Co jsem přečetla v říjnu 2021

Zdroj úvodní fotografie - Pixabay.com


A je listopad... V říjnu jsem toho přečetla podstatně více, než v září, ale zase je pravda, že většinu titulu tvoří dětské knížky. Nějaká ta dospělácká se ale objevila také. Měla jsem hodně náročné období a po večerech jsem spíš psala. Ke čtení jsem se dostávala až kolem desáté a proto jsem sahala po jednodušších titulech, u kterých nebylo třeba moc přemýšlet. 


Rosemary má děťátko

Tuto knihu mi doporučil a půjčil můj spisovatelský kolega a dobrý přítel Jaromír Jindra. Zdůrazňoval, že mu jí hodně připomněl můj román Prokletí Schartzovy vily. A tak jsem se začetla. I když se jedná o horor, na mě tak kniha nepůsobila. Asi je to tím, že jsem čekala nějaké racionálnější rozuzlení...
Hodnocení: 3/5


Lipenské pohádky - Povídání Losí babičky

Povídání losí babičky jsem koupila v létě na Vítkově hrádku svým dětem. Jenže je psaná tak divně, že je to nebavilo. I když se totiž jedná o dětskou literaturu, některé kapitoly mi přišly psané spíše jako články do časopisu pro turisty. Hrozně nejednotné, zvláštní... Až ten konec byl trochu lepší. Ale ten byl zase pro malé děti dost strašidelný...
Hodnocení: 2/5


Vražda v ledu

Vynikající mrazivý thriller, na který jsem tu nedávno zveřejnila recenzi. Tohle mě hodně bavilo. Napínavé, místy hodně děsivé a především poutavé čtení. Rozhodně doporučuji. Tuto řadu s patoložkou Julií Schwarzovou mám ráda. 
Hodnocení: 4/5


Panicové

Tak tohle bylo velké zklamání. Jedná se o povídku, která má předcházet román Cizinka. Pojednává o mladičkém Jamiem a Ianovi, jak putovali s vojskem. Vysvětluje, co se stalo s jeho otcem a jak se s tím vyrovnával, ale čekala jsem víc. Příběh sám je krátký, hodně slabý, takový rychle ukončený. Čekala jsem víc. 
Hodnocení: 2/5


Strašidlo z 2.B

Knížka pro děti od Petry Martiškové mě bavila hodně. Četla jsem ji sama, bez dětí, jako pohádku před spaním. Na děti teprve řada přijde. :) Jednoduchý příběh o dvojčatech, kteří nastupují do nové školy, kde straší ve starých kamnech malý skřítek byla zábavná, poučná a mně se moc líbila. 
Recenzi najdete ZDE.
Hodnocení: 5/5


Zázračné koťátko - Večírek pro princezny

A jako oddechovku před spaním jsem četla i Večírek pro princezny (recenze ZDE), knížku určenou pro malé slečny. Dvě kamarádky se dostanou díky zázračnému koťátku na večírek malé princezny Viktorie, která žije ve velkém paláci v 19.století. Pro mě opět čtení na půl hodinky, ale čtenářky v 1. a 2. třídě si jistě přijdou na své. Moc milá záležitost. 
Hodnocení: 5/5


A na závěr jedno překvapení - pro ty, co ještě nevědí. :)
1. listopadu mi vyšla nová knížka, tentokrát napínavý příběh s mrazivou zápletkou Tajemství prachu a krve. Vraždí v Českém Krumlově upír nebo člověk? A jak souvisí se současností příběh, který se odehrál v dobách tzv. upíří kněžny Eleonory Amálie ze Schwarzenbergu? 
Pokud vás knížka zaujala, koupíte ji v každém e-shopu i kamenném knihkupetcví. A kdybyste snad toužili po knize i s osobním věnováním a podpisem, stačí mi napsat ZDE. :)

A co jste v říjnu přečetli vy? Znáte některou. Z těchto knih? 

Vaše Sabča :)

Komentáře

  1. To jsi toho nepřečetla málo. Rosemary má děťáko jsem četla kdysi dávno. A Vraždu v ledu bych si přečíst chtěla.
    A gratuluji k vydání knížky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    přečtla jsi toho spoustu:-) Já znám samozřejmě Catherine Shepherd, kterou mám moc ráda a Vražda v ledu se mi líbila. Celkově mě tato série baví a těším se na další díl.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, já v říjnu nepřečetla pokud se nepletu vůbec nic, za týden už bych zase měla vracet knížky do knihovny a to jsem na ně ještě ani nesáhla, tak to musím prodloužit. Sérii knížek se zvířátky, ze které tu máš koťátko četla sestra, když byla mladší. Já byla od 9 výš zarytý fanoušek Jacqueline Wilsonové a jednu dobu jsem jí měla skoro kompletní

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)