Čtení pro prvňáčky: Dobrodružství se Snovíkem od Lenky Jakešové

Sníte rádi? Zajímá vás, jaké je to asi ve snové zemi? A co kdybyste se tam mohli podívat i se svými dětmi, prostřednictvím knížky? Tak přesně to vám umožní nová dětská knížka Dobrodružství se Snovíkem zkušené a oblíbené autorky Lenky Jakešové doplněná veselými ilustracemi Josefa Quise.


Dobrodružství na planetě Snění


Frantovi začínají prázdniny a jeho nejlepší kamarád Honzík odjíždí pryč. To bude tedy pořádná nuda. Jenže…

Překvapeného Frantu, který moc rád sní, navštíví záhadný kluk s červeným střapatým hárem. Představí se jako Snovík, kluk z planety Snění. Prosviští si to k Frantovi do pokoje na barevné duze a ukáže mu, že stačí snít a může prožít plno dobrodružství. 

Snovík vezme Frantu na svou planetu, budou sáňkovat v kufru, stanou se piráty a dokonce si ochočí dinosaura. A taky mu přivede zpátky Honzíka, aby si mohli užívat společně. 




Čtení (nejen) pro prvňáčky


Tato knížka je určena pro první čtení. Je tedy vhodná pro děti, co absolvovaly první, druhou, třetí třídu. Užijí si ji ale i mladší děti. Já ji četla čtyřletému Jiříkovi a šestileté Nele a báječně jsme se bavili. Tento příběh bavil i mě. A víte z čeho mám největší radost? Že jsme po dlouhé době prolomili jakousi pohádkovou krizi a děti vydržely poslouchat pořádně dlouho. Přečetli jsme ji za dva večery. 

Úspěch vidím nejen díky příběhu, který děti zaujme od prvních slov, ale i díky krásným, veselým a zábavným ilustracím, které vytvořil Josef Quis





Pokud chcete svým dětem doplnit knihovničku, můžete Dobrodružství se Snovíkem koupit na stránkách nakladatelství Grada


My moc děkujeme paní Lence Jakešové za knížku jako krásný dárek pro Jiříka a Nelinku. Nechybí nám tam ani osobní věnování. :)


Komentáře