Naše září aneb co je u nás nového

K článku o uplynulém září jsem se tentokrát dostala tak pozdě - vlastně na konci října, že mám pocit, že už se to všechno stalo strašlivě dávno... Skoro překvapeně koukám na fotky - ještě že mám na google fotkách data, takže se mi dobře určuje, co se kdy dělo. Protože jinak bych to určitě namíchala i s říjnem. :D Ale dost žvanění. Pojďme na to...

Začátek září byl ještě ve znamení oslav. Nelinka měla narozeniny 1.9., takže se kromě domova slavilo i u babiček v Nýřanech. Dostala hned několik dortů, nepočítaně hraček.... To můžu stále opakovat, že chci, aby toho děti dostávaly málo. 

Bertička u babi Radky byla čerstvě po operaci nemocné nožičky. V létě se chytila za oko v plotě a málem o nožku přišla úplně naštěstí jí babi věnovala nadstandardní péči, takže jí nakonec amputovali jen prstíčky na jedné nožičce. 


V září se ženil můj bratranec Jára a já se drze pozvala i se ségrou Nikol. Viděly jsme se asi po roce a půl, a takhle dohromady i s naší Romčou a konečně i s ženichem Járou jsme nebyli spolu snad od dětství. :) A taky jsem poznala Járovu sympatickou nevěstu. :)





A abych toho náhodou o víkendu neměla málo, byla u nás ve Velešíně pouť. Tatínkovi se na ni nechtělo, tak jsem se "obětovala". Bylo to fajn, docela jsem se s dětma vyblbla, ale teda dvě malé děti, které chtějí každý něco jiného a jedna máma... člověk aby se rozpůlil. Jeden chtěl na labuťě - málem mi uletěl, než jsem druhému zaplatila trampolíny...




Náš věrný spolucestující - pan Enrique od Stříbrňáku. Občas se tváří, jako by mu to auto patřilo a já byla jeho osobní řidič. :D




V září jsme také měli božívýlet do Písku do Sladovny, s mým přítelem a všemi čtyřmi dětmi. Už jste tady určitě viděli článek, takže se o tom nebudu víc rozepisovat. 


Další den jsme si udělali samostatný trip po budějovických muzeích a vyřádili se na hřišti ve Včelné. I o tom už jste tu mohli číst články. 



V Kaplici byl další pátek Kaplický ušák, což byla sice chovatelská akce, ale bylo tam i plno zábavy pro děti. My jsme šly s kamarádkou Alčou a jejím malým Honzíkem. 




A s Alčou a Honzíkem jsme byli i v Českém Krumlově na svatováclavských slavnostech, kde byly rovněž v parku atrakce pro děti a divadélko. 






No a zatím stále ještě bydlíme v Budějovicích - doufám, že se vše obrátí k dobrému a v následujcících dvou měsících se to změní. Doma s dětmi teď už nechodíme na hřiště, protože je na to odpoledne dost zima, ale hodně kreslíme, vybarvujeme a skládáme puzzle. Jo a ještě hrajeme společenské hry. :)


A když to jde a můžeme zůstat ve Velešíně, užíváme si společné procházky do přírody, s Rikoušem a dětmi. :) Ale o tom už jsem vám také psala... :)


Tak to by bylo k našemu září vše... Brzy budu psát o uplynulém říjnu. A doufám, že už vás budu moc informovat i o novinkách, které se týkají našeho bydlení. V době, kdy píšu tento příspěvek, už totiž náš barák není náš, ale je přepsán na nové majitele. Já si tu tedy "užívám" poslední dny. A musím sebou hodit a dobakit vše, co tu ještě mám. Tento týden tady budeme asi více přespávat, tak budu balit a balit a balit...

Vaše Sabi :)


 

Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    krásné shrnutí. Je obdivuhodné, co jsi během září vše stihla. Vím, že jsi se hodně věnovala i psaní a další práci, vůbec nevím, kdy stíháš spát... Články z výletů jsem četla všechny, ale nejsem si jistá, jestli jsem zvládla psát nějaké komentáře, nějak jsem na tom časově špatně. Moc se mi líbila návštěva muzeí. Měj se krásně a přeji pevné nervy s balením:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, tak ať se říjnové plány vydaří.
    A jsem ráda, že nejsem jediná, komu čas utíká tak rychle, že si plete říjen se zářím :).

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabčo, teda ty snad v noci ani nespíš. Jak to všechno stíháš? Doufám, že se ti s bydlením podaří brzy najít to pravé doma, doma, kde už budete moct zůstat. Ten dům byl nádherný, ale chápu, že to musel být záhul. Mě teď v listopadu čeká taky nějaká ta péče o dům a přítele mladšího bratra. Tchán s tchýní pojedou do Egypta, tak budu mít na starosti domácnost a kluky a samozřejmě i vaření pro ně. Vždycky si plánuju, jak o víkendu doženu celý týden a nějak se mi to nedaří, spokojeně můžu říct, že tenhle víkend jsme si alespoň odpočinula.

    OdpovědětVymazat
  4. Pořádně nadupané září :-) Tak ať se podobně daří i v říjnu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)