Stravenky (nejen) pro Richarda

 

Zdroj: Zoopraha.cz

Gorilího samce Richarda známe snad všichni, ať už jsme byli v pražské Zoo či nikoli. Mám pocit, že je to mediálně nejznámější zvíře v České republice. :) Jenže nejde jen o Richarda... Máme tu řadu zoologických zahrad, které živí obrovské množství zvířat. A jelikož se covid podepsal i na návštěvnosti a tím i na výdělku těchto zařízení, Zoo se potýkají s finančními problémy a řeší, za co nakoupí zvířatům jídlo. 


Jak podpořit zvířata v zoo? 


Možností, jak podpořit zvířata v zoo je řada. Pokud se o ně člověk jen trochu zajímá, zjistí, že si může zvířata adoptovat - tedy předplatit jim živobytí na určitou dobu. Nemusíte se bát, že by vám zoo při adopci nastěhovala třeba slona na zahradu, nebo tuleně do vany. Dalším řešením je virtuální běh pro zvířata, který už jsem jednou v článku zmiňovala. V podstatě se zaregistrujete na určitou vzdálenost a tu si uběhnete, kdykoli se vám to bude hodit, v místě svého bydliště. Na webové stránky pak pošlete print screen ze své mobilní aplikace, že jste vzdálenost zaběhli a v jakém čase. Můžete získat diplom a medaili, ale hlavně - při registraci můžete dobrovolně zaslat jakýkoli finanční příspěvek na zvíře, pro které se zrovna "běží". 


Stravenky pro zvířata může koupit každý


Nejnovější možností, nebo alespoň já jsem to zjistila teprve včera, je možnost zakoupit vybraným druhům zvířat stravenku. Opět se jedná o stravenku virtuální, kterou v podstatě přispíváte na jeho krmení. Výhodou je, že stravenky mají různé ceny - je tak jen na vás, zda koupíte stravenku papouškovi za 50 Kč nebo lednímu medvědovi za 600 Kč. Je to je na vás a vašich možnostech. A samozřejmě stravenek můžete nakoupit i víc. 


Kde stravenky pro zvířata koupíte? 


Na webových stránkách pražské zoo si můžete prohlédnout zvířata, kterým lze koupit stravenku. Najdete tam opravdu pestrý výběr - od hadů až po slony a žirafy. Samozřejmě nechybí ani zmíněný gorilák Richard. U každého zvířete je popsáno, co baští a jak často. Dozvíte se i různé zajímavosti o všech zvířatech, které můžete podpořit. A nechybí ani krátké video, kde zvířátko vidíte při krmení. 


Jak koupit stravenky pro zvířata




Na webové stránce si vyberete zvíře, které chcete podpořit. Zelený pruh s jeho jménem má na pravé straně ikonku "Koupit stravenku". Tou se prokliknete na konkrétní stránku zvířete. Vidíte, kolik pro něj stravenka stojí a můžete navolit množství stravenek, které mu chcete koupit. Stravenky mají různé ceny, např. já si vybrala tučňáka, který má stravenku na 100 Kč a Aru, ten má stravenku na 50 Kč. Uvažuji ještě o žirafě nebo lvovi indickém, ovšem tam už se ceny pohybují výše - 400 Kč. Stravenka pro ledního medvěda je za 600 Kč. 


Pokud máte stravenky v košíku, rozkliknete jej, zadáíte své údaje, vyberete dopravu (jde to jen e-mailem, což je logické - tam vám dorazí zmíněná stravenka. Do kolonky "Jméno obdarovaného" můžete napsat konkrétní jméno. Můžete totiž stravenku dát i jako dárek. Já napsala Nelinku a Jiříka, aby to bylo jakože od nich. :)



Vyberete platbu - kartou nebo z účtu na účet. Po zaplacení vám do e-mailu přijde certifikát k vytištění a widget k umístění na sociální sítě. Certifikát můžete darovat a widgetem zase dáte vědět ostatním o této krásné akci. :)


Jo a nakonec jsem obdarovala tučňáka a outloně, aby měly stravenky stejnou cenu (100 Kč).

Stránky, na kterých můžete zakoupit stravenku pro zvířátko jsou ZDE. :)

Já mám z téhle akce takovou radost. :D 

A musím se podívat, jestli tohle mají i další zoologické zahrady. Přece jen třeba takovou Zoo Dvorec nebo Zoo Ohrada máme blíž...

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Už jsem někde tuhle akci zaznamenala, ale ještě jsem ji blíž neprozkoumala. Tak díky za připomenutí

    OdpovědětVymazat
  2. Něco podobného jsem také postřehla :) Je to fajn nápad.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)