Nedělní procházka - Stopovačka v lese


Včera bylo nádherně! 
Mrazivo, ale svítilo sluníčko a dokonce i trochu zahřálo. Sníh a led začaly tát a já místo na boby děti vytáhla do lesa na procházku, aby nebyly mokré. Nechávám jim většínou "volnou nohu", ať sami vedou, kam se jim chce jít. A tak jsme vyrazili cestičkou na opačné straně strže, kde jsme ještě nikdy nebyli. Vede poblíž krmelce, takže nebyla nouze ani o čistý sníh plný zvířecích stop. To děti - hlavně Nelinku, hodně bavilo. 
Kromě malých stop jsme prý objevili i medvědí! Ve Velešíně! :D 
No a celou cestu básnila, že by chtěla vidět na vlastní oči divoké prasátko. A já se modlila, aby se jí to nevyplnilo. Fakt nevím, co bych s těma dětma dělala. Utíkat s nimi - nemožné. Vylézt na strom - s nimi - nemožné...
Nějaký návrh, co v takovém případě dělat? 
Fakt by se hodilo, mít něco v rukávu, kdyby náhodou, příště...
No a tady máte fotky. :)

Mějte krásný týden!

Sabina




Prý sourozenecká láska... :D





Naše lesní jezírko - rozuměj. žabinec - tentokrát úplně zamrlý a pokrytý sněhem....



























 A abychom věděli, jaké stopy jsme vlastně našli, jukli jsme doma do oblíbené knížky z nakladatelství Kazda, kterou zase od té doby čteme s Nelinkou skoro každý večer. Musím číst o zvířátkách stále dokola. :)



Komentáře

  1. Užili ste si krásnu prechádzku a stopy sú super. My máme na podobné situácie v batohu sprej, ale neviem, ako rýchlo by som ho vytiahla pri stretnutí s medveďom, i keď medvedicu s mláďatami sme už stretli :-)
    Pekné dni, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, jako pepřový sprej? No tady medvědi fakt nehrozí, to měl být vtip. Nelča viděla při zpáteční cestě naše vlastní stopy. :D Ale to divoký prase jo... a podle všeho se tu někde toulá i nějaký vlk. I když jestli zrovna kolem Velešína, to vážně netuším. Každopádně děkuji za tip. :)
      Měj se krásně, Sabi

      Vymazat
  2. Taky jsme včera na procházce viděli spoustu zvířecích stop. Někde byly jen ty (třeba na zamrzlém rybníku)

    OdpovědětVymazat
  3. Děti vypadají hodně spokojeně. :) Já bych se bála toho medvěda, potkat ho tak nevím nevím. Prasata mě a kamaráda jednou honili, ale byli jsme na kole, což bylo štěstí.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)