Chci si splnit sen – Závěsné křeslo na čtení

 

Jestli jsem po něčem vždy pokukovala, snila o tom a toužila, pak to bylo závěsné houpací křeslo, ve kterém bych mohla trávit nekonečné hodiny čtením. Jako vášnivá čtenářka jsem sice před lety dostala takový ten klasický ušák s podnožkou, který byl opravdu krásný, ale nijak extra pohodlný. A tak nyní, v novém bytě a s další zajímavou životní etapou před sebou, přemýšlím konečně o onom vysněném závěsném křesle.

Jaké by mělo mé závěsné křeslo být?

Dnes najdete na trhu plno závěsných křesel a houpaček. Ostatně i pro děti jsem měla látkovou houpačku, kterou jsme občas zavěšovali mezi futra. Největší problém, na který jsem vždy narážela, bylo právě zavěšení houpacího křesla. Naše stropy to rozhodně neumožňovaly a trámy jsme měli jen v ložnici, kam už se křeslo nevešlo. Měla jsem sice pár favoritů, kterým by to na trámu opravdu slušelo, ale bohužel…

Naštěstí už v dnešní době existují závěsná křesla i se stojany, takže problém zavěšení mohu hodit za hlavu. Chce to ale počítat s trochu větším prostorem, protože přece jen se křeslo bude pohupovat a stojan má poměrně velkou základnu.

Úplně první závěsné křeslo, na které jsem kdy narazila, bylo kdysi v Möbelixu. A jelikož ho mám teď skoro „pod nosem“, zaměřila jsem se právě na tento obchod. Jaké kousky jsem vybrala, resp. mezi jakými závěsnými křesly se rozhoduji?

Závěsné křeslo Carmella


Závěsné křeslo Carmella mě okouzlilo tvarem naducané kapky vody i zajímavým výpletem. Láká mě pro svou prostornost, protože tuším, že nevydržím sedět dlouho se svěšenými nohami a určitě si je pokrčím pod sebe, nebo si sednu do tzv. tureckého sedu. A toto závěsné křeslo mi to určitě umožní.


Závěsné křeslo Rosi


Druhým favoritem je závěsné křeslo Rosi, které má opravdu velkorysé a vypadá to, že i měkoučké polstrování. V tom se bude číst jedna báseň. Navíc je pro mě cenově o něco příznivější než první varianta.


XXL závěsné křeslo Bari


A do třetice – i když toto závěsné křeslo je pro mě rozměrově už příliš velké, mě zaujalo XXL závěsné křeslo Bari, které je určeno pro dvě osoby. Já bych ho samozřejmě v pohodě využila sama, a parádně bych se v něm s knížkou natáhla. Bohužel do obýváku už by bylo moc veliké. Na druhou stranu tady mám prostornou terasu, kde je místa dostatek. Tak uvidíme.

Také vás lákají závěsná křesla? Nebo už nějaké doma máte? Jaké byste si vybrali z těchto tří vy?

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, také se mi líbí závěsná křesla, jen já bych ho moc nevyužila. Já především píšu a v tom křesle by to nešlo. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Na psaní to určitě není. Ale na čtení nebo prostě na relax je to skvělé. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi, já toužím na čtení právě po ušáku s podnožkou, docela se mi líbí to z Ikea, ale rozhodně bych si ho chtěla vyzkoušet před pořízením. Mě se líbí to hořčicové nebo tmavě zelené, ale přítel by chtěl tmavé, protože věčně všechno rozlévá :-D tak ještě uvidím. Závěsné křeslo mě neláká, z houpání se mi dělá šoufl a navíc sebou furt melu, nejsem schopná sedět v jedné nebo dvou polohách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě to křeslo měla a byla jsem z něj dost zklamaná. jako na sezení bylo fajn, ale spíš k televizi. moc dobře se mi v něm nečelo, pořád jsem hledala polohu....

      Vymazat
  3. Sabi, křesla vypadají hezky, ale nechtěla bych ani jedno. Poseděla jsem si v něm a po chvilce mne bolela záda. Koupila si ho kolegyně domů, tak jsem to musela odzkoušet. Spíš bych chtěla něco jako ušák a podnožku. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  4. Já po závěsném křesle netoužím ani náhodou, ze všeho, co se houpá, se mi zvedá žaludek nebo motá hlava :D. Já musím být pevně ukotvená...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)