Zámek Kozel, kouzelné pokojíčky a kam spadl Riky

V rámci návštěvy babiček v Nýřanech jsem musela naplánovat i nějaký ten výlet. Trávit čas na hřišti je sice fajn a děti to moc baví, ale myslím, že strávit tam jedno celé odpoledne a část dopoledne stačilo. Byl čas na nějaké to poznání. Vyrazili jsme i s babi Květou, která měla nemocné - operované ucho, tak jsem ji nechtěla tahat po nějakých krpálech. Vyloučila jsem tedy hrady a zříceniny na kopci a vybrala krásný zámek Kozel, který se nachází na východní straně od Plzně, ve Šťáhlavech. Chvilku mi tedy trvalo, než jsem tam podle navigace dojela, protože prostě Google Maps s mým iPhonem nekamarádí a ta paní, co je v něm schovaná se mnou nechtěla mluvit. :P Řekla mi vlastně jen, že mám jet na kruhový objezd, a to ve chvíli, kdy tam žádný nebyl. No, ale trefila jsem a nakonec jsme dojeli tam, kam jsme chtěli. :)

Protože s námi byl i Rikoušek, logicky jsem koupila vstupenky jen pro babi s dětma. Vím, že čas od času je prohlídky baví, i když jsou malincí. Ale mám hroznou radost z Jiříka, protože ten si to vyloženě užívá. Neustále mi ukazuje turistickou vizitku z Kozlu (ano, koupila jsem mu tam také už vlastní Turistický deníček, aby si mohl lepit vizitky), a vyprávěl, jaké tam byly krásné pokojíčky. Ty ho fakt zaujaly. :)

No a já s Rikym zatím courala po zámeckých zahradách a prozkoumávala tamní zátiší. Jelikož bylo dusno a Riky se potřeboval napít, pustila jsem ho blíž k jedné fontáně, která měla dost vysoko vodní hladinu, aby se pohodlně napil. Ovšem to by nebyl náš Riky, který vodu miluje snad víc než kdekterá kachna. Hňápnul do vody packou a než jsem stačila zakročit, spadl do fontány po hlavě. :D Naštěstí měl kšíry, takže jsem ho za ně čapla a vytáhla okamžitě ven. Ovšem věřím, že kdybych to neudělala, naše vydra by si tam klidně plavala vedle sousoší s jelenem. :)



Jo, tohle je TA FONTÁNA! :D







Jeden vycachtaný hříšník...



















Už jste byli na Kozlu? 

Jak se vám tam líbilo? 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    zámek Kozel neznám, ale dívala jsem se na mapu a není to zase ž tak daleko, mohla bych tam udělat nějaký výletík:-) Riky je sladký a prostě má rád vodu, já bych se na něj nedovedla zlobit:-)
    Těším se na další články!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi,
    krásny výlet a krásna zámocká záhrada... ale naj je malý nezbedník, ktorý sa proste potreboval osviežiť :-)
    Verím, že ste si výlet užili.
    Pekné leto,
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Kozlu jsme kdysi byli, je to moc hezký zámek. A Riki na tí fotce vypadá docela zkroušeně ;-)
    Hezké letní dny

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, hezky jste si užili výlet a Riky je prostě vodní živel. Nedivím se, že tam v tom horku hupsnul. :o) Na Kozel se chystám už dlouho, ale nějak se mi nedaří to skloubit s mými cestami. Tak uvidím, kdy se mi podaří ho navštívit. Koukám, jak je tam krásně.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,krásně jsi to napsala i nafotila...Určo máte krásné zážitky!Dovedu si živě představit Rikouška,jak hupsnul do té fontány...
    Posílám krásné pozdravy od Přerova a přeju krásné dny!Z.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju vám všem za komentáře. :) Bylo to moc fajn, jen škoda, že začalo pršet. ještě bychom tam klidně vydrželi. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee, tam jsme byli loni, komorní prohlídka v pár lidech.
    Moc se mi líbilo i okolí.
    Výletům zdar!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)