Kam na výlet s dětmi: Vezměte je do Pekla - do Peklománie v Borovanech

 

Vymýšlet výlety, abychom zabavili o prázdninách naše ratolesti není zrovna jednoduché. Já osobně mám neustále nápadů plnou hlavu, ale ne vždy se mi chce jezdit samotné. Někdy jedeme s přítelem, někdy s kamarádkou. Jenže ti také nemohou pokaždé. Když s dětmi jezdím sama, snažím se vytěžit místa, kam pokud možno trefím i bez navigace, abych se s nimi sama někde neztratila. :D A kam jinam se vypravit z Českých Budějovic, než do Borovan, které máme "co by kamenem dohodil". 

Peklománie v Borovanech

V Borovanech nejsou jen slavnosti borůvek, jak by se mohlo zdát. Je tam toho k vidění mnohem víc. Návštěvu kláštera už jsem absolvovala někdy před lety sama, ale teď jsme s dětmi zvládli alespoň samoprohlídku klášterního muzea. Krátili jsme si tak čas před hlavní akcí dne - a tou byla návštěva Peklománie. To je samostatná prohlídka - výstava, kde s průvodkyní procházíte jednotlivé místnosti Pekla. Zjistíte, jak to vypadá v čertí škole, kde je přijímací místnost hříšníků, odkud čerti pro hříšníky létají a kam se s nimi vrací, jak vypadá takový pekelný soud, ale dokonce i kdo v pekle vaří. 

Zábava pro děti i dospělé

Tvůrci mysleli především na děti, ale pobaví se i dospělí. Stačí se podívat na seznam absolventů čertí školy, kde je mezi jinými i politik Kalousek, nebo si uvědomit, jak se jmenuje jeden z čertů a kde tvůrci na jméno přišli - Fernetus Citrus. :)

Na závěr děti absolvují jednoduchý kvíz, kde si prověří, jak dávali při prohlídce pozor. A za správné odpovědi se mohou sklouznout na čertovském tobogánu. 

Za nás to byla super zábava, prima výlet a děti se rozhodně dobře bavily. Sotva jsme dorazili domů, už se ptaly, kdy tam pojedeme zase. No, myslím, že někdy si to můžeme klidně zopakovat, protože to bylo fajn. Ostatně, mrkněte na fotografie.  

Nejprve trochu fotek z kláštěra a muzea...



Už jsou to super parťáci na výletování s maminkou. Ještě, že je mám. :)















Peklománie v Borovanech - fotky





























Už jste byli v Peklománii? Nebo jste navštívili jiné Peklo? 
Dejte nám tip, budu jen ráda, ať vím, kam vyrazit příště. :)

Vaše Sabi


Komentáře