Co dostaly od Ježíška děti

 

Tak dlouho jsem odkládala tento článek... Proč? Protože jsem chtěla všechny ty hračky nafotit zvlášť a fotky z Vánoc k nim dodat jen jako doplňěk. Jenže já se k tomu pořád nějak nemůžu dokopat. Na některé hračky hodlám na druhém webu - eMateřství.cz udělat samostatné nebo i hromadné recenze, takže to zase ještě představovat tady, to se mi prostě nechce. Vezmu to tedy podle fotek od Vánoc. Dárky asi nebudou všechny, ale to by nebyly stejně. Už se v tom totiž ztrácím, co všechno vlastně dostaly... :D Tak pojďme na to!

Korálky k navlékání náramků a náhrdelníků jsem objednala dvoje. Jedny dostala neteřinka Romanka a jedny Nelča. Ne tedy u nás, ale u babičky. Čekala jsem tedy, že ji to chytne víc. Párkrát začala navlékat a po třech kuličkách jí to přestalo bavit. Nakonec jsem si vyžádala náramek, tak ten mi pak konečně udělala. A jeden Jiříkovi. Pro ni jsem pak musela navléknout já. Je fakt, že se ty korálky navlékají celkem špatně, ale o tom to je. Musí trénovat jemnou motoriku. Uvidíme, jestli, když nakoupím nějaké komponenty pro sebe, ji to chytne víc. :)



Od babi Radky dostali oba hru pro malé archeology. Už jsem tady v loňském roce ukazovala hru Atlantis, kde jsme s Nelčou dolovaly různé kousky z jakéhosi sádropísku. Z toho to šlo vydolovat velice dobře. A bavilo to mě i Nelinku. Tentokrát tedy babička přitvrdila - doslova! a koupila dinosaury - pro obě děti. Zatím jsme zpracovali jednoho a vyřádila se celá rodina. Tenhle kousek totiž byl v opravdové tvrdé sádře a plastovým dlátkem a kladívkem bylo zhola nemožné ho dostat ven. Tatínek tedy donesl menší kladívko a dlátko z dílny a doloval s Jiříkem. Pak jsme se střídali. Nakonec jsme toho potvoráka ven dostali, ale pro malé děti to tedy fakt není. Píšou tam teda od 6+, ale myslím, že s tím plastovým nářadíčkem by si neporadily asi v osmnácti... Ovšem jako nápad je to skvělé. 




Další hra je opět na jemnou motoriku. Nelinka dostala ke skládání formu motýla, Jiřík dinosaura. Zatím tedy pomáhám já, a v Nýřanech pomáhala i babička. Ty potvory jsou totiž dost velké a děti nemají trpělivost, aby to doskládaly celé samy. Ono to je občas fakt o nervy. Více ale bude v recenzi...



Další zábavou byl sliz. Už jsem ho zkoušeli před Vánocemi z klasického lepidla a jedlé sody, bavilo je to, jenže sliz pak pustil vodu a byl nepoužitelný. A tak Ježíšek donesl sadu na sliz - Nelče holčicí, Jiříkovi klučicí. Sliz jsme měli - a stále máme snad všude - včetně vlasů! Ovšem baví je to (a maminku také). :D

Stačí do kelímku nasypat nachystaný prášek a další komponenty, přidat vodu, protřepat a pak převalovat plastovou špachtlí. A za chvíli se sliz na světě. 






Také další dárky byly tvořivé sady, tentokrát od PlayDoh. Vybrala jsem zubaře a vyrábění toustů a myslím, že jsem se trefila, i když samozřejmě když jeden dělal zuby, druhý je chtěl ihned dělat také a naopak. Prostě děti. :D Tyhle sady jsou fakt za skvělé ceny v poměru ke kvalitě. Fakt je, že plastelína už nyní má jednotnou barvu - jako když ji někdo snědl a vyloučil, ale ta se dá dokudovat pohodlně stále dokola, leč tvořítka - velmi kvalitně vyrobená - zůstávají. :)










Doma dostaly děti malé dětské foťáky. Objednávala jsem je z nějakého českého obchodu, ale je to takový ten, co přeprodává věci z Wishe a Aliexpressu. Věděla jsem o tom, foťáčky nejsou nijak kvalitní, jen taková blbost a dražší než foťák do nich byla paměťová karta. Ale za tu radost, že můžou chodit fotit se mnou a mají vlastní foťák, to stojí. :)

Pod stromečkem doma našly děti spoustu dárků přímo na přání. Nelinka toaletku, stíny a nehtové studio, Jiřík pracovní ponk s nářadím, vrtulník a mašinky. Vrcholem bylo pro Nelinku auto - karavan L.O.L. Surprice. Dlouho jsem váhala, zda ho pořídit, protože ta cena je šílená, ale tatínek holčičce neodolal a objednal. Je teda opravdu vychytané a rozhodně si zaslouží samostatný článek. Navíc všichni neustále objevujeme nové a nové možnosti - a to má tohle auto Nelinka nakoukané z you-tubka od ZUZU TV. Ovšem bazén jsme našli asi až na Silvestra. :D

Panenky součástí karavanu nebyly, ty jsme přikoupili bokem - a je fakt, že už tedy nebyly originál. Ovšem příští měsíc má svátek, tak třeba nějaká ta originál L.O.L.-ka přibude. :)



Z mašinek a garáží měl - řekla bych - větší radost tatínek. Když jsme odjeli k babičce a on zůstal s chřipkou doma, postavil kolejiště přes celý pokojík a hrdě nám to telefonoval do Nýřan. :D








A ještě pár záběrů od babičky z Kaplice - Nelinka tam dostala - kromě jiných dárků i sadu na malování, ta je stále velmi aktuální a velké mimino, které tu neustále oba tahají a hrajou si na mámu a tátu. :)


A Jiřík - kromě jiných dárků - dostal velké policejní auto - s tím od loňska si hrál snad denně a podle toho už také chuděrka vypadá. Ježíšek tedy usoudil, že si zaslouží nové a bytelnější. :) 

A co ještě dětičky dostaly? Puzzle - hned několik, společenské hry Kloboučku hop a Záchod - ten hrajeme skoro každý den, je to sranda. :D, pak povlečení do postýlek, oblečení, sady na malování a kreslení, mašinku, která sází kostičky za sebe a pak se do nich strčí a skácí se celá řada, a spostu dalších a dalších dárků, které už si nepamatuji. 

Vloni jsem psala, že chci, aby si děti zvykly, že dostanou od každého jeden, maximálně dva dárky. Hm... tak to se tedy moc nepovedlo. Ale hlavní je, že byly dětičky šťastné a stále si se vším hrají. :)

Vaše Sabi 

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)