Jak mě neodnesli čerti aneb Krampus Nové Hrady 2021

Dnes jsem si pro vás nachystala neplánovaný článek o tom, jak jsem byla poprvé a nečekaně na Krampusech. Představovat tuto pekelnou havěť asi nemusím, že? :D Ač bydlím nedaleko Kaplice, kde se každročně dělá velká Krampus akce, nikdy jsem tam nebyla. Nelákaly mě ty davy. Do Kaplice se totiž sjíždí lidé z celé republiky. Tentokrát jsem ale byla v Nových Hradech, lidí bylo celkem málo a až na strašnou zimu, to bylo super. A tak tu mám pro vás fotočlánek, abyste se mohli pokochat se mnou. :)

Tuto akci jsem vůbec neplánovala. Přítel se sice zmínil, že straší dcerka by tam chtěla jet, ale mladší se bála a tak jsem s tím spíš nepočítala. Oblékla jsem se dost nalehko, tenisky, tenký světřík, žádnou čepici ani rukavice. Alespoň jsem měla zimní bundu. A když jsem jako obvykle večer dorazila k příteli a těšila se na kávičku v teplíčku, zjjistila jsem, že se nemusím ani zouvat a že hned jedeme - do Nových Hradů na Krampusy. 

Akce to sice byla velká, charitativní pro Bazalku, ale bohužel, covid a požadavky na bezinfekčnost zřejmě udělaly své. Bylo tam celkem málo lidí. Dali jsme si dětský punč, který byl mimochodem vynikající - lepší než ten dospělácký, a čekali, až to začně. Hodně to protahovali a tak místo šesté hodiny začali čertiska chodit až skoro v sedm. My jsme už tak byli dost zmrzlí, ale než to skončilo, necítila jsem nohy a prsty skoro nešel ovládat telefon, jak byly zmrzlé. Přesto se mi nějaké fotky trochu podařily, i když to bylo celkem špatně nasvíceno, spíš byla tma a většina fotek byla rozmazaná a s bleskem to zase nebylo ono. 

Dostala jsem dokonce šlehanec pometlem přes lýtko, což přes rifle pěkně štíplo a bolelo. Bylo to ale skbělé. Tak pojďme na fotky. :)

























S jedním pekelníkem mě přítel vyfotil. Sice rozmazaně, ale aspoň něco. Ono to šlo fotit fakt dost špatně. Jo, a neodnesl si mě, i když jsem si říkala, že by mohl. Že v pekle bych se aspoň zahřála. :D



Už jste byli někdy na Krampusech? A líbilo se vám to? Nebo berete tyhle show jako komerční záležitost a nic vám to neříká? 

Vaše Sabča :)

Komentáře

  1. Ahoj Sabi, já už odmalička tyhle masky nemám ráda, takže toto opravdu nevyhledávám. Nicméně jsem ráda, že pro tebe to byl příjemný večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, já nerada davy (a pro mne je dav už 10 lidí pohromadě :D), takže tyhle akce nevyhledávám. A vlastně jsem ani netušila, že se u nás Krampusy dělají taky, měla jsem to za speciální rakouskou tradici.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, na Krampusácích jsme byli před pár lety na Hluboké a byl to také zážitek. Odkaz: https://fotodasaf.blogspot.com/2017/11/krampus-show.html
    Ale do Kaplice, kde jsou davy lidí, bych už nejela. O tom, že byli v Nových Hradech jsem neměla ani tušení. Věřím, že se líbilo, jen ta zima musela být strašná.
    Měj hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  4. Bože tak na toto by som nešla ani keby som dostala zaplatené. Ja by som potom nespala mesiace :D

    Andulka z blogu >> DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)