Vaříte? Založte si vlastní internetovou kuchařku

 

Taky každý den přemýšlíte, co vařit? Hledáte inspiraci a říkáte si, že by se vám hodil nějaký uspořádaný seznam pokrmů, které jsou u vás doma oblíbené? Mám pro vás tip: pořiďte si vlastní internetovou kuchařku!

O čem je řeč? Myslím tím blog o vaření, kam si budete zapisovat oblíbené recepty, ke kterým se budete moct vrátit vždy, když vám v kuchyni bude docházet fantazie. Navíc se vaše jídla můžou stát studnicí nápadů pro ostatní hospodyňky.

Takové internetové kuchařce se říká food blog a tomu, kdo na něm recepty publikuje, zase food blogger. Předpokladem pro tuto činnost je, že vás baví vařit, nevadí vám psát a umíte udělat hezkou fotku hotového pokrmu. Nemusíte být perfektní hned od začátku, všechny tyhle činnosti se dají vypilovat postupně.

Pokud vás blogování o jídle začne bavit a vydržíte, vaše čtenářská základna poroste. A kdo ví, časem váš blog třeba překlopíte na výdělečný projekt!

Co k blogování o jídle potřebujete?

Vřele doporučuji založit si food blog na vlastní doméně. Znamená to zaplatit si doménu a hosting neboli webový prostor, kde bude blog umístěný. Jako publikační systém se nejlépe hodí Wordpress, na kterém v současnosti běží víc než třetina blogů na celém internetu.

Roční náklady na provoz blogu se pohybují kolem tisícikoruny. Pak už je jen na vás, kolik času tvorbě a publikaci receptů věnujete.

A jak takový food blog může vypadat? Tady je odkaz na bramborovéplacky z webu www.klasicke-recepty.cz, který je hezkým příkladem.

Dobře publikovaný recept má svá pravidla, jejichž ovládnutím zajistíte, že váš blog budou milovat nejenom čtenáři, ale také Google. Ten pak bude vaše recepty umísťovat na předních místech ve vyhledávání a pohrne vám velké množství čtenářů.

Další informace se dozvíte na webu Petry Kupské, která se food bloggingu věnuje.

 

Dodatek Bláznivé mámy:

Tento článek sepsala food bloggerka Petra Kupská, která mě svými blogy nadchla a v poslední době si je ráda pročítám. Věřím, že jim přijdete na chuť i vy a jsem ráda, že jsem mohla na svém blogu její článek zveřejnit. 😊

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, už mám dlouho na blogu svůj virtuální receptář toho, co jsem vařila a přiznám se, že tam chodím často kvůli inspiraci. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to podobně jako Marta v předchozím komentu - recepty si přidávám na svůj blog a když potřebuju hledám v příslušné záložce. Výdělečný projekt z toho tedy asi nebude, ale když potřebuju najít, jestli dát do jablečných řezů hladkou nebo polohrubou, tak najdu :).
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)