Podzimní čas - O tom, co mě nabíjí a jak si Rikouš našel holku :D

 

Vím, že vám dlužím řadu článků, které jsem před pár dny slibovala. A nebojte se, nepřijdete o ně. Pracuji na tom. Mám však teď tak moc hektické období, že večer už se zcela přizpůsobuji buď tomu, co je nezbytně nutné - a dodělávám zakázky, nebo naopak poslouchám to, co mi radí tělo a hlava - někdy relaxuji u psaní románu, někdy si čtu - a klidně i pohádky pro děti, protože třeba na něco náročnějšího už nemám sílu, a někdy si pouštím online tréninky o ženském byznysu. Dnes jsem si řekla, že vám napíšu článek o tom, kde čerpám energii, čistím si hlavu a užívám si podzim. 

Jsem podzimní člověk. Miluji babí léto a barvy podzimu. Narodila jsem se v září a překvapivě se mi i v tomto období děly různé věci, které pro mě měly velký význam. Září nebo podzim vůbec pro mě bylo takové přelomové období, které mě třeba i posunulo tam, kde jsem chtěla být. Letos je to hodně podobné. I v současné náročné (hlavně psychicky náročné) situaci pracuji na tom, abych se posunula o level výše nejen ve svém podnikání - protože teď už jsem copywriterka na plný úvazek (na volné noze), ale i v osobní rovině. Je pro mě nesmírně důležité vybudovat mým dětem pevné zázemí, a to momentálně vidím v získání vlastního bytu v lokalitě, kde to děti znají, mají tam kamarády i babičku. A co si budeme povídat - kde to mám ráda a budu to mít i blíž ke svým přátelům a svému příteli, který je jedním ze zdrojů mé současné energie. U něj zapomínám na všechny starosti a dovoluji si užívat každičký přítomný okamžik. Poznávám nové úžasné lidi, mezi které jsem během pár chvil zapadla, jako kdybych je znala roky. Je mi s nimi moc dobře a není divu, že mě ty chvíle tolik nabíjí. 

Když nejsem s přítelem, nabíjím se hlavně přírodou. Miluji své děti i Rikyho, ale přiznávám, že jejich hyperaktivita - hlavně Rikoušovo a Jiříkova, mě občas opravdu ubíjí. Někdy mám pocit, že jsou všichni tři energetičtí upíři a že čím více mají energie oni, tím méně jí mám já. Občas upadám do depresí, kdy si říkám, že na ně nestačím, že to nezvládám a nejsem dobrá matka. A přitom se snažím trávit s nimi každičký volný čas, jezdíme po výletech, na procházky, dětská hřiště, objevujeme nová místa, společně si kreslíme, stavíme puzzle, hrajeme společenské hry a čteme si. 

A právě procházky do přírody jsou to, co mi dodává spoustu sil to všechno zvládnout. Miluji, když vidím, že jsou v lese všichni tři šťastní. Že tam běhají, objevují krásy přírody, sbírají barevné listí, pojmenovávají listy jednotlivých stromů - přiznávám, že občas si musím hledat nápovědu, protože vědí víc, než já. :)

A protože jsme si zrovna v pátek jednu takovou krásnou procházku lesem zase až k vodě Římovské přehrady užili, přikládám spoustu fotek, na kterých je úchvatná příroda - prostě to tam miluji - ale i Riky, dětičky a moje maličkost. :) Snad se budou líbit. :)

Jo a abych nezapomněla - v pátek jsme na procházce potkali mladý pár s jednou velkou psí slečnou. byli moc příjemní a dovolili, aby se naše chlupaté děti zpřátelili. Já se toho trochu obávala, protože den před tím Riky potkal jednu psí bábinku a vrčel na ni. Ale s touhle psí kráskou se potkali - jak se říká - na neutrální půdě, kde ani jeden z nich nebyl doma a bylo z toho krásné namlouvání, hraní, hra na honěnou... Některé snímky mě fakt rozesmály. Kdybych to chtěla vyfotit, tak se mi to nepovede. :D

Ale už dost slov. Pojďme na fotky...


























A kde dobíjíte baterky vy? :)

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Příroda je dobrá dobíječka energie v kterékoliv roční době. Ale já mám taky nejraději podzim, takové to babí léto na přelomu září a října s pomalu se vybarvujícími se stromy a měkkým zlatavým podvečerním světlem.
    A na té poslední fotce ti to moc sluší.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)