Jak vybrat ubytování pro dovolenou

Dovolená je čas, který chceme strávit v hezkém prostředí podle našich představ. Pro mnohé z nás je to dlouho očekávané období, na které se těšíme. A tak chceme, aby čas strávený na dovolené byl perfektní. A my měli příjemné zážitky a uspokojující pocit. Jak ale vybrat ubytování vhodné pro naši dovolenou? Pojďme se spolu podívat na několik parametrů, které nám pomůžou při hledání ubytování.

Pečlivě zvolit filtry

Filtry jsou věc, kterou zvolíme jako první. Jsou to úžasné pomůcky, díky kterým najdeme přesně to, co hledáme a nestrávíme výběrem nepřeberné množství času.

Místo

Dovolenou chceme strávit na místě, kde se nám bude líbit. Promysleme si, jestli budeme volno trávit v zahraničí, nebo chceme poznávat českou krajinu a její možnosti. Místo a polohu taky volíme podle toho, jestli je pro nás atraktivnější být někde ve městě nebo například v horách.

Cena

Nastavme si náš rozpočet. Určeme kolik jsme schopni zaplatit a co už v našich možnostech není. Cena se bude pohybovat v obrovském rozpětí. Tak si nastavme jaká částka je pro nás přijatelná. Cena se taky rozlišuje, pokud chceme ubytování na prázdniny nebo mimo sezónu. V období letních a zimních prázdnin je částka vyšší, protože je o ubytování větší zájem. Takže s určováním ceny musíme nastavit i čas pobytu.

Ubytování od majitele

To je další filtr, který je důležitý. Je velký rozdíl, jestli hledáme ubytování od majitele nebo přes cestovní kancelář. Pro ubytování od majitele jsou zajímavá specifika. Žádná částka nejde jako provize pro kancelář, takže platíme přímo majiteli jen za poskytované služby. To je výhoda. Další plus je telefonní kontakt a komunikace přímo s majitelem. Je lepší vše vyřizovat přímo s ním, než přes další osoby. Je velmi důležité zjistit si, jestli majitel přímo v objektu bydlí nebo jen někde poblíž. To by mohlo ovlivnit naši komfortnost při pobytu. Naše společnost by ho mohla rušit, nebo bychom neměli takové soukromí, jako bychom si přáli. Na druhou stranu pokud nebydlí přímo v objetu, ale pohybuje se někde blízko, je to výhoda. Pokud by se cokoliv stalo, může bez problému přijet a vyřídit s námi vše potřebné.

Ubytování pro rodiny s dětmi

Jeden z důležitých parametrů je, jestli jedeme na dovolenou s dětmi. Pokud ano uveďme i tento filtr. Pohodlí na naši dovolené závisí na tom, jak dobře se budou na ubytování cítit naše děti. Pro pobyt s dětmi se majitel snaží okolí i objekt přizpůsobit. Venku jsou hřiště, prolézačky, pískoviště mnohdy i trampolína a další atrakce, které děti ocení. A my určitě taky. Zeptejme se přímo majitele, co je pro děti uvnitř objektu. Ať víme co můžeme čekat.

Je mnoho dalších filtrů, na které je dobré pamatovat. Počet postelí, wifi připojení, parkování, možnost zrušení zdarma, zábava kolem, bazén a další. Je několik variant, podle kterých si vybrat. Čtěme i hodnocení a komentáře, které na ubytování jsou. Pokud je jich dostatek, nemusí to být zkreslené a ovlivní to naše rozhodnutí. Hodnocení na majitele, komentáře k ubytování od majitele, počet hvězdiček na celkový dojem. To vše jsou další důležité parametry. Nepodceňujme je a vybírejme si ubytování podle našich představ.


Úvodní foto: Pixabay.cz

PR článek byl publikován ve spolupráci se Stovkomat.cz

Komentáře

  1. Tak už téma článku se mi moc líbí! Pro mě osobně je výběr ubytování totiž vždycky hrozný zážitek, protože jsem strašně nerozhodná a trvá to opravdu dost dlouho, než konečně najdu to, co se mi zamlouvá a vyhovuje. Ještě by se hodily nějaké tipy na cestu, třeba na čl dávat pozor při výběru letenek, jak moc je potřebné toto nebo co přibalit do příručníhi zavazadla. Jinak ale moc děkuji za článek, určitě byl užitečný :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)