Můj srpen aneb co všechno se událo

 

Srpen byl pro mé děti stále ještě měsícem prázdninovým, i když poslední dva týdny chodily do školky. Stále jsme však vyráželi na výlety, poznávali nová místa a Jiřík i Nelinka plnili své turistické deníčky novými turistickými známkami. Já samozřejmě také, ale oni víc. :D Co všechno se v srpnu u nás odehrálo, přihodilo a změnilo? 

Jelikož jsem byla v srpnu poměrně pilná, hodně informací jste si už mohli přečíst v předchozích článcích. Hlavně o těch výletech, ale trochu i o tom, čím jsem si udělala radost nebo co se chystá - viz. stěhování. Já jsem v srpnu stále řešila, jak skloubbit práci s dětmi, protože už mi skončila výpovědní lhůta ve Spořitelně a naplno jsem se stala OSVČ, tudíž platím kolem 5 tisíc zálohy na sociální a zdravotní. A tak jsem se musela začít i po pracovní stránce víc otáčet. Školku to samozřejmě nezajímá a tak byla celé dva srpnové měsíce zavřená. 

Nakonec jsem to s pomocí babičky a "zatímještěmanžela" zvládla a vydělala tolik, kolik potřebuji, abych vše poplatila. Upřímně doufám, že mi skutečně vyjde plánovaný byt v Kaplici a do Vánoc budeme bydlet ve svém. Bylo by to opravdu fajn. Nejen proto, že bychom měli vlastní střechu nad hlavou, ale i proto, že by bylo vše jednodušší - po finanční stránce, bez dojíždění, babičku ve stejném městě - a co si budeme povídat, měla bych to i blíže k příteli. 

Na konci srpna jsme oslavili také Nelčiny narozeniny. Má je sice přesně dnes - 1.9., ale oslavu jsme udělali předčasně. Tedy tu první. Druhá ji čeká tento víkend u našich a u babiček v Nýřanech. Konečně se zase všichni uvidíme a děti si užijí všechny babičky a dědečky. Mimochodem, co Nelinka dostala k narozeninám, o tom vám asi udělám samostatný článek. Nejspíš to nezvládnu zaznamenat všechno, protože si se vším samozřejmě hrají a tahají to po babičkách, ale aspoň něco snad zvládnu. :D

Máte pro své děti oblečení na podzim?



A teď už se pojďte podívat na fotky. Opět mi to počítač poskládat od konce, takže se postupně vrátíme od posledního srpna k tomu prvnímu a začneme zmíněnou oslavou. :)







Narozeninový dortík tentokrát dělala má kamarádka - Ludmila Jeníčková z Kaplice. Byl krásný a moc dobrý. 


Nelinka si přála napéct na své narozeniny dortíčky. Tak jsme se pustili do muffinů. Bylo jich celkem dost, ovšem Riky je potřeboval ochutnat. Nenapadlo mě, že se na ně vrhne hned, jak je vytáhnu z trouby. Nevypadal ale, že by se spálil. Dva sežral s papírovým obalem a jeden dokonce se silikonovým. To není pes, to je popelnice na nožičkách...


Na konci srpna jsem byla u holiče. Zase si po dvou měsících připadám jako člověk. :D



Riky neustále hloubí někde nějaké díry. Hrabání v hlídně - hlavně ve skteníku ho náramně baví. Když ho pak kárám, tváří se takto...



V srpnu jsme museli udělat jedno veliké a velmi smutné rozhodnutí. Náš 13 letý labrador Lordík, kterému jsme říkali Ozáček a který byl parťákem Baronkovi i Rikouškovi, už na tom byl zdravotně velmi špatně. Když už se nedokázal postavit na zadní nohy a plakal bolestí, vzdali jsme to a pomohli mu za duhu. Bolelo to moc, i když v tomto případě to nejhůř nesl "skoroexmanžel". 
Lordíkův pelech bylo nutné odstranit, aby ho stále neviděl, tak jsem ho vzala Rikouškovi k nám domů. Nepočkal ani na žádnou dečku a rovnou se tam uvelebil. Poznal ho. 

