Jak se nám líbí Kulíškovy neposedné příhody a "jeho" Pracovní listy


Spisovatelku dětských knížek – Sandru Dražilovou Zlámalovou už nějakou tu dobu „známe“. Píšu to v uvozovkách, protože ji známe především prostřednictvím jejích knížek a samozřejmě i ze sociálních sítí. Je to sympatická mladá maminka, která je zároveň majitelkou Čertova mlýna stojícího v údolí Bílého potoka v Jizerských horách. Pokud byste třeba někdy chtěli s dětmi do Jizerek na dovču, určitě toto ubytování využijte. Já o tom uvažuji na příští rok. 😊

Kulíškovy neposedné příhody

Ale teď už ke Kulíškovi. Kulíšek je maličký skřítek a takový neposeda, který se narodil z dešťové kapky. Je velký asi jako mravenec a má tak trochu kouzelné schopnosti. Na své cestě za dobrodružstvím poznává zvířátka, hmyz i rostliny, stromy atd. Od všech se něco naučí a postupně poznává, jak funguje příroda, jak se chovat slušně ke druhým atd. Autorka v tomto příběhu dokonale propojila kouzelný příběh s hrdinou, který zaujme i ty nejmenší dětičky od prvních stránek. A jak se knížka jmenuje? Přece Kulíškovy neposedné příhody.






Kulíškovy neposedné příhody je autorčina prvotina. Vydalo ji nakladatelství Brána a ilustracemi ji opatřila neskutečně talentovaná Marie Koželuhová. Zatímco Nelinka zvládá poslouchat i delší texty, Jiřík teď poslouchat moc nechce. O to raději však prohlíží obrázky. U Kulíška to platí dvojnásob. Nejdřív s Nelčou přečtu kousek pohádky, pak mi kousek převypráví ona sama, a před spaním si ji ještě prohlíží Jiřík a vypráví mi, co je na obrázkách. Kdybyste to netušili, tak Kulíšek potká dokonce i „hadici“ (rozuměj hada), broučky, přikryje se stromem (rozuměj listem ze stromu) atd. Nevím, zda mě víc baví knížka samotná, nebo interpretace mých dětí. 😊 Jo a mimochodem – včera si Nela četla Kulíška dokonce i ve vaně. :D



Pracovní listy ke Kulíškovi

Aby toho nadšení nebylo málo, Sandra Dražilová spolu s Marií Koželuhovou vytvořily i krásné Pracovní listy. Propojily v nich ilustrace s pohádkovým příběhem a vytvořily v nich plno zajímavých a poučných cvičení. Děti si mohou v listech vybarvovat, doplňovat tajenky, dokreslovat obrázky, naučí se převyprávět příběh, který obrázek znázorňuje – pokud to tedy ještě nedělají, jako náš Jiřík – a plno dalšího. Pracovní listy jsou u nás hodně oblíbené, hlavně u Nely. Ta moc ráda hledá rozdíly, cestičky do domečků zvířátek, propojuje obrázky atd. Kulíškovy pracovní listy jsou u nás tedy velmi vítané.




Kdybyste po obojím zatoužili i pro své děti, můžete zkusit štěstí a o celý set si zasoutěžit na
facebookovýchstránkách Bláznivé mámy.

A pokud si jej chcete rovnou koupit, mrkněte na stránky autorky Sandra Dětem. 😊

Vaše Sabi (a Nela a Jiřík)

Komentáře

  1. Sabi, jéé ty pracovní sešity jsou úžasné a my je milujeme. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, kniha i lity se mi moc líbí, jen ty děti už jsou moc velké, rozuměj dospělé. A vnoučátka jsou stále na houbách. :o) Věřím, že se tvým dětem také líbí a že si vše užijí.
    Přeji hezký víkend. D,

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)