Vyzkoušeli jsme Super účesy pro malé slečny


Když jsem zahlédla v publikačním plánu Grady knihu Super účesy pro malé slečny, bylo mi hned jasné, že ji musíme mít. Už jen proto, že dva copy, příp. jeden cop, už mě nebaví Nelče dělat pořád dokola. Ráda bych jí dělala na hlavě zajímavější kreace, tím spíš, když má tak úžasné vlasy. Ovšem chyběla mi inspirace. Jak se nám knížka osvědčila?

Super účesy pro malé slečny

Autorkou této publikace je vlasová stylistka a blogerka žijící v Arizoně – Jenny Strebeová. Možná byste čekaly divoké kreace, které sotva půjdou dělat pro běžné denní nošení do školky nebo do školy. Toho jsem se já obávala. Můžu vás ale uklidnit, že všechny účesy (až na cop princezny Elsy, který je pro mě stále záhadou) jsou jednoduché, poměrně rychle vytvořitelné a nosit se dají doma, ve školce, na výlety i na slavnostní okamžiky. Jen u vysokých drdolů a ohonů je teď problém s čepicemi. Ale věřím, že i tak si v této publikaci najdete řadu účesů, které ranní čepice přežijí. :)

Co se mi hodně líbí, že autorka pracuje s dětskými vlasy tak, jak jsou – přirozeně. Nenutí vám žádné barvení, příčesky atd. Pracuje s tím, co má k dispozici a snaží se podtrhnout přirozenou krásu dětských vlasů. Radí také, jaké používat pomůcky, jak vlasy mýt, čím je česat atd. Věděli jste třeba, že kartáčování vlasů je důležité pro jejich zdravý růst? Stimulujete tím totiž vlasovou pokožku k dalšímu růstu…




Knížka je rozdělená na čtyři části. V první jsou jednoduché culíky a ohony, ve druhé copy a složitější zapletence, v další pak culíky a drdoly po dvou – ty naší Nelče obzvlášť sluší :D a v poslední, čtvrté části, jsou pak drdoly po jednom, většinou na temeni hlavy.

Oceňuji, že v knížce je nejen přesný popis, jak postupovat, ale také fotografie účesu a rozkreslení postupu. I lajk jako já tak pochopí, jak přesně vlasy stočit, zaplést atd. Tedy až na ten prokletý Elsin cop. Ten se asi nikdy v životě nenaučím. :D

Myslím, že psát více není třeba. Na fotkách je vidět, že Nelča je z nové knížky nadšená a mě rozhodně baví ji česat. I když je fakt, že občas je to ráno o nervy, protože než si naše lady vybere, co chce učesat, mám na to už jen chviličku a všechno mi padá z ruky, jak chvátám. :)














My knížku Super účesypro malé slečny rozhodně můžeme doporučit všem holčičkám a jejich maminkám, které se chtějí líbit a baví je dělat různé účesy. Využijete je do školky i do školy a věřím, že i středoškolačky s dlouhými vlasy je využijí. I já si podle ní občas umotám něco rychlého, na co mám dostatečně dlouhé vlasy.

Kde koupit:

Knížku Super účesy pro malé slečny můžete koupit na stránkách nakladatelství Grada, pod které spadá dětská edice Bambook.

A my s Nelinkou moc děkujeme za recenzní výtisk. Tohle u nás mělo opravdu mega úspěch. :)

Vaše Sabi a Neli

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Děkujeme, Martičko. :) Můžeme doporučit. Ty máš vnučku též s dlouhými vlásky, že? :)

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    Nelče to moc sluší a ty jsi fakt šikovná. Já jsem na česání úplně levá. Knížka mě tedy zaujala, možná ji pořídím pro vnučku kolegyně, ona má taky takové parádní dlouhé vlásky. Měj se!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)