Bio olivový olej se hodí nejen ke špagetám a pověstné italské kuchyni

 

Máte rádi zemi pod Apeninami? Jistě, takovou dovolenou zažijete jen málokde, je plná barev, úsměvů a nevšedních zážitků, po kterých se člověku už po pár týdnech skutečně stýská. Oživit si vzpomínky lze alespoň v rámci gastronomie, jinak řečeno, připravit si nějaký klasický italský recept k nedělnímu obědu či jinému svátečně pojatému menu. Se špagetami jde všechno lépe a kdo je vynalezl, měl by být takřka až blahořečen. Umíte si představit jiné jídlo, které vám prakticky nedá ani žádnou práci a chutná pokaždé tak výborně?

Vychutnejte si originální aroma olivových hájů


BIO olivový olej příjemně voní a když otevřete lahev poprvé, budete mile překvapeni. Jde o podstatný rozdíl, pokud jste si dřív nakupovali v supermarketech a divili se, že olivový produkt nedostojí své původní pověsti. Na trhu jsou totiž značné rozdíly, a pokud si chcete opravdu pochutnat, musíte také umět dobře vybírat. A co si doma připravit, když je zrovna venku pěkně, jaro je v rozpuku a radši byste šli v sobotu odpoledne na procházku, než se namáhali v kuchyni? Rozhodně není kam spěchat, hotovo můžete mít už za pár minut…



Špagety Carbonara jsou italská klasika, i když je pravda, že si je vzhledem k menšímu počtu dobře dostupných ingrediencí připravovala spíše chudší část obyvatelstva. Devatenácté století je ale dávno pryč, doba se změnila – a dnes je tato forma špaget oblíbená, dá se říci, opravdu napříč celou Evropou. Stejně tak zajímavé jsou špagety Aglio olio, které jsou ještě o něco jednodušší na přípravu a také jde o zavedenou klasiku, kterou si rádi dají snad všichni Italové a také ti, kdož patří mezi opravdové labužníky. Najděte inspiraci na www.olivum.cz, kde na vás čekají chorvatské, španělské nebo řecké verze olivových olejů, vhodných pro studenou kuchyni i grilovanou pražmu, jak jen libo!

Komentáře

  1. Koukla jse na stránky a výběr olejů je tam opravdu pestrý. A řada z nich je v atraktivním balení, takže by se daly použít i jako dárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Také už mě napadlo, koupit mamce oleje jako dárek. Jen si lámu hlavu, jestli to využije...

      Vymazat
  2. Skvělý článek, já oleje kupuji běžně když jsou v akci v marketech, zatím mě nenapadlo se podívat na nějakou stránku online :) A ani jsem nikdy netušila, kolik druhů vůbec je :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Není někde srovnání takových bio olejů?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)