Český Krumlov - Jihočeská perla bez turistů


Krásný den! Po dlouhé době přidávám zase jeden článek, který jsem nenapsala přímo pro svůj blog, ale pro Magazín.cz, se kterým mám nyní novou spolupráci a neskutečně mě baví. Věřím, že tento článek se bude líbit i mým čtenářům zde, na Bláznivé mámě. Užijte si ho. :)

Český Krumlov - Jihočeská perla bez turistů

Plánovali jste dovolenou v zahraničí, ale koronavirus vám plány překazil? Nesmutněte. I v Česku máme místa, která rozhodně stojí na navštívení a na kterých si užijete dovolenou jako z pohádky. Jedním z nich je i malebné město na jihu Čech – Český Krumlov. Jaký je bez turistů a co všechno může nabídnout?

Vodáci ano, zahraniční turisté ne

Český Krumlov je jedno z mála našich měst, které je zapsáno na seznamu památek UNESCO. Není divu, protože zámek i s celým historickým městem poskytuje kulisy, které vás přenesou skoro do pohádky. Ostatně oblíbil si ho i režisér Jiří Strach, který zde před pár lety natáčel pohádku Anděl Páně 2.

Český Krumlov je v obležení turistů (hlavně zahraničních) v létě i v zimě. Nyní, zásahem koronaviru, však zahraniční turisty ve městě a okolí téměř nepotkáte. Je tady sice spoustu vodáků, ale ti tu bývali přes léto vždy. Pokud si tedy tuto perlu jižních Čech chcete prohlédnout v klidu a bez davů turistů fotících i kanály na náměstí (jsou na nich totiž erby), vyrazte sem právě teď.

Pokračování článku najdete ZDE. :) 


Komentáře

  1. V Krumlově jsem byla asi před třemi roky a moc se mi tam líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme Krumlov zvládli těsně před vyhlášením koronavirových opatření v březnu a to už tam nebyla skoro ani noha. Bohužel byl taky zavřený zámek. Ale i se nám tam líbílo a užili jsme si to.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, v Krumlově jsem byla už dávno, je to nádherné město. Měj pěkný den a jdu si přečíst článek celý.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj vše, moc děkuji za krásné komentáře. Krumlov je moje srdcovka. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som tam ešte nikdy nebola, ale ked vidim tu uvodnu fotku, tak to tam musi byt nádherneeee.

    OdpovědětVymazat
  6. Využila jsem letos poprvé situace, že Krumlov nepraská ve švech zahraničních turistů a upřímně, byla jsem lehce rozpačitá.
    Průvodcoval nás mladý, pubertální fešák, který celou prohlídku rapoval napapouškovaný text a do toho plakalo zhruba půlroční miminko.
    Jako zanícený zahradník jsem si nemohla nevšimnout zanedbaných zahrad, kde záhony trpěly suchem, značným a rostliny podle toho vypadaly. Navíc teprve v polovině července zprovozňovali fontány a dělali úklid, trošku pozdní příprava na sezonu.
    Celou tuto pachuť odčinilo posezení u řeky, delikátní domácí borůvkový koláč a s dokonalou kávou a neustálý kontakt v vodáky, to bylo úžasné.
    Přiznám se, Krumlov je krásný, ale daleko víc mne nadchla Třeboň.
    Krásné dny, krásné cestování.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)