S dětmi do Sladovny v Písku - Voda mne napadá a Mraveniště


V sobotu jsme vyrazili opět do Písku do Sladovny. Píšu opět, protože už jsme tam s dětmi několikrát byli. Tentokrát jsem ale měla v plánu novou výstavu - Voda mne napadá. A pak - jen tak, aby se děti vyřádily, stálou expozici Mraveniště, kterou už jsem tu několikrát ukazovala. 

Jeli jsme dvěma auty, protože jsme byli dva dospělí a čtyři děti. Trochu taková malá mateřská školka. :D Zaparkovali jsme na náměstí a já ukázala svůj "geniální" smysl pro orientaci. S navigací v ruce jsem nás provedla pěkně z náměstí ven, dolů kolem řeky a druhou stranou zpět na náměstí. Tak mě zmátlo, že jsme přijeli z druhé strany, než jsem zvyklá, že jsem si vůbec nevšimla, že parkujeme skoro hned před Sladovnou. Můj partner projevil velkou dávku trpělivosti, neřekl ani pumpička. Ostatně, ani nemusel. Připadala jsem si jako pitomec i bez komentářů. :D Jeho přístupu si však nesmírně vážím. Jet s manželem, mám to na talíři ještě v důchodu. 

Voda nás napadá

Poprvé jsme byli na prohlídce komentované expozice. Trochu mě to vyděsilo, protože jsem si říkala, jestli to děti vůbec bude bavit. Výstava ale byla natolik zajímavá, že za to ten komentovaný úvod stál. Interiér byl nádherný. Představoval vodu v mnoha podobách - kapky, sníh, deštník - nutný když prší, mlýnské kolo, nechyběly ani ukázky mořských živočichů a rostlin. Děti je mohly zkoumat pod mikroskopem. Zajímavých interaktivních ukázek tam bylo opravdu spousty a to prostředí bylo kouzelné. 









Mraveniště

Po obědě jsme zamířili do již nám známé expozice Mraveniště, které moje děti už navštívily, ale partner s holčičkami tam byl poprvé. Měla jsem obavu, zda hodina a půl nebude moc dlouhá, ale nakonec nás skoro vyváděli ven. :)




Myslím, že na fotkách je vidět, jak jsme si výlet užili a že opravdu stál za to. 

A co vy? Už jste Sladovnu v Písku navštívili? Jak se vám tam líbilo a co byste doporučili ostatním k navštívení? 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, já Pískem vždycky jen projížděla, skoro vůbec ho neznám :(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)