Dorazil nám bobří balíček - Hra a knížka Bobři jsou dobří


Není to tak dávno, co jsem vám tady ukazovala krásnou
dětskou knížku od Petry Santlerové - Stelinka a kouzelné kamínky. Nyní autorka vydala další knížku, Bobři jsou dobří, a troufám si říci, že ještě povedenější. Ke knížce navíc můžete mít i krásnou společenskou hru stejného názvu, kterou jsme si museli zahrát hned, jak jsme balíček rozbalili. 


Společenská hra - Bobři jsou dobří

Společenská hra je vytvořena podle námětu Petry Santlerové. O její grafickou podobu se stejně jako o ilustrace v obou zmíněných knížkách postarala Marie Koželuhová. Hraje se na podobném principu jako oblíbená desková hra Z pohádky do pohádky, kterou jsem hrála v dětství už já sama. Ke hře jsou plastové figurky malých bobrů a hrací kostka. 

Hru jsme si museli samozřejmě hned zahrát. Děti bavila do chvíle, než Jirka prohrál. Pak dostal hysterický záchvat a vztekal se - prý jako jeho tatínek, když byl malý. :D







Knížka - Bobři jsou dobří

Knížka je zábavná, milá a poučná zároveň. Autorka nás dovede do Malešovic, kam se přestěhovala rodinka bobrů. Příběh vypráví malý bobr a seznamuje děti pohádkovou formou s tím, jak bobří bydlí, žijí atd. V knížce jsou samozřejmě i různé příhody a pohádkové zápletky, ale my máme zatím přečtené první dvě kapitoly, takže vám recenzi na celou knížku přidám později. V závěru knížky je i kvíz, kterým si mohou děti i rodiče ověřit, co si z příběhu pamatují.

Ilustrace, jak už jsem zmínila, opět vytvořila talentovaná Marie Koželuhová, a jsou nádherné. Bobři jsou moderní a cool, takže se samozřejmě dnešním dětem náramně líbí. Moje děti hned ukázaly, který bobr je podle nich Nelča a který Jura. :)










Balíček byl opět úplně vymazlený. V knížce bylo věnování od autorky, a kromě knížky a hry se v balíčku ukrývala záložka a placka na připnutí třeba na batoh s motivem Stelinky a kouzelných kamínků.





Pokud byste si celou tuto krásnou sadu chtěli pořídit, mrkněte na autorčiny facebookové stránky.


Vaše Sabi


Komentáře

  1. Sabi, tak to mě zaujalo, hned jsem začala bobří balíček studovat na tvém odkaze. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, knížka i hra vypadají skvěle. Věřím, že se dětem budou líbit. Kniha má nádherné ilustrace.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůů tuhle hru máme taky a s dětma už jsme ji zkoušeli hrát :) Celkově je celej balíček pro děti krásně uvedenen a je i poučný. Jinak náš Mirďa se po 2 prohrané hře začal také vztekat :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)