Bonami: Doplňky do kuchyně aneb Stále zařizuji bydlení

 

I když už bydlím v novém bytečku od června, stále je spoustu věcí, které je potřeba dodělat, dostěhovat nebo pořídit. Fakt je, že když teď řeším možnost koupě vlastního bydlení, přestala jsem shánět rohovou komodu a podobné věci, které by mi pomohly uspořádat ještě nějaké další věci, jako boty, batohy a tašky atd. Ty zatím stále čekají v krabicích, a ještě si asi chvíli počkají. Na druhou stranu jsou nezbytnosti, které udělají radost a poslouží, protože jsou krásné a zároveň i praktické. A právě takové jsem si nedávno objednala na Bonami a nyní se s vámi podělím o své dojmy.

Blok na nože Vialli Design Universal

Blok na nože byl první věcí, po které jsem na Bonami koukala. I když jsem si totiž nedávno koupila pořadač na příbory, velké nože se mi do něj nevešly. Bylo tedy potřeba vyřešit to jinak. Mám z dřívějška zkušenost s bloky dřevěnými i magnetickým držákem na zeď, a proto jsem hledala něco jiného, nového, moderního, co bude dobře vypadat a zároveň to dobře poslouží. Na první pohled mě zaujal blok na nože Vialli Design Universal, který můžete mít v různých barvách, mě ale oslovila bílá. Působí elegantně, čistě a hodí se do jakékoli kuchyně.



Blok na nože
je tvořen plastovou dózou jednoduchého tvaru a vyplněn nylonem, do kterého se nože snadno zasunou, aniž by se o sebe třely, a tak se tupily. Díky tomu, že v bloku nejsou předem utvořeny pro nože otvory, můžete zasunou libovolné množství, velikost i tvary těchto kuchyňských nástrojů. Za sebe rozhodně doporučuji, protože tato varianta mi zatím ze všech tří zmíněných vyhovuje nejlépe. Už žádné dřevěné bloky ani magnety.

Kuchyňské utěrky s pejsky Cooksmart

Když jsem procházela Bonami, co bych si ještě ke kuchyňskému bloku přihodila, narazila jsem na novinky – kuchyňské utěrky s pejsky od značky Cooksmart – Courious Dog. Je vám jistě jasné, že jako správná psí máma jsem tyhle utěrky prostě nutně potřebovala. Mimochodem – mají k tomu i další doplňky ve stejném designu, např. chňapky. Myslím, že to nebyl můj poslední nákup. Navíc mají tyto utěrky i s kočkami, a to by byl ideální dárek pro mou mamku. Je sice září, ale asi začnu nakupovat na Vánoce. :D Ale zpět k utěrkám s pejsky…




Tyto kuchyňské utěrky jsou vyrobeny anglickou firmou Cooksmart a jsou ze 100 % bavlny. Předpokládá se tedy maximální savost při utírání nádobí. Já jsem je zatím jen rozbalila a nějak se mi je ani nechce použít. Nejradši bych si je jen někam naaranžovala, jak jsou krásné. Ale vyperu je a použiji, to je jasné. :)

V balení za poměrně příjemnou cenu (289 Kč) jsou tři kusy, přičemž jedna utěrka má celoplošně tištěné pejsky různých plemen, druhá má z pejsků a tlapiček pruh a třetí je jen čistě šedá. Škoda, mohl tam být pejsek alespoň někde v rohu. Ideálně třeba boxer. :D Ten sice na utěrkách chybí zcela, ale je tam alespoň buldoček. Ten je také „placatý“.


A ještě něco navíc – Sklenice na potraviny v košíčku

Jelikož mám zatím skutečně spoustu věcí stále v krabicích, a např mouku, těstoviny, luštěniny a plno dalších potravin jsem zvyklá mít ve sklenicích nebo různých dózách, neodolala jsem sadě tří skleněných dóz na potraviny v elegantnímkošíčku od značky Premier Housewares.


Jedná se o tři litrové
skleněné dózy s keramickým víčkem, které pevně přiléhá. Máte tak jistotu, že potraviny ve sklenici vám nenavlhnou. Sklenice vypadají velmi dobře a pevně, ale bohužel mi jedno keramické bílé víčko přišlo trochu odřené. Košíček je také pěkný, jen by v něm nemusela být tak roztřepená mašle. Ona je tedy roztřepená úmyslně, jenže se z ní pářou nitě, a to mi poněkud vadí. Myslím, že si ji asi časem vyměním za jinou, podle toho, v jaké barvě budu mít kuchyni v novém bytě – pokud se mi jej tedy podaří sehnat.

Zatím jsem do dóz nic neumístila, protože přemýšlím nad tím, zda tam nasypu mouku a budou všechny nudně bílé, nebo raději zvolím těstoviny a luštěniny, aby to bylo veselejší a variabilnější. Taková červená čočka by tam vypadala moc dobře…



Pokud vás zaujaly moje nové
doplňky do kuchyně, mrkněte na Bonami, kde jsem je pořídila.

Mimochodem – také vás tak okouzlila sada s pejsky? :D

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Moc pěkné, Sabi :) Já teď koukám na netu po nějaké regálu do kuchyně, tak uvidím, kde se mi poštěstí. Projela jsem ti spoustu článků, už jsem tu dlouho nebyla (u nikoho na blogu) a krásné fotky.... dětičky, pejsek, výlety, nákupy... ♥ Měj se krásně, Sabi ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné utierky, aj mne by ich bolo ľúto použiť :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Podobný blok na nože má máma a je s ním taky spokojená. My máme nože v šuplíku...

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, na Bonami nakupuju pořád už hodně let a vždy mě tam něco zaujme. Měj klidný pátek.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    pořídila sis pěkné věci. Líbí se mi ten stojan na nože a docela nad ním uvažuji, protože se mi nože nevejdou do šuplíku. Dostala jsem od jedné rodinné známé poukázku do Tescomy, tak to tam omrknu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ten stojan na nože je peckovej. Do něj půjdu a ještě ho koupím našim. Dvě mouchy jednou ranou :D Díky za tip

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)