Malá bilance a mé plány do roku 2021


Nejsem typ, který by neustále hodnotil své úspěchy či neúspěchy - spíše plánuji a realizuji své nikdy neutuchající nápady. Přesto jsem si řekla, že neuškodí článek, kde si shrnu, co se v loňském roce podařilo a dám si dohromady hlavní cíle na rok 2021. Neberte to jako že bych si dávala předsevzetí. Ty nemám ráda, protože pak mám stres, že je musím dodržet, nebo že je naopak nedodržuji. :D Ale plány a cíle, to je jiná. Miluji seznamy úkolů a To-do-listy a miluji, když si mohu odškrtávat hotové úkoly. :)

Co se mi v loňském roce povedlo?

Jak říkám, nejsem zvyklá se chválit, takže i teď, když uvažuji, co sem napsat, hodně přemýšlím, až se mi kouří z hlavy. :) Mám hlavně radost z toho, že se mi podařilo zachránit manželství a že to nebyla práce jen z mé strany, ale především z manželovy. Takže tohle se vlastně tak úplně nepovedlo mně, ale především jemu. A moc mu za to děkuju. To, co udělal on, hned tak někdo neudělá. Ono je totiž pohodlné měnit ostatní, ale přistoupit na to, že se změníme my sami...

Také jsem moc ráda, že jsme si i vlivem covidu a karantény více užili dětí - tady hlavně já. A i když byla řada dní a situací hodně vypjatá a nebylo to jednoduché, udělala jsem s nimi ohromný kus práce, rozvíjela jejich kreativitu, objevování světa, poprvé s námi absolvovaly prohlídku hradu a líbilo se jim to, zkrátka byl to rok plný nových věcí a já se naučila dívat se na svět nejen dospělýma, ale i dětskýma očima a moc se mi to líbí. 



No a neměla bych zapomínat na svou "práci". V loňském roce jsem vydala hned tři knížky: Tajemství hradních zdí, Příhody placatého čumáčku z nakladatelství Lirego (info ZDE) a historický román Žena tří mužů z nakladatelství Fortuna Libri (Více info ZDE). Podepsala jsem smlouvu na čtyři knihy, takže v příštím roce se můžete těšit na dvě další, z toho jeden dobrodružný příběh pro děti. 

Žena tří mužů

Plány a cíle na rok 2021

Více než bilancování, mi jde plánování. Toho mám v hlavě neskutečně mooooc a jeden seznam nestačí. Načrtnu si tady tedy takový menší seznámek toho nejdůležitějšího, co bych ráda v roce 2021 vytvořila, nebo dotáhla do konce, protože řadu z toho už mám vlastně částečně rozpracovanou. 

1)Dopsat román o Eleonoře ze Schwarzenbergu pro nakladatelství Lirego

2)Dokončit úpravu textu a ilustrace pro mamčinu knížku o Hrozínkovi

3)Dokočnit detektivní příběh

4)Rozjet naplno web eMateřství.cz

5)Ještě v lednu napsat novou povídku pro Rozhlas České Budějovice (a pak další...)

6)Udělat ilustrace pro mou dětskou knížku Mecháček a kouzelné houby - a vydat ji!

...a plno dalších a dalších a dalších plánů, které se mi momentálně úplně vykouřily z hlavy. :D Většinou jsou to ale nápady na články na blogy, web, nebo na povídky, které moc nemám čas realizovat...

Podnikání na plný úvazek

Jelikož rok 2021 bude úplně prvním, kdy skutečně začnu vydělávat sama na sebe (ač už si samozřejmě nějakou dobu vydělávám), ale oficiálně budou Jiříkovi čtyři roky... Tak je potřeba začít přemýšlet i trochu jiným způsobem. Nejen jak si vydělat pěníze, které si vyfakturuji za konkrétní měsíc - což jsem dělala až dosud, ale také jak vytvořit finanční zázemí, které by fungovalo samo, i když si já od své práce "vezmu dovolenou" nebo budu doma s dětmi, prože "covid a karanténa", že? 

