Nedělní nákupy a adventní trhy v Českých Budějovicích


Nedělní odpoledne jsem se rozhodla zariskovat a vyrazila i s oběma špunty na nákupy. Potřebovala už jsem si nutně koupit zimní boty a také jsem chtěla barvu na vlasy. Navíc jsem se chtěla mrknout na náměstí na trhy a ochutnat punč. Jak to dopadlo? :)

Nákupy v Géčku

Jsem, pravda, chudší o pár stovek víc, než jsem počítala, ale jinak to nebylo tak strašné. Pro zimní boty jsme se vydali do obchodního centra Géčko. Děti byly celkem v pohodě, jen by mi nejradši nacpaly všechny boty na krámě, abych je vyzkoušela. :D No a Nelča nemohla jako správná ženská zůstat pozadu a zkoušela také. Dámské lodičky na podpatku. 

Botky jsem nakonec koupila v CCC hned dvoje. Jedny spíš ke kalhotám a do terénu, druhé do města. Mají sice podpatek, ale decentní, tak snad se mi v nich bude dobře řídit. Líbí se mi, že oboje boty mají uvnitř teplý kožíšek. 





Poté, co se děti projely na mašince a prolezly hřiště na chodbě Géčka, šli jsme do DMka. Je jasné, že nezůstalo jen u barvy na vlasy. Nela si vybrala sprcháč a křupky (ty jsem nefotila), Jiřík kouli do koupele a kapsičku, kterou hned snědl. Pak si ještě vybrali praskací sůl do koupele. A já přihodila svou oblíbenou a nezbytnou Schaumu Silver. 



Adventní trhy v Českých Budějovicích

Na adventních trzích jsem tady v Budějovicích byla jednou s Nelou a naší babi. Tehdy babi ukradli kabelku. Vloni jsem asi trhy úplně zazdila, nikam jsem nechodila. Letos jsem se rozhodla využít situace, že jsme v Budějovicích a vyrazili jsme. 


Děti nadchnul samozřejmě stromeček, i když ještě nesvítí, kolotoče, osvětlené stánky i všechny dobroty okolo. Dali jsme si všichni tři trdelník se skořicí a vánoční punč. Ovšem všichni tři dětský, protože jsem řídila. Letos už je to druhý dětský punč, který jsem ochutnala. Ten první byl nedávno na Krampusech v Nových Hradech. :)





Jiřík s Nelinkou byli v sedmém nebi. Mlsali, punč i trdelník jim moc chutnal. Povozili se na kolotoči, ruské kolo jsem jim naštěstí rozmluvila. Prošli jsme postupně celé trhy. U stánku se svíčkami a andělíčky si vybrali plovoucí svíčky kapříka. Pán, který je prodával, byl moc milý. Nedal jim je hned do ruky, ale museli si pytlíček s rybkou ulovit. Moc milý, opravdu. Myslím, že k němu ještě zajdu a něco u něj utratím. Ještě si moc dobře pamatuji, jaké to je, prodávat takovéhle věci, které nikdo vlastně nepotřebuje, celý den stát zmrzlý ve stánku a modlit se, aby někdo něco koupil. A ještě ta dnešní doba a nařízení… je mi těch lidí upřímně líto. 

Ale dost rozumování. Ještě vám sem hodím nějaké fotečky, ať víte, že jsme si opravdu užívali. :)






A co vy? Chodíte na vánoční trhy? Jak si užíváte adventní čas? Já letos nezdobím, poněvadž před stěhováním to nemá cenu, tak si to užijeme aspoň takhle. :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Sabi, na trhy se moc těším. Loni nebyly, takže letos si je chci alespoň jednou projít, klidně i víckrát, pokud čas a situace dovolí. Věřím, že se dětem líbilo.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, doufám, že jsi trhy stihla, nebo že alespoň něco na náměstí zůstalo. Nějak nestíhám sledovat, zda to zavřeli celé, nebo jen něco.

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    ty boty jsou moc pěkné, takové bych si taky vybrala:-) Doufám, že se dostanu aspoň na nějaké trhy u nás v Příbrami. Budějovické byly vždy moc pěkné, pamatuji si je ještě ze studií. Letos jsem měla jet se žáky do Německa, ale museli jsme to kvůli té šílené situaci zase zrušit. Já jsem tento měsíc v drogérii ještě nebyla, ale asi tam budu muset kvůli žrádlu pro kočky. Uvidíme, co si odnesu navíc:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj haničko, botky jsou krásné, ale těžké. Já žrádlo běru většinou ve zverimexu, nebo ještě raději objednávávm.

      Vymazat
  3. Sabi, na vánoční trhy chodím málokdy - podle toho jak to vyjde. Na Staroměstském náměstí už jsem na trzích nebyla hodně dlouho - tam je na mne moc lidí. Občas chodím na náměstí Míru a asi naposled jsme byli na vánočních trzích ve Znojmě, kde jsme byli na prodlouženém víkendu (což už te myslím tak tři roky ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, také jsem v Praze dlouho nebyla. Snad už bude příští rok lepší a zase se tam s holkama blogerkama a teď už i mýma kamarádkama sejdeme.

      Vymazat
  4. Ahoj Sabi, to máte teda trhy docela brzy, u nás na maloměstě budou trhy jednodenní to tuto sobotu pokud to ještě nestihnou zrušit. Docela se těším letos, tak doufám, že se to ještě stihne jako teďka u všeho....Tady díky tomu, že se skoro všichni mezi sebou znají je taková až rodinná atmosféra.Ty khaki zimní botky jsou vážně moc pěkné, to jsi dobře nakoupila! Párkrát jsem byla samozřejmě v Praze, ale teď je to na mě už dost lidí a zbytečná otrava táhnout se tak daleko. Kdysi když mi bylo dvanáct jsem byla s mamkou a babičkama v Drážďanech, ale pamatuju si to jenom matně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuji za komentář. Khaki boty jsou super pohodlné a teplé, ale strašně těžké, takže mám pocit, že když jdu ze schodů, musí to slyšet celá republika. :D

      Vymazat
  5. Ahoj, vrátila jsem se k čtení blogu po delší době a koukám, jak děti rostou. :) Jinak užili jste si pěkný společný předvánoční čas a nákupy hold k tomu patří :) Závidím trhy, u nás začínají až v pátek a ještě budou dost osekané skrze začínající opatření.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuji za komentář. :) Tak ale aspoň nějaké trhy budete mít. :)

      Vymazat
  6. Letos nemám ani adventní věnec...a to je právě dnes první adventní neděle:-( Ten debilní Covid mi bere energii.
    Na trhy chodím ráda a každoročně, až na letošek, protože jsou zakázané....ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, to je mi líto, ale já ho také nemám. Jsem neustále mezi stěhováním, takže jsem si řekla, že nebudu hlídat ještě věnec, aby se nepoškodil. :/

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)