Tvoření s dětmi: Papírová pizza

 


Už bylo na čase, abych zase s dětmi začala něco vyrábět. Ne, že bychom nic nedělali. Kreslíme, malujeme a stříháme pořád. Jen jsou to většinou různé omalovánky a tak. To vám sem dávat nechci. Dneska jsme ovšem dělali papírovou pizzu a to bych řekla, že za článek stojí. :)

Není to úplně můj nápad. Inspirovala jsem se od jedné kamarádky, se kterou se inspirujeme vzájemně přes internet. Ona zase našla námět na Pinterestu. 


K výrobě papírové pizzy vám stačí dvě čtvrtky, ze kterých vystřiháte kruhy - “těsto” na pizzu. Já nakreslila ještě jeden menší kruh, aby děti měly okraj pro pizzu. Ten vybavily odlišnou barvou, než vnitřek. Prostředek pizzy vybarvily hlavně červeně, jakože kečup. :)

Z barevných papírů jsem vystřídala houby, špenát, salám, rajčata atd. Zkrátka co vás napadne a co chcete mít na pizze. Nelča pak rozstříhala světle žlutou jako sýr. 

Nakonec na vybarvené “těsto” pizzy lepily jednotlivé ingredience. 











Až na lepení proužků sýra děti pizza hrozně bavila. Dokonce i Jiříka, který se jindy moc neúčastní. Tentokrat si dával vyloženě záležet, což mě opravdu potěšilo. 

Sýr doporučím střihat na silnější proužky. Ty tenké se dětem opravdu špatně lepí. Já je nakonec dolepovala za ně.

A výsledek? Myslím, že skvělý. :) Dokonce i Baronek se přišel podívat, co to na tom talíři je. :D



Ať se dílo podaří i vám a vašim dětem! 

Vaše Sabi :)




Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)