Jeden malý udivený "skoročtenář". :D



V srpnu jsme hodně chodili na zmrzku. Na vanilkovou s námi chodí i Riky, který už vždy nadšeně přešlapuje a čeká, až mu ji paní natočí. :D



O výletě do Třeboně jsem psala samostatný článek, tak jen pár fotek na připomenutí. :)



V srpnu jsme si opravdu hodně užívali Lipno. Byli jsme tam celkem třikrát. Jednou já sama s dětmi a dvakrát s kamarádkou Alčou, se kterou jsme si to protáhly až na Vítkův hrádek a pak i na Čertovu stěnu. Při celodenním pobytu u vody mě vytáhla na šlapadlo. Byla to celkem dřina, ale i legrace. Při zpáteční cestě jsme se smály jako před lety - jako dvě puberťačky. Skoro jsem myslela, že zpátky nedošlapeme. :D 

Mimochodem, Alčou, děkuju, že tě mám. S nikým jiným si nepřipadám tak mládá a s nikým jiným se nezasměju, jako s tebou. :D







Domácí limonáda za odměnu po šlapadle. :)



Jako miluju Lipno, ale s tímhle si u mě udělali pořádný vroubek! :D




A teď jeden karambol. Ne, není to vražda dvou barbín, jak mi někdo napsal na facebooku. To už Jiřík nemohl dojíst rajskou s kolínkama, tak mi přišel ukázat do pokojíčku, kde jsem zrovna převlékala cíchy, kolik snědl. A upadla mu miska na zem. Výsledek vidíte sami. Ještě musím vymalovat.... :p


Borůvkové knedlíky milují oba dva. Aspoň něco... :D

Takhle vzorně Riky čeká na hřišti, než si děti pohrají. 


A ještě jedna vzpomínková na výlet na Vítkův hrádek. I o tomto výletu byl samostatný článek. 


V srpnu jsem po dlouhé době otevřela antistresové omalovánky. Děti totiž nebaví vybarvovat samotné a takhle je na chvilku zabavím. 


Na zmrzlině podruhé...



Konečně jsem se také nechala naočkovat vakcínou Pfeizer. Po té první mi bylo druhý den trochu divně, byla jsem unavená a bolela mě ruka. Naštěstí jsem měla dva pomocníky. 


A Riky si místo Pfeizera nechal dát injekci od včelky. Během srpna jich zvládl fakt hodně. Naposledy předevčírem přímo do jazyka. A to tedy vypadalo opravdu hodně šíleně. Včelky ale potrápily i děti. Každý z nich dostal hned několik žihadel do nožičky. 


A ještě malá vzpomínka na náš první samostatný výlet na Lipno, hlavně na výstavu Lega. 



V srpnu jsme také vyrazili na borůvky. Neumím sbírat hřebenem, takže mi jeden kbelíček trval zatraceně dlouho. Navíc děti místo sbírání na koláč všechno snědly. :D Ale nakonec ten koláček přece jen byl. 




A to je za srpen vše. 
Jaký byl váš druhý prázdninový měsíc? 
Užívali jste si dovolenou, nebo jste byli naplno zapřaženi v pracovním procesu? 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Ahoj Sabčo, moc pěkný článek a pejsek. Koukám, že ses v srpnu nezastavila, s bydlením ti držím palečky.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, krásné shrnutí tvého srpna. Užívali jste si a s vámi i krásný Riky. Měj klidné dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, na té fotce od holiče ti to moc sluší. A srpen jsi měla určitě fajn (až na toho pejska :()
    Já měla celý srpen pracovní - tedy kromě víkendů, ty mám volné :) a trávíme je nejvíc na chalupě.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Sabi,
    doufám, že ti to s bydlením vyjde. Nelča měla parádní oslavu, moc jí to na fotkách sluší. Je neuvěřitelné, že je z ní už taková velká slečna. Ten nový účes ti moc sluší, úplně jsi omládla:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, moc ti to sluší, vypadáš jak holcicka. Ať ti všechno vyjde jak potřebuješ :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)