5 aktivit pro děti na ven i dovnitř na jaře

 


Konečně se dny opět prodlužují, první malé květy si najdou cestu ven ze Země a zvířecí svět se plazí ze svých zimních stájí. Konečně můžeme znovu cítit teplé paprsky slunce na naší pokožce, užít si vůni čerstvé trávy a pohybovat se venku. Venkovní aktivity na jaře jsou spoustou zábavy, zejména pro děti, a skvělým způsobem, jak poznat. Sestavili jsme pro vás ty nejlepší zážitky z volného času s dětmi - i když prší. 

Prozkoumejte les

Les je zážitkem se všemi smysly a dobrodružným hřištěm pro děti s nekonečným množstvím tajemství, která lze objevit. Bez velkého úsilí a přemýšlení jsou v lese skvělé hry, které jsou zábavné pro všechny děti. Ať už vyvažování kmenů stromů, házení šišek nebo hraní na schovávanou - příroda má pro malé dobrodruhy co nabídnout. Lov na poklady nebo lov na mrchožrouty je nejen vzrušující, ale také velmi poučný pro děti. Abyste měli dost energie na prozkoumávání lesa, doporučujeme využít Slimpasta slevový kód a nakoupit si tyto kvalitní doplňky stravy. Pojďme na cestu objevování!

Malování květináčů

Když si slunce udělá přestávku a nechá déšť na prvním místě, vrtání je na denním pořádku. První jarní květiny a rostliny si přijdou na své v pestrobarevných květináčích - které si snadno vyrobíte sami. S fixy, barvami, barvami prstů, kamínky, mašličkami, látkami a stužkami mohou děti kreativně vypustit páru a vytvořit něco velmi individuálního: barevný květináč a samozřejmě pěkný dárek pro tetu nebo babičku. Abychom nezklamali, uvádíme dva malé tipy: Akvarely jsou pro malování méně vhodné, protože na hlíně působí matně a bledě. Aby malé umělecké dílo přežilo jednu nebo druhou dešťovou sprchu, měli byste květináče nastříkat čirým lakem a zafixovat barvy. Vhodný květináč můžete nakoupit třeba v hobby marketu, a ještě ušetříte když použijete Mobelix slevový kód. Pojďte se odreagovat!

Piknik pod širým nebem

 Venku všechno chutná jinak: Udělejte radost svým dětem a přesuňte oběd z jídelního stolu na louku. Piknik není tak přísný jako ve vašich čtyřech zdech, takže můžete jíst prsty a pít z láhve. Cokoli, co lze bez velké námahy zabalit a okusovat, například masové kuličky, zavináč, vařená vejce, klobásy, banány, vdolky a sušenky, je vhodné zejména na venkovní piknik. Dobrou chuť!

Výlet na kole

 Proč téměř všechny děti tolik milují cyklistiku? Je to vlastně celkem jednoduché: dává jim to pocit svobody a sebeurčení. Stačí začít jezdit na kole a objevovat svět - a sami určit rychlost. Při cestě na kole byste si měli určitě naplánovat přestávky a přinést si s sebou dostatek drinku. Zejména malé děti nemohou vydržet tak dlouho a mají potíže se stoupáním a nerovným povrchem vozovky. Před exkurzí byste také měli zjistit, zda je trasa převážně bez aut. Existuje také řada webových stránek, blogů, článků a nabídek o cyklistice s dětmi.

TIP: využijte SIKO slevový kupon a nakupte jarní doplňky do kuchyně a koupelny!

Navštivte zoo

Konečně nejen v knize, ale v reálném a (částečně) hmatatelném: V zoo děti poznávají stanoviště a chování zvířat a uvědomují si rozmanitost přírody. Je důležité se na návštěvu zoo dobře připravit, aby vaše děti nebyly ohromeny. Téměř žádná rodina nedokáže vidět všechna zvířata na jediné exkurzi - a to nemusí být. Lepší je zůstat déle v ohradě a nechat své děti pozorně sledovat zvířata, cítit je a poslouchat. I když máte v plánu jít do restaurace v zoo, měli byste mít s sebou něco k pití a pár koláčků, aby náhlá žízeň nebo hlad neskončily dlouhou frontou v kiosku. Bavte se sledováním a mazlením!

 


Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)