Recenze: Oldřiška Ciprová – Kateřina z Poděbrad

 

Kateřina z Poděbrad byla dcerou českého krále Jiříka z Poděbrad a narodila se jako mladší dvojče. Měla být vždy „tou druhou“, ale otec k ní z určitých důvodů tíhnul víc než ke starší Zdeňce. A tak se stalo, že i když o to Kateřina nestála, byla provdána za uherského krále Matyáše Korvína.

Oldřiška Ciprová opět rozehrála něžný milostný příběh na pozadí skutečných historických událostí. Překvapila zajímavou zápletkou, která se od začátku nabízela – šlo přece o dvojčata. Až po přečtení knihy jsem koukla na anotaci, které obvykle moc nečtu a zjistila jsem, že kdybych si ji přečetla dřív, nemusela jsem „tušit“, ale mohla jsem „vědět“.

Oldřiška Ciprová je česká spisovatelka, která píše především romány pro ženy vystavěné na skutečných historických událostech. Postavy, které popisuje, skutečně žily. Soustředí se na ženy a dívky z královských rodin, na dcery a manželky významných mužů. Tentokrát její zájem padl na nejmladší dceru Jiříka z Poděbrad, Kateřinu, která se narodila jako druhá z dvojčat.

Celou recenzi na tuto krásnou knížku si můžete přečíst na stránkách mého e-shopu Knihy-Bártová

Komentáře

  1. Já si na romatiku moc nepotrpím, takže nevím, jestli by to byla pravá knížka pro mne. Historické nepřesnosti moc nesleduji, ale občas se najdou takové, co tahají za uši (naposledy v historické detektivce ze středověku oslovování "šéfe" :)).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)