Máte rádi zemi pod Apeninami? Jistě, takovou dovolenou zažijete jen málokde, je plná barev, úsměvů a nevšedních zážitků, po kterých se člověku už po pár týdnech skutečně stýská. Oživit si vzpomínky lze alespoň v rámci gastronomie, jinak řečeno, připravit si nějaký klasický italský recept k nedělnímu obědu či jinému svátečně pojatému menu. Se špagetami jde všechno lépe a kdo je vynalezl, měl by být takřka až blahořečen. Umíte si představit jiné jídlo, které vám prakticky nedá ani žádnou práci a chutná pokaždé tak výborně?
Vychutnejte si originální aroma olivových hájů
Špagety
Carbonara jsou italská klasika, i když je pravda, že si je vzhledem
k menšímu počtu dobře dostupných ingrediencí připravovala spíše chudší
část obyvatelstva. Devatenácté století je ale dávno pryč, doba se změnila – a
dnes je tato forma špaget oblíbená, dá se říci, opravdu napříč celou Evropou.
Stejně tak zajímavé jsou špagety
Aglio olio, které jsou ještě o něco jednodušší na přípravu a také jde o
zavedenou klasiku, kterou si rádi dají snad všichni Italové a také ti, kdož
patří mezi opravdové labužníky. Najděte inspiraci na www.olivum.cz, kde na vás čekají
chorvatské, španělské nebo řecké verze olivových olejů, vhodných pro studenou
kuchyni i grilovanou pražmu, jak jen libo!
Koukla jse na stránky a výběr olejů je tam opravdu pestrý. A řada z nich je v atraktivním balení, takže by se daly použít i jako dárek.
OdpovědětVymazatAno, přesně tak. Také už mě napadlo, koupit mamce oleje jako dárek. Jen si lámu hlavu, jestli to využije...
VymazatSkvělý článek, já oleje kupuji běžně když jsou v akci v marketech, zatím mě nenapadlo se podívat na nějakou stránku online :) A ani jsem nikdy netušila, kolik druhů vůbec je :)
OdpovědětVymazatsomethingbykate
Není někde srovnání takových bio olejů?
OdpovědětVymazat