Kam na výlet s dětmi: Resort Březová - nejlepší outdoor hřiště pro děti, které jsme kdy vyzkoušeli

 


Nevím, co se to stalo, ale pár měsíců zpět se z mého muže, který by nejraději jen seděl doma, stal nadšený cestovatel. Já ani nestíhám vymýšlet výlety a on plánuje a realizuje a nepřestává mě udivovat. Mám z toho velikou radost. O to víc, že je vidět, jak si to užívá i on sám. Tentokrát vymyslel naprostou pecku - jeli jsme až za Telč, do Resortu Březová, což je největší outdoorový zážitkový park v české republice. Bylo to neskutečné, nádherné, hravé, náročné a člověk si připadal jako v pohádce. 

Resort Březová se nachází kousek za Telčem a najít se dá celkem dobře. Čekala jsem, že budeme bloudit, ale bylo to v pohodě. Než tam vyrazíte, je potřeba se dopředu objednat - zarezervovat si místa. Resort má totiž omezenou kapacitu - 200 lidí. Kdo nemá rezervované místo, má smůlu. Zažili jsme to přímo na místě, když jsme platili vstupenky (200 Kč za osobu, děti do 3 let zdarma). 

Uvnitř je téměř vše zadarmo, jen se připlácí jízda na čtyřkolkách, jízda na koni (ze kterého naše drobná holčička spadla i se sedlem - to hned tak někdo nedokáže), rejžování "zlata" - děti dostanou pytel, že kterého skutečně vyrýžují různé minerály a kameny, jako růženíny, fluority, křišťály, pyrity a mnoho dalších. My koupili za 100 Kč jeden pytel a máme toho spoustu. Děti byly nadšené. Tedy, nadšené byly vším. A my také. 

Najíst se můžete v restauraci uvnitř, ale pokud dáte přednost čerstvému vzduchu, je to možné i venku. Do stánku u dřevěných lavic a stolů dodávají čerstvé jídlo, které si koupíte a hned teplé jíte. Chuťově bylo výborné. Můžete si i roztáhnout deku ve stínu stromů nebo kolem rybníka a udělat si piknik. Trochu mě mrzí, že tohle mě tam hned nenapadlo. Třeba by si náš Jiřík ušetřil bolavé ouško, na které upadl a fláknul se o lavičku. (Ovšem upadnout na rovině, když stojím a jen koukám, to dokáže málokdo...)

Některé atrakce jsou uzpůsobené pro menší děti - my se snažili lézt s mužem všude s nimi, aby se jim nic nestalo - hlavně Jiříkovi, ale občas jsme měli problém se protáhnout. Jinde zase bylo potřeba s nimi opravdu jít, protože i když jsou všude záchranné sítě, může být přelézání po lanech a houpačkách náročné. Občas se děti bály, museli jsme je přenést. Přece jen jsou ještě dost malé. Ale zvládli jsme téměř všechno. Nevyužili jsme snad jen lanový park, lezeckou stěnu a volný pád na laně....

A teď už dost psaní... Pojďte se mrknout na fotky. :)






Uvnitř "hradu Sherwoodu" byly dokonce interaktivní hry a mluvící zvířata nebo hospodský. Byl to "zbojnický hrad" a návštěvníci plnili rlzné úkoly. Pouští se tam vždy po čtyřem osobách maximálně, tedy ideální pro jednu rodinu. A plnění úkolů jsme se zhostili všichni. Sice jsme to moc nevyhráli, ale zato jsme se pobavili. :D



Resort Březová je veliký, ale stále se rozšiřuje. Prošli jsme i kousek rozpracované vesnice s jakýmisi chystanými druidy, hospodou, kostelem, větrným mlýnem atd. Rozhodně jsme tam nejeli naposledy. Mám pocit, že tady se i dospělí velmi rádi vrátí do dětských let a hrají si a ožívají snad víc, než ty děti. :)



































Pokud chcete s dětmi zažít neobvyklý zážitek a skutečně se vydovádět, pak vřele doporučujeme. Zatím jsme nic tak skvělého nezažili! 

Podrobnější info najdete ZDE. 

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Wau, to vypadá skvěle. si musím uložit do tipů na výlety. Příští rok, bychom už chtěly s malou na nějakou menší dovču :-)

    Jak jsem se dostala k šití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji. Jen tedy pro úplně malé děti to moc není. od těch třech let, ale počítejte s tím, že budete běhat všude s ní. :) Jinak se tam dá i ubytovat. Já bych tam klidně ztrávila týden. :D

      Vymazat
  2. Moc hezké fotky,děkuju moc za tip.U nás je to spíš obráceně,muž by pořád cestovala já jsem unavená a nechce se mi,ale doufám,že to přejde.Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se to také otočilo až teď, po té týdenní dovolené. Ta sice byla báječná, ale nějak mě s ní zičil. :D

      Vymazat
  3. Pro rodiny s dětmi asi super místo.

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, tak to je krásné místo. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Martičko. Je to tam úžasné. :) Děkuji za komentář. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)