10 blogů, které mě baví číst


Krásný první únorový den!

Ne, že bych neměla, co na práci. Naopak! Nevím, co dřív… Ale řekla jsem si, že dnešek si dopřeji takový pomalejší start do nového měsíce a sepíšu článek, nad kterým přemýšlím už pěkně dlouho. Jestli je něco, co mě na blogování opravdu hodně baví, tak to je sledování mých kolegyň blogerek a čtení jejich blogů. Sleduji jich poměrně hodně a všechny jsou skvostné. Přece jen je ale několik těch, ke kterých se vracím opravdu pravidelně.

Nechci napsat, že je čtu nejraději, protože bych nerada ublížila někomu, kdo se v tomto seznamu neocitnul a ani by to nebyla tak úplně pravda. Faktem je, že tyto blogy mají nejvíce článků, které se mi trefují do aktuální nálady, zájmu a vkusu, a proto je teď čtu nejvíce. Blogy, které čtu, se postupně mění. Některé čtu nárazově, jinde jen články, které mě zaujmou. Ty, které jsem vybrala, jsou momentálně u mě nejčtenější.

Tak pojďme na to. Třeba i vy objevíte nějaký nový blog, do kterého se rádi začtete a budete se k němu vracet. :)

Číčulka.cz

Hanička Číča je super baba, kterou znám z vejšky osobně. Sice už jsme se roky neviděly, ale pravidelně se sledujeme díky svým blogům. Hanča se zaměřuje hlavně na kosmetiku, knížky a v poslední době u ní najdete i plno tipů na módu nebo recepty na chutná, a hlavně celkem jednoduchá jídla.

Odkaz ZDE.

Touhy a lásky

Šárku jsem poznala právě díky jejím blogům – hlavně tedy knižnímu blogu Můj knižní ráj. Baví mě číst ale i její lifestylový a cestovatelský blog – Touhy a lásky, kde najdete plno tipů na kosmetiku, domácnost a dekorace, různé zajímavé články o zdraví apod. A samozřejmě i plno cestovatelských článků a krásných fotek, které mě prostě baví.


Cestou necestou

Také Dáša z blogu Cestounecestou mě nalákala především krásnými fotkami a cestovatelskými články. Navíc jsem časem zjistila, že je z jižních Čech a bydlí takřka za humny. Pořád si říkám, že až bude lepší situace, domluvíme se a vyrazíme někam společně. Moc ráda bych ji poznala i osobně, obzvlášť, když bydlí tak blízko. Uvidíme, třeba se už letos nějaká taková akce vydaří. :)

Tak trochu vyzobaná slunečnice

Martička je úžasná autorka, která píše své každodenní postřehy ze života, k aktuálnímu dění ve světě i u nás, píše o kytičkách, zahradě, své kočičce, krásně maluje, má tvůrčí rodinu atd. Jeden čas jsem byla na jejích článcích takřka závislá a četla jsem je každé ráno, než jsem začala pracovat. V lednu jsem trochu polevila, protože nebyl čas, a tak čtu její články nárazově a pak je procházím zpětně. Nejraději mám ale její postřehy ze života a ráda čtu i její kulturní příspěvky.

Odkaz ZDE.

Veverkoviny

Také Stáňa má moc pěkný lifestylový blog, na kterém nacházím vše, co mě baví. Čtu každý její příspěvek, a i její texty jsem četla jeden čas pravidelně. Teď už také kvůli času čtu jednou za čas a projdu vždy zpětně všechny články. Mám moc ráda její knižní recenze, hodnocení čajů, svíček, toho, co za měsíc ochutnala, jakou spotřebovala nebo otestovala kosmetiku, zkrátka vše. Je to jeden z těch blogů, které zahrnují v podstatě vše, jsou stručné, ale dozvíte se přesně to, co chcete.

Odkaz ZDE.

Moj svet

Aďka je Slovenka, která má moc krásný blog vonící stylovým domovem, květinami a celkově je takový vymazlený. Je velmi talentovaná a dělá překrásné výšivky, které mě opravdu baví prohlížet. Líbí se mi ale i její příspěvky ze života a co si budeme povídat – má doma placatého psa Alexíka, takže moje srdcovka. Pokaždé se těším na nový článek, ve kterém bude pózovat. :)

Odkaz ZDE.

O všem? Ovšem!

Míša, alias Siraelxy, píše blog skutečně o všem. :) Najdete tady opět recenze na knihy, kosmetiku, jídlo, různé rozbalování boxů, ukázky novinek atd. Baví mě Míšiny články o oblíbencích za konkrétní měsíc, čas od času čtu recenze na knihy, které mě zaujmou. Je to jeden z prvních blogů „o všem“, které jsem sledovala a jsem mu věrná už několik let.

Odkaz ZDE.

