Tip na čtení aneb Co jsem přečetla v červenci

Červenec uplynul fakt extrémně rychle. A i když jsem měla pocit, že jsem toho při všem tom blázinci přečetla hodně, nakonec z toho jsou jen tři knihy. Čtvrtou jsem sice rozečetla v červenci, ale dočetla ji až v srpnu, tak si ji nechám na příště. Faktem je, že jsem dokončovala rukopis nového románu, proto bylo také mnohem méně času na čtení. Postupně se ale zase začínám rozjíždět a také tu mám spoustu nových kousků, které vám snad také brzy ukážu. Několik knížek z toho je opravdu hodně skvostných. 

Případ mrtvé novicky

Tohle je třetí díl Pamětí budejovického kata od skvělého autora a mého přítele, Jaromíra Jindry. Už jsem o tomto spisovateli z Budějovic psala a jsem moc ráda, že nám přátelství krásně kvete. :) Je totiž k nezaplacení, mít si s kým povídat opravdu na úrovni - o knihách, o novinařině i o životě. 

Ale zpět ke knize. V totmo díle pokračují osudy hrdinů, které známe již z knih předchozích. Do popředí se dostává život mladého kata a jeho ženy Klárky, která poslechne volání srdce a mateřských pudů a rozhodne se z katovny odejít, aby byla blíž svému dítěti. Jenže všechno není tak, jak si představovala... Knihou se navíc vine případ několika mrtvých novicek v krumlovském klášteře Klarisek, které vypadají téměř jako rituální vraždy. Matka představená vezme situaci pevně do rukou a rozhodne se viníka dopadnout. 

Tuto řadu od Jaromíra Jindry miluji a rozhodně doporučuji číst od prvního dílu, pokud ji dosud neznáte. 

Koupíte ZDE.



Zaříkávačky - thriller který vás dostane

Zaříkávačky jsou příběhem mladé lékařky, která se vrací do vsi v italských horách, kde jako dítě vyrůstala a prožívala různé okamžiky. Mezi jinými i jeden silně traumatizující, kdy zmizela mladá dívka. Její kostra byla po letech nalezena a lékařka se vrací na místo, aby se zůčastnila jejího pohřbu. Její přítomnost však, zdá se, otevře stavidla zla a brzy zmizí dakší dívka. navíc se zjistí, že dívek během let zmiztelo mnohem více. Lékařka se pustí na vlastní pěst do pátrání, které si dovede až ke spojitosti se zvláštní schopností místních dívek - zaříkáváním. 
Takhle kniha mě dokonale pohltila. Byl to psychothriller, který naprosto odpovídal tomu, co ráda čtu. Svým způsobem - hlavně tématem, mi připomínal českou knihu Kateřiny Tučkové - Žítkovské bohyně. Děj byl naprosto strhující a rozhodně si knížku s odstupem času přečtu a vychutnám znovu. 

Pokud byste si knihu chtěli pořídit, za skvělou cenu ji seženete ZDE

Voňavá lékárna - Záhada černé květiny

Tohle je nesmírně milá knížka pro děti cca od 10 let, zvládnout to jistě i mladší slečny (a kluci), protože knížka je hodně dobrodružná, a i když je hlavní hrdinka holka, příběh je jistě vhodný i pro opačné pohlaví. Nebudu tady rozepisovat děj, jen podotknu, že se jedná o druhý díl série a opět nás zavede do Voňavé lékárny ukryté ve sklepeních vily Evie. Hlavní hrdinka s přáteli přijde na kloub tajemství původu všech vůní a vydá se zachránit surovinu, bez které nemohou vznikat. 

Tohle jsem přečetla s úsměvem na rtech. Vzhledem k náročnosti posledních dnů potřebuji vyloženě oddechovou literaturu. A já místo ženských románků sáhnu raději po dětské dobrodružné knížce. A tahle stála rozhodně za to. :)

Koupíte ji ZDE. 

(A rovněž doporučuji pořídit i první díl, bez toho to nejde.)



Znáte některou z knih? Četli jste? 

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    já si myslím, že tři knihy jsou skvělé skóre, když vezmu v potaz, co jsi musela v červenci všechno zvládnout. Četla jsem ty zaříkávačky a moc se mi líbily. bylinková lékárna má moc pěkný obal. Já jsem v červenci přečetla docela dost knih, protože mám konečně dovolenou a opravdu dost prostoru na čtení. Snažím se trochu pohnout se všemi nasyslenými zásobami, protože v srpnu mám svátek a táta mi určitě nadělí nějaké knihy:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zaříkávačky mám v merku....já teď čtu thriller Smrt u Zavěšené skály od mě neznámého autora Gregga Dunnetta...a zatím super.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)