Tip na knížky pro děti - 4x leporela pro nejmenší až po 5 let


Přemýšlíte, co ještě koupit dětem pod stromeček? Chtěli byste nějakou knížku, která je bude maximálně bavit a zároveň se v ní něco naučí? Ve čtyřech nových knížkách - leporelech z nakladatelství Ella a Max najdete nádherné ilustrace, poučení, rozvoj koordinace i jemné motoriky, děti budou poznávat svět kolem sebe a ještě vyřeší drobné úkoly. Pojďme se na knížky podívat podrobněji. 

Kam se schovala zvířátka na dvoře a v domě


Jak už mě jistě dobře znáte, miluji knížky určené nejen ke čtení, ale i ty "hravé". A to hlavně kvůli svým dětem. Některé malé děti vydrží delší dobu sedět či ležet a poslouchat příběh. Jiné s tím mají problém, ale zato je baví hledat v obrázkách, poznávat nové věci, zvířátka atd. Ella a Max vydali několik nových nádherných publikací - lepoler, která toto vše splňují. Zabaví děti a naučí je milovat knížky - protože to není jen "nudné" čtení, ale i něco víc. 

Knížky Kam se schovala zvířátka na dvoře a Kam se schovala zvířátka v domě jsou tvrdá leporela, která mají "schovávací okénka". My už jsme doma jednu takovou knížku měli - resp. máme a je stále velmi oblíbená. Proto jsem neváhala a sáhla po dalších. I když jsou knížky určeny nejmladším dětem, baví i Jiříka (3 roky) a Nelinku (5let). Protože odkrývání okének, zjištění, co se pod nimi skrývá, hledání věcí a zvířátek, to je prostě zábavné snad pro každé dítě, které je přirozeně zvídavé. Odkrýváním okének si navíc cvičí jemnou motoriku a koodrinaci ruky. V těchto publikacích navíc řeší různé snadné úkoly, které prostě baví. 

Textu v těchto publikacích moc nehledejte, není zde schovaný příběh, ale spíše takové lehké nasměrování, co se na dvoustraně ukrývá a co mají děti hledat, resp. co mohou najít. 








Kde je králíček Max? a Kde je žabka Ella? 


Další dvě tvrdá leporela Kde je králíček Max? a Kde je žabka Ella? jsou skutečně pro ty nejmenší dětičky. Jsou nádherná svým provedením, barevností i ilustracemi. Jsou pevná, takže vydrží i horší zacházení malých dětí, které ještě moc nekoordinují své pohyby. A právě ty si tady budou trénovat. Králíček Max i žabka Ella jsou totiž semišové a jemňoučké. Nejen na titulní straně, ale i uvnitř knihy. 

V knížce sice děti najdou hodně králíčků/žabiček, ale vždy jen jeden či jedna na dvoustraně je ten, co hledají. Ella a Max jsou vždy sametově jemné. Jak je tedy děti najdou? Jednoduše - pohladí stránku. :)

Tohle je nejen fajn pro další rozvoj dětí, ale také je to velmi příjemné a uklidňující. Když nebudete vědět, jak děťátko uklidnit, stačí ho zabavit totuto knížkou. Bude hledat a zároveň se zklidní hlazením jemného a příjemného materiálu. 

Knížka je krásný dárek nejen pod stromeček, ale i třeba k Mikuláši. Ne každý rodič chce děti cpát sladkostmi. :) 







Všechny čtyři tyto nádherné publikace koupíte na stránkách nakladatelství Ella a Max. 

A jelikož je před Vánocemi, domluvila jsem se s nakladatelstvím a máme pro vás i soutěž, která probíhá na FB stránkách Život bláznivé mámy. Tak tam jukněte a zkuste štěstí. :)

Vaše Sabi

Komentáře