Haul: Novinky z Ella a Max - Knížky a sešity plné her a nápadů pro aktivní děti

 


Stejně jako není nikdy dost dobrých knížek, také sešity, omalovánky a různé publikace nabádající děti k aktivnímu tvoření a myšlení, jsou u nás velmi vítané. Rovnou přiznám, že je milují nejen moje děti - hlavně Nela, která už  nim dorostla a ani už moc nechce, abych jí s vyplňováním pomáhala, ale miluji je i já. Upřímně - kdyby mi to nebylo hloupé, klidně bych si jeden sešit nechala jen pro sebe. :D

A co si budeme povídat, už jsme vyzkoušeli hodně různých sešitů, ale ty z nakladatelství Ella a Max u nás jednoznačně vedou. Jsou podle mě propracované do posledního detailu, krásně ilustrované, a hlavně jsou funkční. Už se nám párkrát stalo, že některé sešity z jiných nakladatelství se trhaly, samolepky šly špatně odlepovat ze základního papíru a papír jednotlivých listů byl tak slabý, že se s tím špatně pacovalo. Tady se to nestane. Vše je vyrobeno v dostatečné kvalitě a samolepky, pokud se nepovede nalepit je dětem správně hned napoprvé, se dají opatrně odloupnout a nalepit znovu. 

Terezka a Praha

Těchto velkoformátových sešitů se samolepkami už doma několik máme. Vždy tam bylo plno stran, do kterých jsme mohli tematicky vylepovat. Hlavním úkolem bylo oblékat panenky na obrázcích, ale také nalepit na obrázek různé doplňky, jako květináče, kabelky, pejsky, kufry atd. 

V tomto sešitu je to trochu jinak. Má opravdu velké, dovnitř složené desky, které když se rozloží, vytvoří se prostor s hlavními pražskými památkami. Děti tam pak mohou doplňovat postavičky, stromy, dopravní prostředky, lampy atd. Nejde tady jen o oblékání, ale o to, aby dítě přemýšlelo na prostorem a do něj správně lepilo to, co tam pokud možno patří. A aby třeba strom nestál vzhůru nohama apod. Uprostřed knihy/sešitu je pak uvedeno několik významných památek Prahy s malým textovým doprovodem, který si můžete s dětmi přečíst. Nela o to zatím zájem neměla, ale příští rok už si myslím bude dost velká, tak ji chci vytáhnout na výlet do Prahy a "Terezka" s celým sešitem pojedou pokud možno s námi. Aby viděla domy na obrázku na vlastní oči. :)












Koně, slepice a další zvířátka z farmy

Pro Jiříka dorazila další kniha plná samolepek, Koně, slepice a další zvířátka z farmy. I tento typ sešitů už tu máme hned v několika verzích. Moc se mi na nich líbí nejen provedení, ilustrace atd., ale i to, že obsahují krátké texty s poučením a vysvětlením a samolepky jsou v prostředku na barevně odlišném pozadí, díky kterému se lépe přiřadí k jednotlivým dvojlistům. Díky tomu děti nenalepí traktor do kurníku, slepice do stáje apod. :)
I tyto stránky jsou vytvořeny tak, že si může dítě případně samolepku opatrně sloupnout z dvojlistu a nalepit správně, pokud se mu to nepodaří ihned. 
Tyto sešity ukazující dětem jak funguje příroda, hospodářství apod. patří jednoznačně mezi to nejlepší, co se mi zatím pro děti dostalo do ruky. 






Ideální na cesty

Už párkrát jsem pokukovala po malých sešitkách v kroužkové vazbě ve tvaru panenek a váhala, zda je pořídit. Tentokrát jsem neodolala. Mezi novinky patří Oblékáme nevěsty z celého světa a Oblékáme portugalské panenky. Toto je varianta naprosto ideální na cestování. Holčičky si mohou samolepkami ozdobit jednotlivé paenky, ale také je mohou vybarvovat. Narozdíl od velkých sešitů jsou tady další varianty, jak se kreativně projevit a ta cestovní úsporná varianta se mi moc líbí. Až příště pojedu s Nelčou vlakem, už se nebudeme nudit. Jen stránky jsou tady o dost tenčí, než v těch velkých sešitech, takže nepřipadá v úvohu, že by špatně nalepená samolepka šla sundat, aniž byste papírek protrhli. 
 


Všechny tyto krásné sešity pro aktivní děti si můžete koupit na stránkách Prescogroup, pod které spadá i nakladatelství dětských knížek a publikací Ella a Max. Já jsem si je zamilovala a moje děti také. proto se nebojíme doporučit je i vám. :)

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, kreativní sešity miluju a máme jich doma pro vnoučata docela zásoby. Koukla jsem se na web, kde jsi nakoupila a moc se mi tam líbí. Určitě tam někdy nakoupím. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Paráda, hned si píšu. Naše Lucka je hodně akční, a kolikrát ji něčím zabavit je nadlický úkol.

    Moje strava

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)