Haul: Nálož knižních novinek z nakladatelství Meander

Dnešní článek bude o novinkách z nakladatelství Meander, které mi dorazily na sklonku minulého týdne. Zároveň jej můžete brát jako tipy na vánoční dárky pro dospělé i pro děti. Meander se totiž zaměřuje na unikátní umělecky ztvárněné knihy pro děti i pro dospělé. Najdete tady prózu, básně i komiksy. U jejich knížek se budete skvěle bavit, stejně jako se rozplývat krásou a nápaditostí. 

Jaromír Plachý - Dásně z básně

Básně nečtu, až na některé výjimky, které tvoří převážně klasická poezie. Nedávno se mi dostala do ruky kniha Petra Moderého, která představuje současnou poezii a podle mě to byl děs. Ovšem Básně z dásně jsou vtipné, aktuálně trefné a navíc skvěle ilustrované. Z nakladatelství Meander mi tuto knížku poslali pro facebookové fanoušky do soutěže, ale musím se přiznat, že jsem ji skoro celou přečetla. Stačilo listovat, prohlížet, číst a usmívat se. :)


Karina Schaapman - Dům myšek: Přístav

 

Dům myšek je naprosto jedinečný projekt Kariny Schaapman, která vymýšlí krátké a výstižné příběhy ideální i pro nejmenší děti. Hlavními hrdiny jsou dvě myšky - Julie a Sam, které autorka vyrobila jako skutečné postavičky - loutky, nebo spíše plyšáky. Vlastně vše, co v knížce vidíte, je skutečné. Autorka vytváří myškám kamarády, domečky, tržiště... a tentokrát dokonce i přístav, ve kterém se myšky zúčastní závodu loděk. 

My už máme doma několikátou knížku do této série a více vám o ní napíšu v recenzi. :)







Petr Stančík - Jezevec Chrujda krotí kůrovce


Také knížky o jezevci Chrujdovi z pera zkušeného autora knh pro děti a mláděž - Petra Stančíka, jsou naprosto báječné. Autor na nich vtipným způsobem vysvětluje i zcela vážné věci, jako je třeba kůrovec ničící stromy i celé lesy. Jeho texty výborně doplňují ilustrace Lucie Dvořákové. Knížka Jezevec Chrujda krotí kůrovce je opět už několikátý díl, ale vůbec nevadí, když ho koupíte jako první. Více se dozvíte opět v recenzi. 





Jana Jašová - Psí dny



Poslední knížka, kterou vám představím, jsou Psí dny z pera Jany Jašové. Určena je čtenářům a čtenářkám na prvním stupni, ale vhodná je i pro šestou, sedmou třídu. Mimochodem věřím, že líbit se bude i leckterému dospělákovi. Hlavní hrdinkou je holčina, která má problémy se svou postavou i s rodinnými poměry a navíc ji čekají prázdniny, které budou jistě nudné, jako všechny předchozí. Jenže to se pěkně plete. Tyto prázdniny totiž budou čarovné... 
Příběh je poměrně dlouhý, takže určitě nečekejte nějakou jednohubku. Doporučím ho pro děti, které už něco přečetly a čtení je opravdu baví. Text je doprovázen ilustracemi Andrey Tachezy, které jsou milé, občas vtipné a ke knize mi sedí naprosto dokonale. 





Za všechny tyto nádherné publikace moc děkujeme (já i děti) nakladatelství Meander, na jejichž stránkách si je můžete zakoupit i vy. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Ilustrace a grafické zpracování všech zmíněných knih vypadají nádherně! Úplně mě to vrací do mého dětství, kdy jsem podobné knihy přímo hltala. Povedený článek:)
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)