Podzimní tvoření s dětmi: Strom z kartonu a "listí"


Jelikož byl minulý týden opravdu dlooouhý víkend, stihli jsme toho vytvořit docela dost. Kromě dýní ze slaného těsta, které se vám očividně moc líbily a my moc děkujeme za všechny pozitivní komentáře, jsme tvořili strom z kartonu. Ten jsem měla nachystaný už delší dobu. Vytřihla jsem ho jednou, když se mi tu objevila na vyhození jedna velká krabice. Pořád jsme čekali, až začne padat barevné listí, že ho nalepíme na korunu, ale ono pořád nic... A tak jsem se rozhodla, že si listí vyrobíme.

Na papír jsem nakreslila obrysy lístků různých tvarů, vytáhla vodovky a s dětmi jsme listy vybarvili. Když papíry uschly, pomohla jsem jim je vytříhat - protože Jiříkovi to ještě s nůžkama moc nejde. No, a pak už se jen lepilo. Jiřík ztratil zájem, tak lepila jen Nelinka. To ona ráda. :)

A výsledek? Ten je k vidění níže. :)







Není to žádné velké umění, jde jen o to, zabavit děti a třeba je i naučit, jaký strom má jaké listy. Čímž mě teď napadlo, že bych vám mohla připravit nějaké pracovní listy, kde by byly listy ze stromů již nakresleny - stačilo by je vytisknout a vybarvit. No a listy by samozřejmě byly popsány a děti by se mohly učit tvary listů jednotlivých stromů. Měli byste o to zájem? :)

Vaše Sabi



Komentáře

  1. Sabi, moc krásný nápad na tvoření. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, krásně tvoříte. Je vidět, že se děti nenudí a baví je to. A tak to má být.
    Přeji fajn týden. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, i mně se tenhle námět na tvoření s dětmi líbí. A možná bych zkusila i jeden, na kterém by byly nalepené opravdové listy. Jen by asi strom musel být větši...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)