Recenze: Matthew Costello a Neil Richards - Vraždy v Cherringhamu - Tajemství prázdného trezoru



Občas je potřeba sáhnout po oddechové knížce. Tentokrát jsem místo romantiky sáhla po čisté detektivce Tajemství prázdného trezoru, kde se překvapivě nenachází žádní mrtví. Hlavní hrdinové zde pátrají po ukradeném artefaktu z doby Římské která zmizela z trezoru význačného profesora archeologie. 


Hlavními detektivy této příjemné a svižné detektivní série Vraždy v Cherringhamu jsou Jack a Sarah. Jack je detektiv na penzi, který se do anglického městečka nastěhoval, aby našel klid. Jenže se na své lodi, kde žije, poněkud nudí. Zpestření mu přináší místní případy, po kterých pátrá. Jeho parťačkou se stala Sarah, rozvedená matka dvou dětí, která se živí jako webová designérka a současně píše místní webový magazín. Stejně jako Jacka ji baví hledat pravdu a tak se spolu vydávají po stopě pachatelů.

Tentokrát příběh začíná dvěma mladými muži a tak trochu společenskými zoufalci, kteří hledají na poli pomocí detektorů kovů poklady. Narazí na vzácný podnos z doby Římské, který má překvapivě vysokou cenu. Podle zákona jej musí odevzdat britskému muzeu. Finanční odměnu pak získají nejen oni dva, ale i nájemce pole a majitelka, jistá stará lady s rozpadajícím se zámkem. Všem čtyřem by odměna výrazně pomohla, jenže vzácný artefakt se ztratí. Podnos si vezme do opatrování cherringhamský profesor na penzi, který jej zamkne ve svém trezoru. Když dorazí odhadce ceny z muzea, je trezor prázdný. Jak je možné, že ho někdo ukradl z pečlivě zamčeného trezoru, o kterém nikdo nevěděl? 


Celou recenzi na tuto svižnou a poutavou detektivku najdete ZDE. :)

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)