Máma do deště

Mámu do deště jsem objevila v loňském roce. Tenhle blog je něco mezi blogem a webem. Je vedený hodně profesionálně a autorka – Tereza Krček je mámou dvou malých raubířů, která si zakládá na jejich dobrém vzdělání. Proto tady najdete plno tipů na tvoření s dětmi, recenze na dětské knihy, hračky atd. Autorka je navíc velmi talentovaná, a tak tvoří pracovní listy a sešity pro děti. Některé jsou ke stažení zdarma, jiné se dají za pár korun koupit na jejím e-shopu. Pro maminky ideální web.

Dom by Dom

Dominika Lukášová patří mezi přední české blogerky a já ji sleduji už řadu let. Baví mě snad všechny její články, ale také strašně ráda prohlížím její fotky. Díky ní jsem si tehdy koupila Olympus Pen, takový ten foťáček ideální pro blogerky, který jsem ale časem přestala využívat a poslala ho dál. Jelikož je Domča nejen blogerka a influencerka, ale také copywriterka – markeťačka, baví mě sledovat i její kariérní kroky. Dá se říci, že je tak trochu mou inspirací.

Odkaz ZDE.

Kniha za knihou

Posledním blogem, který vám dnes představím, je knižní web dvou sympatických žen – Veroniky a Kateřiny. Druhou dámu bohužel znám jen z jejích článků, ale Verča jeden čas psala recenze i pro můj blog Knižní kavárna, a tak vím, že píše opravdu výtečně. Její blog čtu ráda a pravidelně a často se tam inspiruji na knihy. Nenajdete tam totiž jen beletrii, ale i seberozvojovou a vzdělávací literaturu.

Odkaz ZDE.



A to je vše. :) Je mi jasné, že některé ze zmíněných blogů určitě znáte. Ale pokud díky tomuto článku najdete i nějaké své nové oblíbence, budu moc ráda. Pak článek splnil účel.

A protože i já moc ráda objevuji nové blogy a jejich autory/autorky, budu moc ráda, když se třeba inspirujete a napíšete nějaký takový podobný článek – a hodíte mi třeba odkaz na něj do komentáře. Nechci dělat přímo výzvu nebo něco takového, ale pokud byste se inspirovali a přidali, bude to super. :)

Mějte krásný a úspěšný únor

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Ty jsi zlatá 😘 . A nás to nesmírně potěšilo a těší, že se ti náš blog líbí. Děkujeme!!!❤

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi,
    priznám sa, že si ma prekvapila i potešila zároveň ♥ ĎAKUJEM Ti!!! Aj ja mám rada Tvoj blog, si nesmierne šikovná a talentovaná...
    A Alexík je tuším naša spoločná srdcovka :-)
    Spolu Ťa pozdravujeme, pá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a škrabkám Baronka :-))) už sa má lepšie???

      Vymazat
  3. Jeee, Sabi moc děkuji za zmínku. Je to moc milé.
    Těch knižních článků budu dávat víc, aby to nebylo jen sem tam :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, potěšilo mne, že můj blog patří k tvým oblíbeným. Jinak z tvých oblíbenců mám velkou většinu ve sledovaných :), stejně jako blog tvůj. Takže přemýšlím, jestli by můj článek na podobné téma nebyl jen replikou tvého :D.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  5. Sabi, jsem mile překvapena, že patřím do desítky Tvých oblíbených blogů. Já k Tobě nakukuji také moc ráda, baví mne vaše procházky s dětmi, focení, tvoření i různé recenze. Věřím, že se letos potkáme, přes Velešín jezdím často i pracovně a nebo třeba na Hosíně, až pokvetou sakury. :o)
    Měj fajn týden. D.

    OdpovědětVymazat
  6. Sabi, moc jsi mě potěšila a já to zrovna v těchto dnech moc potřebuji. Děkuji ti moc. I já mám tvůj blog moc ráda, i když jsem jej objevila celkem nedávno. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Sabi,jsem ráda,že jsi se objevila na mém blogu.Ztratila jsem tvůj blog,protože jsem si před časem vymazala všechny oblíbené omylem a postupně doplňovala.Některé jsem už nenašla.Chodila jsem k tobě ráda a zase budu.Jsem ráda,že tu zveřejňuješ některé blogy,neznám je a mrknu na ně.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za zajímavé tipy. Některé z tvého seznamu znám, některé ráda nově prozkoumám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkujeme za krásné tipy! Většinu sleduji i já a jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Sabi,
    to mi udělalo obrovskou radost! Z tvých blogů znám asi polovinu, ale hned jdu prozkoumat ten zbytek:-) Říkám si, že bych taky mohla napsat takovýto článek, mám ještě jiné oblíbence a bylo by fajn, aby se o nich určitě vědělo. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)