Ještě jsme to stihli...

 

Vím, že fotky z Budějovického Adventu už jsem tu měla. Ovšem tentokrát jsme vyrazili i s naší babi v podvečer a užili jsme si tak trhy v té skutečné vánoční nasvícené nádherné atmosféře. To jsme ještě netušili, že druhý den budou trhy zrušeny. Je to strašná rána pro všechny stánkaře, hlavně ty, kteří půl roku vyrábí věci na trhy a pak nesmí prodávat. Je mi jich hrozně líto. Ale nic nenaděláme. Ovšem je skvělé, že některé e-shopy umožňují trhovcům prodávat své zboží přes jejich stránky - např. Košík.cz nebo Rohlík.cz. 

Punč a trdelník samozřejmě nesměl chybět. Chtěla jsem vyzkoušet jiný stánek, ale děti trvali na tom, že chtějí tam, kde jim chutnalo posledně, a tak jsme si to zopakovali se vším všudy. I s tím kolotočem. Byli jsme tam však kratší dobu, protože dětem začala být zima. I přes horký punč totiž zalézala pěkně pod kabát. 

No a fotografie večerního nasvíceného náměstí jsem si nemohla nechat pro sebe. Je nádherné...










Stihli jste také punč na trhách, nebo budete muset vydržet až na další rok, pokud tedy bude příznivější? 

Nebo máte odvážné vedení města, které změnilo název z Adventních trhů na Farmářské a jede se u vás vesele dál? 

Vaše Sabi _)

Komentáře

  1. Já jsem na adventní trhy chodila málokdy i za normální situace - nemám ráda davy lidí, což v Praze třeba je vždycky (líbily se mi adventní trhy před časem ve Znojmě - byly takové komorní), takže teď mne to neláká tím spíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ně dlouhé roky chystala a nikdy se tam nedostala, takže teď, každý rok, když se to podaří, ráda jdu a užívám si to. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Sabčo, u nás se to bohužel změnit nestihlo a tak většina programu byla zrušena. Nicméně proběhlo rozsvěcení stromečku, benefiční soutěž o nejlepší stromeček (výtěžek šel na postiženou holčičku) a adventní koncert, kam teda bohužel mohli jen plně očkovaní, takže přítel šel domů a já za ním dorazila později. V předešlých letech jsem navštívila párkrát i pražské vánoční trhy a jednou ve 12 Drážďany s mamkou a babičkami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, to je škoda. My jsme zase nezvládli žádné rozsvěcení stromečku. Většinou ho všude rozsvítili bez veřejnosti, nebo aspoň pouštěli koledy z rozhlasu. :D Ale až se konečně přestěhuji do Kaplice, chci děti večer vzít na nasvícené náměstí - mají nádherný strom, anděly a dokonce i nasvícený celý betlém. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)