A na co se tedy chystám? Moje blogy a weby teď budou fungovat trochu jinak. Najdete tady samozřejmě články, jaké tu byly dříve, ale i jiné, které budou inspirovat, hodnotit a doporučovat. To tu sice bylo i předtím, ale teď, když se prokliknete některými odkazy (ne všemi) a koupíte si to, co doporučuji, nebo co jsem si třeba koupila já a vyzkoušela, získám malé procento z ceny vámi zakoupeného zboží. To sice nebudou částky na uživení, ale korunka ke korunce a třeba z toho budu moci zaplatit Nelince i nějaký ten kroužek. :)

Moji "pomocníci" pro organizovanou práci

No a jelikož jsem na začátku prozradila, že jsem vášnivá pisatelka (kromě jiných textů) i to-do-listů a seznamů - s úkoly, přečtenými knihami, wish-listy apod. musím mít i spoustu sešitů, sešitků a diářů. Navíc si do některých píšu i nápady na zápletky, které mě napadnou ve chvílích, kdy nemůžu psát jinak než právě do sešitů. Zrovna dnes jsem si chtěla pár nových sešitů koupit ovšem narazila jsem na ten pitomý výmysl naší vlády. Pokud se to nedá sežrat, nebo se s tím člověk nemůže umýt, tak se to nesmí prodávat. No a sešity a bloky fakt do mého jídelníčku nepatří. Takže? 

Takže si je musím objednat. Lovila jsem tedy na internetu nějaké, které se mi budou líbit, budou stylové a bude pro mě ještě větší potěšení si do nich zapisovat. No a než přijdou a budu vám moci ukázat, které favority jsem nakonec vybrala, tady malá inšpirace. :)

Chlupatý diář :D

Ne, že bych byla velkým milovníkem StarWars - neviděla jsem jediný díl. Jenže chlupaný zápisník je prostě k sežrání. Jeden jsem vloni koupila naší babi v Pepcu a dodnes mě štve, že jsem nekoupila jeden i pro sebe. Ale objevila jsem další a jsou fakt boží... No uznejte:



Koupíte ZDE. 

Retro blok od Albi
Tenhle retro blok se mi líbí vážně hoooodně, jen váhám, protože není linkovaný. A já bych si do nelinkovaného sešitu určitě začala kreslit. Což ale také není na škodu. Navíc potřebuji nějaký na zapisování cestovatelských zážitků. :D

Koupíte ZDE.

A co tento? 



Koupíte ZDE.

Kouzelné zápisníky jsou i tyto - s vílou, drakem, nebo s jinými obrázky. Prostě sešítky, do kterých je radost psát. :)


Koupíte ZDE.

Pokud byste raději klasiku v pevných a odolných deskách, skvělé sešity a diáře dělá Prescogroup - mám osobně vyzkoušeno. :)

Koupíte ZDE.

Mě naprosto okouzlil zápisník s magnetickou klopou:



Koupíte ZDE

A zápisníky DITIPO jsou také boží....


Koupíte ZDE

Tak co? vybrali byste si? 
Samozřejmě v odkazech najdete těch diářů, bloků a zápisníků mnohem více. :)

Vaše Sabi






Komentáře

  1. Já si nedávám ani předsevzetí, ani neplánuju. Ale možná začnu s těmi to-do listy, pokud jde o krátkodobé úkoly, které mne napadnou v době, kdy je nemůžu udělat. Protože pak je zapomenu... (a vzpomenu si ně ve chvíli, kdy zas už není prostor je udělat). Začnu s malý starým notýskem, protože vytrvalost a systematičnost nejsou mojí nejsilnější stránkou (tak abych zbytečně nezkazila krásný notes).
    Tobě přeju, ať se ti podaří všechny plány splnit a ten letošní rok je aspoň stejně úspěšný jako ten loňsky (protože ten tvůj úspěšný byl)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, děkuji moc za krásné přání. Také Ti přeji hodně úspěchů, ať seznamy úkolů fungují tak, jak mají. :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi,
    jsem moc ráda, že se vám to s Markem povedlo ustát, to by mě jinak fakt mrzelo. Mám z tebe obrovskou radost a moc ti fandím, nejen se psaním knih! Příběhy placatého čumáčku měly veliký úspěch o dcerky mé dobré kamarádky, už se ptala po dalších:-) Doufám, že s prací ti to vše půjde podle plánu a budeš spokojená. Přeji ti jen to nejlepší!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, měla jsi pracovně úspěšný rok. Ale největší úspěch je jistě zažehnání krize, která potkává téměř každé manželství. Měj pohodové a i nadále úspěšné dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)