Blíže k přírodě: Domeček pro ježky a nová knižní inspirace

Nedávno nám dorazily nové knížky z nakladatelství Kazda - už jsem o tom psala - a mezi nimi i Srdce pro ježky a Rok v lesní školce. Dvě úžasné publikace plné lásky ke zvířatům, přírodě a také plné inspirace. Pravdou je, že jsem si ježků na zahradě nikdy moc nevšímala a pokud tam byl, držela jsem od něj psy dál proto, aby nechytili blechy, nikoli proto, aby byl ježek v bezpečí. Předpokládala jsem že se stočí do klubíčka a nastraží bodliny. 

Jenže právě, když jsem dočetla Srdce pro ježky, dorazil od naší paní učitelky ze školky tip na venkovní aktivitu s dětmi. Její dvě děti vytvořily nádherný domeček pro ježka. Sice spíše fiktivní a nepříliš použitelný, ale inspirace to byla. No a protože máme na zahradě stále ještě ten veliký vykotlaný kmen, ve kterém by byl ježčí domeček jako z pohádky, tak jsem děti navnadila a pustili jsme se do budování. Jiřík tam vlezl celý, trochu jsem se bála, že tam bude místo ježka chtít bydet on, ale pak se umoudřil, vylezl, ježkovi tam dal kus cihly - prý jako postýku (chudák ježek) a šel se věnovat něčemu jinému. Zbytek už doladila Nelča. 

Není to sice nic extra, ale líbit by se mu tam mohlo. Ovšem jestli se nám tam zazimuje, nevím, co udělám s Baronem. Ten mu tam totiž bude chtít určitě lézt. 






Obě inspirativní knihy z nakladatelství Kazda koupíte nejvýhidněji na jejich vebových stránkcáh - ZDE

Vaše Sabi, Nelča a Jiřík

Komentáře

  1. Sabi, vloni jsme u nás ježky hodně řešili a odchovali několik ježčích miminek, aby přežili zimu. Letos k nám žádný nedorazil. Rádi bychom ho uvítali, když to nebude už devátý jako vloni. Příspěvky jsou na blogu i s fotkami, kdyby ses chtěla kouknout i s dětmi. U nás byla ježčí školka. Měj klidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
  2. Pelíšek jste ježkovi vyladili pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééé, to je překrásný ježčí domek. Už přemýšlím, kde sehnat takový vykotlaný kmen..... Ježci k nám chodí, tak by se jim takový domek určitě hodil. Jen psi od nich občas přinesou nějakou tu blešku, chce to pak pravidelnou kontrolu :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je boží! :-D Skvělý nápad pro děti! Já jsem ježka neviděla...hodně dlouho. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)