Výstava LEGA na Lipně - Czech Repubrick

 
Nikdy jsem nebyla velká příznivkyně LEGA a nechápala jsem, co na tom všichni mají. Jenže tím, jak jsem ho začala kupovat dětem, se do něj pomalu zamilovávám. LEGO Duplo je sice super, protože ho zvládnou děti samy, ale postupně se propracováváme ke klasickému, malému LEGU a já zjišťuji, že mě baví sestavování dle návodů čím dál víc. Ale o tom jsem psát nechtěla. Chtěla jsem vás informovat o speciální výstavě Czech Repubrick, která momentálně probíhá na Lipně. Bude tam do 4.9.2021, takže ještě máte dost času se tam zajet mrknout. A kdo to má hodně z ruky, může se podívat na naše fotky, protože to, co je tam k vidění, je naprosto famózní!


Výstava LEGA na Lipně - Czech Repubrick nabízí pohled na česká města a památky vystavená z oblíbené stavebnice, ale i řadu filmových budov, postav, významných osobností atd. Vidět tu můžete Karla IV. i s obrovským Karlštejnem, portrétem a královskými klenoty, Střihorukého Edvarda a další postavy. 
Děti ocení možnost ovládat pomocí tlačítek vláčky, kolotoče, bargy, auta a plno dalších atrakcí - samozřejmě opět z LEGA. V přední části nechybí bistro, kde si můžete dát kávu nebo občerstvení, ledovou tříšť apod. Zatímco vy budete odpočívat, děti si mohou stavět a hrát s legem různých velikostí. Dobře na ně vidíte a je tam málo lidí na velikém prostoru, takže můžete bez obav sundat roušku. 
Ale teď už fotografie, kterých je opravdu spoustu, ale nemohla jsem si pomoci. 

Jiřík tlačítky ovládá nádraží...


Bradavice z ptačí perspektivy...
























V přední části výstavy bylo bistro, kde se dalo koupit občerstvení a káva. Jídlo tedy za celkem dost vysoké peníze - nevím, zda to byla lipenská přirážka, nebo LEGOpřirážka. :D Pro děti tam byla hrací zóna. S legem si ale mohly hrát i uvnitř výstavního sálu - samozřejmě ne s exponáty. Koutků na hraní tam ale bylo celkem dost. 





Před vástavní síní jsou k dispozici velké modely lva a formule, kam si děti mohou dokonce vlézt. 






























Doufám, že jsem vás tolika fotografiemi neznudila a že jste se pokochali alespoň z poloviny tak, jako já a děti na jmenované výstavě. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Na Lipno se určitě nedostanu (a manželovu trpělivost jsem letos vyčerpala včerejší návštěvou výstavy autíček :D), takže jsem se ráda koukla. Je neuvěřitelné, co se dá z LEGS vytvořit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D koukám, že manžel je taky milovník výstav. :D Tak aspoň že jsem Ti touto formou umožnila návštěvu. :)

      Vymazat
  2. Tohle jsem jako děcko milovala, když mi bylo tak 10, byla výstava v Brně :) Moc pěkné!

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)