2 x DIY - Velikonoční dekorace z papírových talířků + něco navíc

 

Dnes máme pro vás s Nelinkou a Jiříkem dva jednoduché návody na tvoření velikonočních dekorací, plus něco málo navíc. :) Vyrobíme si velikonoční zajíčky s pomocí papírových talířků a věnec s velikonočními vajíčky. Zajíček není můj nápad, ale inspirovala jsem se na Pinterestu. Věnec jsem vymyslela sama. Tak snad se budou líbit a dobře vyrábět. :)

Velikonoční zajíček z papírového tácku

Nachystáte si papírový kulatý tácek, barevné papíry, nůžky, lepidlo a černý tenký fix. Na talířek nakreslíte oči a čumáček, popř. vousky. Nalepíte nosík. Z barevných papírů pak vystříhnete uši a kytičky, popř. lístečky. Můžete i malý klobouček, mašli, zkrátka to, co chcete, aby vašeho zajíčka zdobilo. :)

Pak vše postupně přilepíte. Fantazii se meze nekladou, takže je jen na vás, jak to pojmete... :)










Velikonoční věnec z papírového tácku


Na věnec si připravíme dva papírové talířky a vystříhneme jim dno. Dále si nachystáme z barevných papírů vajíčka, vystřižené kuřátko a dva pruhy stejné barvy na kytičku. já jsem přidala ještě lístečky pod kytičku. Některá vajíčka jsem nechala bílá a děti si je dotvořily. 


Dva zelené pruhy papíru postupně poskládáme jako harmoniku a v polovině předneme. Kraje postupně slepíme k sobě, až vznikne kytička. 





Vajíčka, lístečky a kytičku postupně na tácek přilepte - nebo vaše děti. Opět je jen na vás či na nich, jak to pojmete a jak dekoraci pojmete. Nelča třeba udělala věnec úplně jinak než já s Jiříkem a řekla bych, že je mnohem hezčí. Takový veselejší. 




Na horní část věnečku jsem přivázala barevnou mašličku tak, aby tvořila i očko na zavěšení. 








Veselá sluníčka z papírových talířků

A ještě slíbený bonus na konec... Ve školce jsme měli téma sluníčka a přivolávání jara. Opět jsme to pojali hravě a opět jsme jsme využili papírové tácky. Tady jsem nestíhala fotit postup, ale myslím, že to není nic složitého a odvodíte to snadno z fotek. :)





Líbily se vám dnešní tipy na tvoření? 

Pokud se do něj s dětmi pustíte, tak budu moc ráda, když mi pak na facebookovou stránku do komentářů hodíte vaše výtvory. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, je krásné, dívat se na děti, jak je tvoření baví. Máš parádní nápady a výtvory jsou moc povedené. Jste šikulové, všichni. :o)
    Přeji pohodovou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné nápady na tvoření. Skoro bych se do něčeho pustila sama - kdybych měla materiál (barevné papíry u nás předstaly být aktuální tak nejmíň před 15 lety :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, krásně tvoříte a děti s jakým zaujetím. Moc hezké nápady, úplně mě láká tvořit taky. Ale chybí mi děti... Sabi, k objednávce tvojí knihy jsem ti napsala prosbu, doufám, že se to k tobě dostalo. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)