Focení v rozkvetlých sakurách na Hosíně

 

Konečně se jaro začíná rozjíždět na plný plyn. Na můj vkus je sice pořád ještě dost zima, ale už se to začíná lepšit. Ještě trochu teplíčka a přesunu se pracovat na PC ven, na dvorek. Pak bude všechno mnohem jednodušší... 

Nedaleko našeho domova, na Hosíně kousek za Českými Budějovicemi stojí překrásný kostel sv. Petra a Pavla obklopený uzavřenou zahradou. Už samotný areál s kovanými ploty a bránou je úchvatný a stojí za návštěvu. Nejvíce však dokáže učarovat na jaře, když vykvetou sakury, jež kostel obklopují. Už jsem přidávala nějaké fotky loni. A ani letos jsem si to nemohla nechat ujít... :)

Vyrazila jsem s dětmi, Rikym a naší (pra)babičkou, aby taky tu nádheru viděla na vlastní oči. No a samozřejmě kromě kochání se kostelem a stromy jsme fotili. :) Bohužel můj foťák stále stávkuje a fotí mizerně - teď dost lituji, že jsem prodala Olympus a upřímně - uvažuji, že si ho koupím znova, až na něj našetřím. Na zakázku stejně fotit nemůžu a investice do nového Canonu je příliš vysoká. Navíc jsem nějak zpohodlněla a nosit s sebou velkou zrcadlovku mě nějak přestalo bavit. Přesto jsem pár použitelných fotek udělala - ten zbytek je bohužel opět přepálený. 

No a zbytek je focený mobilem. Mimochodem, dost uvažuju, zda investovat do nového foťáku, nebo raději koupit nový mobil s kvalitnějším fotoaparátem. Nikdy jsem si nemyslela, že zrovna já budu dávat přednost mobilu před foťákem, ale fakt jsem nějak zpohodlněla... Kdyžtak mi napište, co si o tom myslíte a zda byste raději koupili nový foťák nebo mobil. :)

A teď už fotky...


























Komentáře

  1. Jsem konzerva, všude tahám zrcadlovku. Ale když jsem si teď kupovala nový mobil, už jsem dávala důraz i na dobrý foťák v něm. Zatím to vypadá dobře, ale zrcadlo je zrcadlo. I když zrovna dneska jsem taky mobilem dělala pokus vyfotit sakury, nicméně v tom větru co je se nedalo a nezvládl by to asi ani normální foťák. Tyhle krásky tady ještě nekvetou, kvetou takové ty ranné formy. Ale stejně jako u magnólií, když se k nim dostanu fotím jak urvaná z řetězu!

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi,
    krásne fotky, pristane vám to dámy a mladý muž :-) a samozrejme Riky je zlatíčko...
    Máme dve zrkadlovky, ale nie vždy ich máme zo sebou, ale zato v lese vždy :-) manžel fotí huby a mikrohuby. Ja fotím aj s iPhonom a v pohode, niekedy mám krásne zábery.
    Inak milujem sakury a moja srdcovka sú ČB :-)))
    Pekné dni, pá

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, pěkný kostel, pěkné fotky sakur i rodiny :). U nás už sakury taky kvetou - zřejmě to budou ty ranější - jsou vysázené v travnatém pásu, co dělí čtyřprodovku kolem metra, tak mne nikdy nenapadlo je chodit blíž zkoumat. Ale mohla bych dojít prozkoumat, jestli půjdou odněkud vyfotit (než odkvetou).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, tak koukám, jak jste si focení užili a jak jsi zvládla všechny ohlídat. :o) I babičku, jak píše u mne v komentáři Jiřinka. Já příspěvek zveřejním během pár dní. Na Hosín jezdím fotit sakury každoročně a je tam opravdu nádherně. Příště se zastavte na letišti, tam by se mohlo líbit Jiříkovi.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, moc krásné fotky. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera, škoda, že u nás Sakuri nemáme.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)