Královna svého šatníku - Dělám si kurz s profesionální stylistkou

 

Sebeláska, touha vyvíjet se nejen po stránce podnikatelské, odměňovat se, být na sebe laskavá... To všechno mě vedlo k rozhodnutí, pustit se do nového kurzu, který vede neskutečně milá osůbka a přitom profesionální stylistka Helena Procházková - Královna svého šatníku. Rozhodnutí vstoupit do kurzu bylo rychlé a vlastně impulsivní. Někdy taková rozhodnutí dělám a často jsou mnohem lepší a přínosnější, než ta stokrát promýšlená...

Co jsem si od kurzu Královna svého šatníku slibovala?

Vlastně ani nevím... :) Divné, že? Ale abych to vysvětlila. Helenku sleduji na facebooku už nějakou dobu a vím, že je to skutečně žena, která ví, co dělá. Umí se skvěle obléct, oblečení vkusně sladit a ještě nikdy jsem si nevšimla, že by jí to neslušelo, nebo si oblékla něco "divného". Navíc kombinace oblečení, které dělá, jsou mi hodně blízké a fakt se mi líbí a říkám si, sakra, budu na tohle mít někdy odvahu? 

Jo, je to vlastně takové vystoupení z komfortní zóny. Ale i to k životu patří. Bez toho není zpravidla možná žádná změna. A já se chci cítit dobře v tom, co mám na sobě. Nechci si připadat jako cuchta od dvou dětí, která na sebe kašle, jen aby vydělala dost peněz na hypotéku a odpoledne se věnovala dětem. Chci být sama sebou, sebevědomá a cítit se krásná. A faktem je, že k tomu člověk nepotřebuje skříň narvanou značkovýma hadrama. Ne, k tomu stačí vědět, co mu sedí, jak co kombinovat a naučit se přemýšlet nad tím, než něco koupíte. A proto jsem vstoupila do kurzu. A přesně to také dostávám...

Jak kurz Královna svého šatníku probíhá?

Kurz Královna svého šatníku je rozdělený do 4 týdnů. Helenka má vše pečlivě rozplánované a vede nás opravdu krok po krůčku k tomu, abychom si uvědomily - co děláme špatně, co nám vyhovuje, jak se chceme cítit. Zároveň pracuje - online - s našimi postavami a s naším šatníkem, konzultuje, co nám sedí a co naopak, takže pak víme, kterou cestou se dát. Nenutí nás něco vyloženě odložit a nenosit. Jen nám říká, co by nám sedělo lépe, jak pracovat s oblečením na naší konkrétní postavě atd. 

Kurzy jsou kombinací předem nahraných videí, úkolů, které je potřeba zpracovat - viz. např. vytřídit své nejoblíbenější kousky z šatníku, případně je nafotit a zkonzultovat s Helenkou. Dále můžete v týdnu pokládat v soukromé skupině dotazy a Helenka pak na ně odpovídá tak, aby si z toho odnesly co nejvíc všechny účastnice kurzu. Součástí jsou i osobní konzultace apod. 

Můj týdenní úkol - malá ukázka z kurzu

Fotky, které tady sdílím, jsem fotila v rámci úkolů z druhého týdne kurzu. Jsou to oblíbené kousky, které ráda nosím, nebo se v nich cítím pohodlně. A Helenka mi k tomu dávala komentář, co ano, co raději ne, co nosit jinak, upravit nebo zkrátit atd. Zajímá vás, jak to dopadlo? 

