Vyzkoušela jsem svíčky s dřevěným knotem We love candles


Také vás zaujaly svíčky s dřevěným knotem? Mě už před nějakou dobou. Pořád jsem se k nim ale nemohla odhodlat. Mezi nejznámější svíčky s dřevěným knotem patří Woodwick. Jenže co si budeme povídat, jejich ceny jsou dost vysoké. Navíc jsem zjistila, ze taková svíčka s dřevěným knotem není úplně pro každého. Já jsem díky spolupráci s Bonami vyzkoušela dvě svíčky We love candles. Jak jsem s nimi spokojená?

Jak na svíčky s dřevěným knotem? 

Naivně jsem si myslela, ze svíčka s dřevěným knotem je totéž, jako svíčka klasická. Proto jsem byla dost zaskočená, když knot hořel hodně málo, prskal a po chvíli dokonce zhasl. Je to chyba? Je snad svíčka poškozená?

A tak jsem začala googlit... zjistila jsem, ze chování dřevěného knotu u mých svíček je v pořádku. Dřevěné knoty jsou zkrátka náročnější, než ty klasické. Praskání není chyba, ale naopak specifikum tohoto knotu. Knot je potřeba zapalovat déle a raději zapalovačem. Chvíli může trvat, než se rozhoří rovnoměrně. Plamen může být hodně nízký, nebo naopak vysoký. Někdy může dokonce sám od sebe zhasnout po chvilce hoření sám od sebe. Je potřeba být trpěliví a zapalovat stále znovu, dokud se knot nenaučí hořet správně. Za odměnu získáte úžasnou atmosféru, praskání jako od ohně v krbu a dlouhohořící a intenzivně vonící svíčku. Samozřejmě záleží na tom, jakou svíčku kupujete. 


Svíčky We love candles

Svíčky značky We love candles jsem poprvé spatřila až na webu Bonami. Je to novinka a dostat ji můžete v několika různých variantách i vůních. Jsou vyrobeny z kvalitního sojoveho vosku, takže se hořením neuvolňují látky, které by mohly škodit. Jsou umístěny ve skleněné designové sklenici a uzavírají se dřevěným víčkem. Jsou tedy šetrné k přírodě. 
Značka WeLoveCandles se snaží zachovat nejvyšší jakost a vyrábět svíčky ze 100 % rostlinných přírodních ingrediencí. Vyhýbají se toxickým a geneticky modifikovaným materiálům a zdrojům. Sklenice, ve kterých jsou svíčky dodávány, vyrábí v Polsku sklářský mistr. Nejedná se tedy o žádnou tovární výrobu. 

Svíčky We love candles jsem si vybrala s vůní Fresh grass a Tulipány. Tráva mi bez hoření přišla trochu jako nějaká vůně “na wc”, ale po zapálení je příjemná. Tulipány voní krásně bez hoření i při něm. 
Oceňuji, ze vůně působí opravdu přírodně. Není to žádná směs exotických vůni, nedráždí mě žádná vanilka a podobně, což někteří výrobci cpou snad do každé svíčky. Díky netěsnícímu víčku a vosku, který přišel u jedné ze svíček trochu popraskaný, mi však nepřijde, že se jedná vyloženě o svíčky tzv. haute couture, jak se prezentují. 





Celkově hodnotím svíčky We love candles velmi pozitivně. Samozřejmě zatím nemam otestováno, jak dlouho vydrží hořet, ale pokud se osvědčí po této stránce, ráda si pořídím a vyzkouším i další vonné varianty z této řady, protože jejich vůně je nejen krásná, ale také velice intenzivní - i když nehoří. Občas je musím zavřít, jinak by mě z té vůně po celý den rozbolela hlava. Při jejich nákupu se ale budu snažit natrefit na nějakou slevovou akci. Přece jen cena těchto svíček je trochu vyšší. 

Svíčky We love candles koupíte na stránkách e-shopu Bonami, kterému moc děkuji za možnost si je vyzkoušet. 





Komentáře

  1. Sabi, já jsem jednu svíčku We love candles měla někdy kolem Vánoc (taky z Bonami) a úplně mne neuchvátila. Měla jsem vůni zelený čaj a ta moc nevoněla, navíc po rozehřátí vosk zčernal, což se mi zrovna moc nelíbilo. S knotem jsem taky trochu bojovala. Co musím pochválit, je délka hoření - opravdu vydržela tu inzerovanou dobu (což u té mé bylo 21 hodin) a hezkou skleničku.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje dcera je cvok do pálení svíček, takže tohle je docela dobrý tip na dárek! O dřevěném knotu slyším poprvé...

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto neeznám, ale možná za rok na Vánoce bych se po nich mohla podívat. Hrozně ráda bych zkusila praskací knot.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. V mém březnovém článku o spotřebovaných produktech se taky jedna svíčka s dřevěným knotem objeví :-)
    Můžu říct, že se mi efekt praskání líbil, ale.....no, více v mém článku :-)
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Svíčky vypadají krásně a musí krásně vonět. Já sama jsem, musím se přiznat, o dřevěných knotech ještě neslyšela. Vlastně by mě to asi ani nenapadlo. :D Mívám problém i s tím "normálním", že zhasíná a nehoří. Ale letos v zimě jsem nějak ani svíčky moc nepálila.

    Měj se krásně! :)
    Vlasta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)