Intimní hygiena pro ženy i dívky od tří let

 

Dnešní článek bude trochu jiný než ty ostatní. V poslední době totiž řeším, jak na intimní hygienu u mé dcery. Má smysl mýt něčím intimní místa tak malých dívek? Nenaruší různé přípravky přirozené prostředí? Neuškodím jí intimním gelem nebo pěnou víc, než kdyby se myla jen vodou? A existuje vůbec nějaký přípravek na intimní hygienu pro dívky od cca 5 let?

Intimní hygiena a děti

Abych pravdu řekla, já už několik let, vlastně skoro dvě desítky let používám intimní gel z Avonu a jsem s ním spokojená. Chvíli jsem používala přípravek z tianDe, ale ten mi úplně nevyhovoval. V době těhotenství a po porodu jsem používala intimní gel s přidaným stříbrem, které napomáhalo poporodnímu hojení. Už ale bohužel nevím, co to bylo za značku. Jenže ani jedno z toho se mi nechce dávat Nele. Takže co s tím?

Pátrala jsem na internetu, vyhledávala si různé informace a recenze. Přece jen jsem copywriter, a tak úplně nevěřím každé reklamě, co se na webu objeví. Raději se zaměřuji na hodnocení uživatelek, třeba i na webu eMimino, kde se člověk dozví popravdě zkušenosti i názory zcela bez příkras. A tak jsem se dopátrala až na mycí intimní gel pro dívky od 3 let od značky Gynella.

Tento gel je vhodný pro každodenní použití a nedráždí intimní partie, což je přesně to, co jsem hledala. Je navržen tak, aby pomáhal udržet správné Ph i u takto malých holčiček, a to až do období menstruace. Jedná se totiž o období, kdy dívčí tělo neprodukuje ženský hormon estrogen a obranyschopnost jejich intimních partií tak není dostatečná. Holčičky pak mohou trpět zarudnutím, svěděním nebo pálením. Tento intimní gel má samozřejmě jiné složení než gel vytvořený pro dospělé ženy. Proto je jen dobře, že jsem zatím Nelince nedala svůj gel a pečlivě si prošla všechny možné informace.

Gynella na mytí i holení


No a když už jsem narazila na tento web a procházela jejich produkty, objevila jsem i mycí pěnu na každodenní použití, která se dá navíc použít na holení. Což je můj osobní problém. Už jsem vyzkoušela řadu pěn na holení, ale intimní oblasti mám vždy podrážděné. Objednám a vyzkouším tedy tuto pěnu – přesný název je Gynella Intimate Foam a pak vám dám určitě vědět, jak jsem s ní spokojená.

Kdyby vás zajímalo, co všechno mají v nabídce, mrkněte zde. Na těchto stránkách najdete kromě produktů i řadu užitečných článků o intimní hygieně, plodnosti a neplodnosti, tipy, co dělat, když vás trápí kvasinková infekce apod. Já tam chodím celkem často a pročítám, co mě aktuálně zajímá.


Komentáře

  1. Ahoj Sabi, zajímavý článek, nikdy by mě to nenapadlo. Taky používám ten gel z Avonu a jsem s ním moc spokojená. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Hani. Jsem zvědavá na tu pěnu. Doufám, že to bude konečně to pravé, co mi bude vyhovovat. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)