Kam na výlet s dětmi: Pohádková kovárna Selibov


O Pohádkové kovárně v Selibově už jsem před několika lety psala. Tehdy jsme ji navštívili s naší Luckou a Nelinkou. Tentokrát jsem usoudila, že když jsou ty prázdniny, mohl by se tam konečně podívat i Jiřík, a tak cestou do Nýřan k babičkám jsme si udělali v Selibově zastávku. Jelikož na nás čekal Rikouš, nebylo možné projít najednou oba areály. Zvládli jsme alespoň ten první, který je s pohádkovou prohlídkou, prošli jsme si jednotlivé otázky o pohádkách, děti si ulovily razítka za správné odpovědi a dostaly odměnu. :)

Pohádková kovárna se líbila Nelince i Jiříkovi, i když bylo vidět, že čertů a vodníků se trochu bál. Nelča opět statečně usedla na čertovské křeslo, Jiřík je trochu nesmělý, ten nechtěl. On se celkově nerad předvádí na veřejnosti a nerad se takhle před někým fotí. Tak to respektuji. 

No a jak to v kovárně vypadá? To už se můžete mrknout na fotkách. :) 



















Šípková Růženka překvapila - čekala jsem, že už tam dávno nebude, protože už před těmi dvěma lety vypadala spíš jako mrtvola, než jako princezna. Noooo a je tam. A vypadá ještě hůř než posledně. :D




Už jste byli v Pohádkové kovárně

Pokud ne, najdete ji na trase z Českých Budějovic na Plzeň. Selibov leží mezi Protivínem a Pískem a Pohádkovou kovárnu najdete hned na návsi, kde se dá pohodlně parkovat. Navštívit můžete oba areály, nebo jen jeden. V prvním je prohlídková trasa a ve druhém kromě kouzelných pohádkových míst i dílnička pro děti a občerstvení. 

Pokud byste měli tip na něco podobného, budu moc ráda, kdy mi dáte tip do komentáře. :)

Vaše Sabi

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)