10 tipů, jak si užít podzim

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nevím, zda je to tím, že jsem se narodila v polovině září, ale podzim je mé nejoblíbenější období. Miluji, když se ještě dá sedět venku a malovat, ale také zbožňuji chvilky, kdy jsem zalezlá pod dekou, piju horký čaj a ponořím se do krásné knížky. I když umí být podzim sychravý a depresivní, užívám si ho. A mám pro vás 10 tipů, jak si podzim můžete užít i vy. :)

10 tipů, jak si užít podzim

1)      Vyjděte si na procházku – do lesa nebo na pole a užijte si přírodu plnou nádherných barev.

2)      Rochněte se v listí – zkusili jste si někdy do spadaného listí lehnout a trochu se v něm „poválet“? Ne? Tak to zkuste. Nádherně totiž voní. (V městských parcích dávejte pozor, ať pod listím není i něco, co zase tak příjemně nevoní. :p)

3)      Objímejte stromy – když už jste v tom lese – obejměte strom a načerpejte z něj energii.

4)      Nakupte si spoustu voňavých čajů – Já zbožňuji čaje kořeněné, ovocné nebo nejlépe – pečené čaje.

5)      Zapalte si svíčku – Vonné svíčky, vosky nebo třeba jen aromalampa s éterickými oleji k podzimu prostě patří.

6)      Obklopte se podzimními dekoracemi – Využijte barevné listí, kaštany, žaludy, šípky nebo jeřabiny a vytvořte si doma krásné dekorace. Pokud se vám nechce tvořit, jednoduše si je nakupte.

7)      Čtěte – knihy a podzim k sobě prostě patří. Cestování a výlety už nejsou tak časté, mnoho památek navíc zavírá – takže proč nevyměnit pohorky za knihu?

8)      Háčkujte, pleťte, nebo… nebo dělejte cokoliv, co vás baví a nemáte na to během jara a léta čas. Navíc pletené a háčkované produkty se dají na podzim a v zimě krásně využít. Tak si udělejte teplou čepici, šálu, rukavice atd.

9)      Pusťte si příjemnou hudbu – relaxujte nebo tvořte za zvuků krásné relaxační hudby. Já si ji hodně pouštím na you-tube, nebo mám i nějaká CD s keltskou a odpočinkovou hudbou. Miluji Enju, Vangelis, ale třeba i drsnější Nigtwish a rozverné Blackmore´s Night.

10)  Uvařte si dýňovou polévku – dýňová polévka prostě k podzimu patří. My ji sice jíme po celý rok, protože mám dýně nakrájené v mrazáku, ale na podzim si ji vychutnávám nejvíc. Baví mě zkoušet ji stále jinak a nově, i když nejvíc u nás vede klasika – trochu dýně, pár brambor, zakysaná smetana, dýňový olej a opražená dýňová semínka na vrch. :)

 

Tak co? Už víte, jak si užít podzim? Já si ho užívám plnými doušky, sama i s dětmi. Jde to. Stačí jen chtít. :)

Vaše Sabi

Jo a kdybyste náhodou neměli z čeho pít čaj nebo co číst, mrkněte na můj Fler-shop. Najdete tam stylové podzimní plecháčky i moje knihy. :)

Komentáře

  1. Já podzim docela ráda, i když ten letošní tedy začíná vypadat dost divně...

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno z toho dělám, kromě dýňové polévky, tu ráda nemám :D Miluji podzim a jde to u mě dost znát :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně mě to teď podzimně naladilo! ☺

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)