Tvoříme s dětmi: Sovy a ježkové z roliček od toaletního papíru a jednoduchá přáníčka

 

Karanténa a nouzový stav nám dává asi zabrat všem. Nevím, jak u vás, ale u nás je navíc počasí dost na houbelec. Jeden den prší, druhý den je třeba i sluníčko, ale mokro, takže když děti vypustím do přírody, vrátí se mi dvě zablácené koule. Doma se je snažím pokud možno zabavit různými úkoly, malováním a tvořením. Po delší době jsme opět sáhli i k roličkám z toaletního papíru. Tentokrát vznily sovičky, dva ježečkové a k tomu Nelča sama vymyslela přáníčka, tak jsem jí s nimi trochu pomohla a Jiřík se nadšeně přidal. :)



Nachystáme si lepidlo, nůžky, barevné papíry a roličky od toaletního papíru. A pokud máte, můžete i oči pro zvířátka - my máme z Pepca. Dětem jsem vše předstříhala, ale příště už to Nelče jen předkreslím a ona si to vystříhá sama. Už jí to docela jde. 




Postupně jsme vše nachystané, oči, zobáček, křídla, pařátky, nalepíme. Nejprve jsem vše dělala na papír a pak celý papír nalepila na roličku - to je ta modrá, Jiříkova. Lepil se mnou. Ale lepší je můj předchozí postup, nejprve nalepit velký pruh papíru na roličku a postupně tam pak lepit další kousky. 


Druhou variantou jsou pak ježci. Já dělala s Jiříkem pravého - podle starého postupu, ale Nelča si to tentokrát udělala po svém a má ho hezčího. :)


No a přáníčka jsou jednoduchá, vystříháme obrázky - větším dětem jen nakreslíme a vystříhají si sami, přehneme čtvrtku A5 na polovinu a na jednu nakreslíme trávu, slunce, nebe, co vás napadne a vystříhané kousky nalepíme. :)


Přejeme zábavné tvoření!

Sabi, Neli a Jiřík :)

Komentáře

  1. Sabi, to jsou krásné sovičky - takové veselé. Hezky jste tvořili.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, krásně tvoříte. Mně se po tvoření s vnoučaty už stýská a asi ještě chvíli bude. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, tomu věřím. Já už jsem z nich teda na mrtvici. Babičku hlídací sice máme, ale nejdřív karanténa a teď nám babi ochořela se zádama. Dneska teda hlídá, tam si na chvíli vydechnu, ale nevím, na jak dlouho ji jedno hlídání odrovná. :D

      Vymazat
  3. Koukám, jak se vám daří. Vše co děti vytvořily je nádherné, jste všichni moc šikovní.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)