Přečteno za srpen 2021

 V srpnu už jsem měla na čtení trochu více prostoru, takže jsem dohromady přelouskala 8 knih. Je sice fakt, že několik z nich bylo dětských, ale skutečně pro prcky z nich byla jen jedna. Ovšem tu jsem zase četla dětem už třikrát. :D 

A co jsem tedy zvládla přečíst?


Na skok v Paříži…

Cestování do zahraničí jsem si sice tyto prázdniny odpustila, popravdě řečeno, měla jsem zcela jiné starosti a ani mi to nechybělo. Vyrazila jsem ale pomocí dvou knih do romantické Paříže. V obou případech se jednalo o meziválečnou popř. poválečnou Paříž. První knihou byla
‌Pařížská knihovna, která se mi hodně líbila i díky knižnímu prostředí. Druhou pak neobvyklá kniha Hodiny v Paříži, která se sice četla trochu náročněji, ale i tak stála za čas, který jsem jí věnovala. 


Na vlně knih pro děti a mládež

Poté jsem sáhla po druhém dílu série malostranských čarodějnic od Petry Kubaškové Tajemství stříbrné čarodějky. Z téhle série jsem nadšená a dokonce jsem si na základě této četby objednala několik knížek o pražských pověstech, domech atd. 

‌Druhou knížkou bylo Dobrodružství se Snovíkem, což je nová knížka Lenky Jakešové a je to ta, která se dětem tak líbila, že už jsme ji četli 3x. 

‌Dalším kouskem byla Tajemná zahrada, klasická literatura pro děti a mládež. Nádherná knížka o dětech, které navzdory těžkému osudu najdou domov, přátelství i lásku k bližním. Také je o kouzelné přírodě, tajné zahradě a síle pozitivního myšlení. 

Tajné jezero je dobrodružný příběh pro mládež, který v sobě ukrývá i cestování časem. Pro mě to byla taková jednohubka a věřím, že na prvním stupni bych ji hltala, stejně jako knihy Enid Blytonové. 




Něco pro dobrou náladu

‌Buď v pogodě je už druhá "povídková" kniha herečky Sandry Pogodové a jejího otce Richarda. Obsahuje osobní zážitky, vzpomínky a vtipné situace, které zažili přímo oni dva, nebo jejich přátelé. Hodně z nich nás zavádí do hereckého prostředí, což mě opravdu bavilo. Tohle já si občas přečtu moc ráda. 


Abych byla chytřejší

V nakladatelství Kazda vyšla krásná publikace Vlci. Je to sice jednohubka na jeden večer, ale je nabitá informacemi o těchto nádherných tvorech a obsahuje řadu luxusních fotografií. Autorem je totiž fotograf specializující se na zvířata v přírodě. Já vlky miluji, takže to byla jasná volba. Knížka je ale tak čtivá a dobře napsaná, že je určitě vhodná i pro zvídavé malé čtenáře. 





A to je za srpen vše. Uvidíme, jak budu číst v září, protože mě teď čeká ještě vyklízení baráku, předání novým majitelům a hlavně řešení koupě bytu. Také bych chtěla konečně začít nový rukopis. Tak uvidíme, jak bude září plodné a v jakém směru. :)


Vaše Sabi






Komentáře

  1. Sabi čtení mne moc baví, na televizi nekoukám. Obdivuji rodiče, kteří svým dětem čtou v dnešní "moderní" době. Mé 3 děti byly odchovány na knížkách, které se četly v zimě odpoledne po zpracování úkolů, v létě večer. I dnes, když jsou dospělé čtou, ale ne již tolik jako v době kdy chodily do školy a studovaly. Myslím si, že obě knihy o Paříži by se mi moc líbily. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujaly mne oba "pařížské" tituly. Já jedu převážně na detektivkové vlně (momentálně čtu Bryndzu).

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi, já teď nečtu nic, chodím do práce, do toho jsem si našla brigádu a nějak nic nestíhám. Jsem ráda, když si večer sednu na chvíli k seriálu z toho mohu doporučit Cestovatelé na Netflixu, pokud tě alespoň trochu zajímá cestování časem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)