Malé velké radosti: Úlovky z Fleru a nové voňavé svíčky


Razím heslo, že člověk si musí dělat radost a odměňovat se za svou práci, trpělivost s manželem, péči o děti, psy a domov... No ne? :D Já to dělám často a ráda. A v poslední době to jsou překvapivě po nekonečně dlouhé době nějaké ty ozdoby na tělo - rozumějte - bižuterie, ovšem ručně dělaná. Ano, pochopili jste správně, doplňovala jsem zboží do svého obchůdku na Fleru a utratila jsem víc, než jsem vydělala. :D A aby toho nebylo málo, vlezla jsem do Lidlu a objevila tam vánoční svíčky...

Jako první mě zaujaly peckové náušnice ve tvaru vloček. Říkala jsem si, že na Vánoce by se mi nějaké takové mohly hodit. Navíc byly asi za 49.- pár. No neberte to. Jenže jejich tvůrkyně - AndreaArt měla svůj obchůdek plný naprosto kouzelných náušniček, takže jsem přidala další tři páry - mandaly (když teď dělám jógu takřka denně) a růžičky. A pak mě uchvátily perníčky, ale ty už nebyly. Paní Andrea mi je však udělala na přání během pár dní, takže jsem vzala rovnou dvoje. Jedny pro mě, jedny pro mamku. Děti u ní ve školce budou určitě nadšené. :)


Jako další mě okouzlil náhrdelník z vinutých perlí, který na mě vyskočil tuším ve výběru. Ty barvy, tvary a celkově... neodolala jsem. Prostě nádhera. Nakonec jsem se domluvila s manželovou maminkou, že mi ho dá pod stromeček, takže vám tu vlastně ukazuji jeden ze svých vánočních dárků. Jenže když už... tak než ho odevzdám, proč vám ho neukázat. Třeba si u jeho tvůrkyně Sylvy Procházkové alias S-beads vyberete něco pod stromeček i vy. :)
 










Možná vás překvapuje, že nevidíte žádné spolupráce s různými e-shopy a podobně, ale já jsem se rozhodla, že v téhle mizerné době budu co nejvíce podporovat živnostníky a celkově tvůrce a talentované lidi, kteří si svou tvorbou alespoň přivydělávají - nebo se jí rovnou živí, a také tak činím. Sama se snažím vybírat pro sebe dárky hand-made a i mamce a manželově mamince jsem něco objednala od jedné velmi talentované paní. Nebudu však prozrazovat, co to je, protože mé články čtou. :D


A teď ke svíčkám. Vím, že teď si budu trochu protiřečit, protože ty rozhodně nejsou hand-made, ale když ony tak krásně voní. A jsou z Lidlu, jedna stála 79.- a druhá 99.- na druhou stranu přiznávám, že tyto byly jediné, které se z toho výběru daly čichat. Vanilku můžu cítit jen v jídle, jinak se mi z ní dělá mdlo a ta svíčka s vůní cookeis, no comment. Ta se fakt nedala. Ale nebojte, už mám vyhlídnuté svíčky i z domácí tvorby od různých lidiček a paličská sezona teprve začala. :D





A na závěr ještě jedna věcička hand-made - od jedné šikovné paní, kterou jsem vloni fotila s celou rodinou, jsem koupila obal na papírové kapesníky. Je ručně pletený z papírového "proutí" a já to strašně obdivuju. Tu trpělivost! Já bych s tím praštila už u motání těch papírů. Ani bych se k pletení nedostala. A paní dělá úžasné věci! A ta cena.... dala jsem jí o polovinu víc, než chtěla a trvám na tom, že i to bylo málo. 


A co vy? Také se snažíte podporovat drobné podnikatele, tvůrce a řemeslníky? Nakupujete takto dárky na Vánoce, nebo alespoň něco sobě pro radost? A také tak milujete Fler? :)

Vaše Sabi 

Komentáře

  1. Sabi, ten náhrdelník se mi moc líbí, jakkoliv si na šperky a bižu moc nepotrpím, vystačím většinou s tím co dostanu, sama si toho moc nekupuju. Jinak se přiznám, že tvůrce jsem ještě nepodpořila - jen naši oblíbenou hospodu. A dneska Potravinovou banku.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)