Jak pečuji o své zuby a proč používám zubní pastu z NuSpring

 

Není to tak dlouho, co jsem vám tu ukazovala kosmetické produkty objednané na e-shopu s přírodní kosmetikou NuSpring. Dnes bych se chtěla zaměřit na dva z nich - Bělící zubní prášek Georganics a na Bělící zubní pastu Ben & Anna. Oba produkty aktivně využívám - prášek jednou za cca týden, pastu pak denně. Překvapivě téměř neubývají a jsem s nimi spokojená, i když bělící efekt jsem si - popravdě - představovala o něco větší. Pojďme se tedy podívat podrobněji na oba produkty, z čeho se skládají a jak je využívat. 


Zuby si pravidelně čistím kartáčkem Oral-B, což je elektrický kartáček, se kterým jsem spokojená už dlouhé roky. Vlastně už mám dokonce druhý. První asi po třech letech přestal nabíjet. Vyhovuje mi, že se opravdu dostane všude, čistí jemně ale intensivně a hlavně si mohu zkrátit čas čištění, především ráno, kdy lítám hlavně kolem dětí a potřebuji k dobru každou vteřinu. Dost ale uvažuji o tom, že pro oba produkty, které vám dnes představím, by se více hodil klasický kartáček. Brzy napíšu proč. 

Jako první představím Georganics - přírodní zubní prášek pro bílé zuby s aktivním uhlím. O tom, že aktivní uhlí dobře bělí už jsem se dočetla mnohokrát. Vzhledem k tomu, že tento produkt je čistě přírodní - tedy bez chemie, která by mi mohla poškodit sklovinu - rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Tento prášek je vyroben z aktivního uhlí a mátového uhlí, odstraňuje skvrny na zubech a má bělící účinek. K tomu pečuje o dásně a chrání je před poškozením. 

Moje zkušenost:

Při prvním použití jsem se dosti vyděsila. Prášek se používá jednoduše - nanesete je na kartáček - já ho vždy omyju a pak do prášku "namočím". Pak už jednoduše nanášíte na zuby a čistíte. Pokud však čekáte okamžitě bílé zoubky, připravte se na šok. Aktivní uhlí brutálně barví do černa a tak budou vaše ústa i zuby logicky pořádně černé. Je pak nutné hodně dlouho a pořádně vyplachovat. Přesto jsem po vypláchnutí neměla pocit bílých zubů a ještě si je tedy po použití tohoto prášku čistím. 
Faktem je, že výborně odstraňuje nežádoucí skvrny od kávy, vína, cigaret apod. S bělením to ale moc pozitivně nevidím, tam bych řekla, že více funguje druhý produkt - bělící pasta. 


Druhý krok - po použití zubního prášku, je pro mě Přírodní zubní pasta Ben&Anna - Whitening. Tato zubní pasta je čistě přírodní, má bělící účinek a mátovou chuť. Chrání zubní sklovinu a je vhodná i pro citlivé zuby, což rozhodně potvrdím. Obsahuje i šalvěj, která pomáhá bojovat proti zubnímu kazu. Líbí se mi, že je ve skleněné dóze - tedy žádný plast, a je k ní praktické dřívko na nabírání. Nemusíte proto do ní strkat kartáček, obzvlášť, když ji třeba doma používá více lidí - nebylo by to zrovna hygienické.

Moje zkušenost: 

Tuto bělící zubní pastu používám denně, již několik týdnů. Občas ji ještě střídám s klasickou zubní pastou, kterou potřebuji dodělat. I přes časté používání mi vydrží hodně dlouho, což mě překvapuje. Čekala jsem, že bude ubývat rychleji. Zuby udržuje čisté, celkem i bílé, ale mohlo by to být i lepší. Celkově ji hodnotím jako lepší průměr. Líbí se mi hlavně, že se jedná o 100 % přírodní výrobek bez chemie a nepoškozuje to tudíž zubní sklovinu. Na druhou stranu bělící efekt není tak velký, jak jsem čekala. A co bych ještě pastě vytkla, je ne úplně příjemná chuť - při čištění mi ani nevadí, ale po vyčištění zústává v ústech spíše nepříjemná pachuť. A na můj vkus pasta málo pění, což je důvod, proč jsem se zamýšlela nad změnou kartáčku. Elektrický se rychle otáčí, vibruje a možná proto není na tuto pastu tak vhodný. A je to možná i důvod toho, proč pasta nebělí tolik, jak by mohla/měla.  


Pokud bych měla svou zkušenost shrnout, určitě doporučuji pastu i prášek vyzkoušet. Určitý bělící efekt je viditelný - jen mě mrzí, že jsem si neudělala srovnávací fotky zubů před a po používání. Na druhou stranu už jsem měla i více bělící pasty, ovšem chemické, čemuž se snažím v poslední době vyhýbat. 

Pokud byste zatoužili tyto produkty vyzkoušet osobně, můžete je zakoupit na e-shopu NuSpring a já vám k tomu ve spolupráci s obchodem přidám kód na slevu 5 % z nákupu. :)

Stačí, když do objednávky napíšete PROMOMAMA5

Tuto slevu jsme prodloužili do 30.12.2021, takže ji můžete využít třeba i po štědrém dnu, pokud dostanete nějaký ten finanční dárek v obálce. :)

Vaše Sabča


Komentáře

  1. Zajímavá recenze, tyto produkty neznám Já jsem teď měla zubní pastu Cotgate Maci white, která měla taky bělit, ale nenadchla mne.

    OdpovědětVymazat
  2. Tieto produkty nepoznám, ale vyzerajú zaujímavo. Rada skúšam vždy niečo nové na zuby a dentálnu hygienu... a to, že pasta nepení je to najlepšie, ak pení, už nie je prírodná, vtedy sa do nej pridávajú rôzne chemické a hlavne škodlivé látky :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)