Nový začátek...

 


Občas nám život připraví horké chvilky, které je potřeba řešit. Nebudu tady rozepisovat, proč jsem se k tomuto kroku rozhodla. Před pár dny jsem to napsala, a ač jsem to vysvětlila myslím si dobře, chodili mému muži nenávistné zprávy a komentáře. A to si nezaslouží, ať je jaký je. Proto jsem se rozhodla první odstavec smazat a ponechat jen toto vysvětlení. Po patnácti letech jsme se s mužem rozešli, rozvádíme se, prodáváme dům a já odešla s dětmi do krásného vzdušného bytu ve vilce v Budějovicích. 

Udělat ten největší krok a rozhodnout se, že už není cesty zpět, pouze kupředu, to bylo neskutečně těžké. A je fakt, že kdyby ho na mou žádost neudělal manžel, asi jsem ho udělat nedokázala. Teď jsem ale strašně ráda. Najednou svobodně dýchám. Mám svůj vlastní byt - krásný byt v podnájmu, kam jsem se minulý víkend přestěhovala a i když tu ještě nemám komplet všechno, nesmírně si to užívám. Tu svobodu a vědomí, že nejsem na nikom závislá a mohu být opravdu jen sama sebou. 

Řada lidí kolem mě si myslí, že mám komplikované období a musím tedy být nešťastná. Ale ani to není pravda. Jsem naopak šťastná a spokojená, jako už dlouho ne. Možná to mám v krvi, možná jsem prostě potřebovala ten pocit svobody. A možná jsem prostě jen potřebovala uniknout ze vztahu, který mě svazoval a dusil. Jsem šťastná! Jsem! I když mám pocit, že můj život je jeden velký kolotoč a absolutně nic nestíhám, žiju mezi krabicema, autem a utíráním loužiček, protože Riky mi to zatím moc neusnadňuje... :)

Tolik k vysvětlení toho, co a proč se stalo s mým manželstvím, které ještě v lednu vypadalo, že ustojí absolutně vše. 
Ale teď už se pojďme podívat na dům, kde bydlím. Ukážu vám ho samozřejmě i zevnitř, ale jelikož za pozornost stojí rozhodně i interiér, tak tady je. :)


Kdo mě znáte, jistě se nebudete divit, že do téhle staríé vilky v klidné části Budějovic jsem se zamilovala na první pohled. Zvenku je to zajímavá, trochu hororová vila, ale uvnitř pohodlí a moderní byt. Jsem naprosto spokojená. To uvidíte sami v dalším článku. :)

A teď pár fotek... pojďte na prohlídku. :D



Zahrada patří k mému bytu, takže tu musím zařídit plůtky kolem tújí, aby je Riky nezničil a koupit sekačku. :)


Dnes večer je tu naprosto kouzelná bouřková atmosféra... neodolala jsem, abych to právě dnes nenafotila. :)







Mějte se krásně!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Krásná vilka, ta by se mě taky líbila. Sabi, ať se vám v životě daří, držím vám palce. Nevím, jestli bych to s dětmi dokázala, ale moc vám fandím. Těším se na další vaše knihy. Buďte moc šťastná, přeju vám to. Zdravím Marcela ❤️��

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi,krásné fotečky!Taky jsem zažívala takové chvíle,dokonce 2x...
    Přeju Ti už jen to dobré...Hodně štěstí v novém bytečku a na nové cestě životem!Těším se na další Tvoje psaní a fotečky..A posílám večerní pozdrav z Hané.Zdena

    OdpovědětVymazat
  3. Ta budova je nádherně tajemná. Mějte se hezky

    OdpovědětVymazat
  4. Krásna vilka.
    Tak Ti prajem Sabi, aby si bola šťastná a spokojná, nezáleží na mieste, ale na ľuďoch... a teším sa na fotky Rikyho :)))
    Opatruj sa, pá

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sabi,
    na jednu stranu je mi samozřejmě líto, že jste se rozešli, ale když jsi opravdu šťastná, tak je to vlastně dobře. Moc se mi líbí, jak o tom otevřeně píšeš. Co se týče nového bydlení, je to za mě veliká paráda. Vila je nádherná, ta zahrada kouzelná. Z fotek na FB jsem viděla i něco z interiéru a moc se mi to líbí. Přeji vše nejlepší do dalších dnů!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Sabi, to je krásné bydlení. Přeji ti šťastné kroky v novém životě. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
  7. Vilka je nádherná, připomíná mi krásné prvorepublikové vily na pražských Hřebenkách, kde jsem si od mala vybírala v kterých bych chtěla bydlet. To rozhodnutí chápu, anchápu i jak je to těžké ho udělat, sama jsem si takovým prošla. A moje dnešní situace se té první docela přiblížila, ale já už v šedesáti nemám odvahu udělat ten samý krok který jsem udělala v dvaadvaceti. Tu svobodu si užívám jen v okamžicích kdy se seberu a jedu na chatu. O to těžší jsou pak návraty.

    OdpovědětVymazat
  8. Sabi takové rozhodnutí - na to jste musela mít velkou hromadu argumentů. Život není jednoduchý a tak mnohdy raději se rozhodnout dříve než později. Nerozhodnost se nevyplácí. Bydlení ve vilce by se mi líbilo také, včetně zahrady. Tak hodně štěstí, zdraví a spokojenosti. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  9. Koho jsi zavraždila, že máš tak úžasné místo k bydlení?? :-) :-) Přeji hodně štěstí v dalším životě. Ty jsi aktivní ženská, však to zvládáš!

    OdpovědětVymazat
  10. Sabi, určitě to rozhodnutí nebylo jednoduché, ale pokud jsi opravdu šťastná, tak bylo správné. Přeji Ti, ať se v novém domově cítíš s dětmi jako doma a ať se Ti vše daří. A že nemáš plno věcí hotových, no a co, na to máš teď spoustu času.
    Měj fajn dny a užívej svobody. D.

    OdpovědětVymazat
  11. Sabi, ať krásná vila, ve které bydlíš je takovým předznamenáním, že ta nová životní etapa, co je před tebou je krásná aspoň stejně. Věřím, že po 15 letech nebylo jednoduché ten krok udělat, zvlášť když jsou v tom ještě děti. Držím palce, ať je pořád fajn a jste spokojení

    OdpovědětVymazat
  12. Já když slyším, že se někdo rozchází po tolika letech, tak je mi normálně do pláče. Je mi to prostě líto, ale na druhou stranu, je důležité být šťastná. Už máš můj obdiv jen proto, že máte děti. To místo vypadá opravdu krásně ani se nedivím, že se zalíbilo. Ať se hlavně daří a jsi spokojená! Vy všichni. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Opravdu nádherná vila v Praze. A jsem hrozně moc zvědavá jak vypadá interiér u takového krásného bydlení. Hodně mě tyhle pražské domy fascinují. Jinak já si nemyslím, že vypadá dům hororově zvenku. Spíše působí jako taková ta prvorepubliková vila.

    OdpovědětVymazat
  14. Vždycky je dobře začít znovu a cením si toho, že i když se doba spolu s přístupem k blogování hodně změnily, ty jsi to nevzdala :) Ale je to tak se vším a s časem se mění všechno. Ještě si vzpomínám, jak jsem chodila fyzicky do realitní kanceláře, když jsem hledala byt a nyní lze vše vyřešit přes podobné stránky a člověk se nemusí ani zvednout ze židle. Ta doufám, že vše dobře dopadlo!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)