Tak já vám její informace hodně zestručním a ukážu vám, co mi doporučila, co ne a schválně, jestli se s jejími názory ztotožníte. :) 



Kabát - ano, ale zkrátit. Tato délka už není moderní - já - souhlasím, ale než ho krátit, raději ho pošlu dál. :p


Můj oblíbený oděv na léto - Helenka tento typ sukně nedoporučuje, protože zvýrazňuje bříško. Pokud něco maxi, raději šaty - já souhlasím :)


Tyto šaty raději ne, zvýrazňují bříško - souhlasím


Tyto šaty ano, jsou elegantní, klasické, vhodné pro různé příležitosti - souhlasím


Tyto šaty ano, ale trochu zkrátit délku - prý mám božské nohy a je škoda je schovávat - nu... s tímhle nejde nesouhlasit! :D Díky, Helenko. :D


Šaty, které jsem dřív milovala, ale teď už se v nich necítím dobře, kvůli vystupujícímu bříšku - Helenka má stejný názor....


Moje oblíbené tričko, schovává mi bříško, cítím se v něm dobře - Helenka nesouhlasí, doporučuje neschovávat se. Tohle si však s dovolením ponechám. :)


Dlouhé svetry - kardigany - ano. Helenko, děkuji, ty se mi odkládat fakt nechce. :D


Opět tričko, co schovává bříško - pod zadek nestahovat, ale celkově - ne. Tady opět nesouhlasím, alespoň "nadoma" si ho nechám. :)


Další kardigan, co je ok. 


Oblíbená dlouhá košile, dlouhá se fakt nosit nedá - zastrčená nebo zavázaná je super. Helenka doporučuje zkrátit, já souhlasím. Už mě to párkrát napadlo. 

Pokračuji v kurzu

Tohle samozřejmě není všechno, co se v kurzu dozvíte. Já pokračuji dál, zjišťuji, co s čím kombinovat, jak opticky zmenšit bříško, prodloužit nohy, jak si správně nakupovat oblečení, abych jej opravdu unosila. Věděli jste například, že když si vybíráte nový kousek oblečení, měli byste mít alespoň pět nápadů, jak a s čím ho zkombinovat? 
Já ne. A je to super, takto přemýšlet. Pak totiž nenakupujete zbytečnosti jen proto, že jsou zrovna v akci, nebo in. 




O Helence a jejím kurzu vám ještě napíšu. Domlouvaly jsme se, že spolu uděláme rozhovor. :)

O jejím kurzu se můžete dozvědět více na Helenčiných stránkách

Vaše Sabina

Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    musím říci, že se mi na tobě líbí i ty šaty, co ti Helenka zakázala. Vím, že je tam to bříško patrné, ale zase ti to v nich jinak moc sluší:-) Co se týče kabátu a košile, taky bych to zkrátilo, protože tě to dělá menší a silnější. Já jsem taky byla na takovém kurzu o stylu, bylo to od Asociace českých vizážistů a stylistů:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. No já mám pocit,že vám sluší všechno.A jak teda zamaskovat větší břicho?Hanka.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek, i když ne se všem doporučeními vizážistky bych souhlasila.
    Můj šatník by nějakou probírku (nejspíš probírku od základu) potřeboval. Ale potřebovala bych asi nakoupit i nové kousky a na to si počkám, až otevřou obchody (já oblečení přes net nekupuju ráda). A taky teď trochu bojuju s časem...
    A jednu poznámku - šaty bych fotila obutá v botech, které k nim obvykle nosím. Moje zkušenost z kabinek je, že sukně nebo šaty bez bot a v lodičkách je dost diametrální rozdíl (zvlášť u mne, která výšky moc nepobrala). A nemusí to být nijak vysoké podpatky..

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych za ty trička byla s Helenkou, ale spíš se mi na tebe/ vás nelíbí motivem k věku :) Vypádáš jako mladá kočka. Takové potisky nosí moje babička. :) Na druhou stranu sama vím, že když se mi něco líbí, prostě se mi to líbí tečka :D cítím se v tom dobře, tak to budu nosit a je mi to jedno.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek a hlavně fajn inspirace na to, jak se oblékat a kombinovat barvy :) Já jsem nedávno udělala něco podobného, že jsem si protřídila šatník a zjistila, že nejradši chodím v legínách, které nakupuju v tomto e-shopu. Takže musím ještě dokoupit oblečení a obuv pro formálnější události, ať nedělám ostudu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)