Tvoříme z papírových ruliček - princezna, dalekohled a recenze knihy


I když jsou prázdniny a děti by měly lítat po louce, v lese, řádit u vody nebo hrát nějaké míčové hry a podobně - alespoň v mém dětství tak tomu bylo - počasí moc nepřeje ani pobytu venku, ani výletům a bohužel ani táborům. Kromě počasí vše zhoršuje ještě stále přítomný korona-strašák. A proto jak já, tak možná i vy, hledáme cestičky, jak dětičky zabavit, aby dělaly něco užitečného, bavilo je to a třeba to mělo ještě nějakou tu přidanou hodnotu. 
My každou chvíli něco tvoříme. Nedávám sem zdaleka vše, protože by byl blog zahlcen jen těmito články. Tvoření z ruliček - asi už stodvacáté - si ale neodpustím. Obzvlášť, když jsme dostali tak nádhernou publikaci plnou rad a inspirace - Tvoříme z papírových ruliček. 

Tvoříme z papírových roliček

Autorkou této skvostné publikace je Gudrun Schmitt a najdete ji pod edicí TOPP, pod kterou vydává BOOKMEDIA knihy o tvoření. Pro mě to rozhodně není první kniha z této edice. Sama mám několik sešitků i knih v tvrdých deskách, od modelování ze slaného těsta po drátkování, malování na trička, hedvábí a plno dalšího. Ještě větší sbírku pak má moje mamka, která řadu let vyučovala různá řemesla a rukodělné koužky, takže u ní byly hojně využívané. 

Na tuto publikaci už jsem koukala nějakou dobu, protože tvoření z ruliček baví mě i děti, dají se z nich tvořit neuvěřitelné věci a doplňovat spoustou různých materiálů. Já dosud koukala hlavně na Pinterest, ale tam málokdy najdete i návody. Tady ano. Tato publikace vás nejprve seznámí s tím, co budete ke tvorbě potřebovat - najdete tady i plno tipů na věci, které by vás vůbec nenapadly kombinovat - látky, kuličky z plsti, korálky, nalepovací oči a dřevěné penízky, stuhy, peříčka atd. 

Pak zjistíte, jak postupovat při tvorbě, jak si obkreslit pro svou potřebu šablony, které autorka dodává v závěru knihy - a které jistě plno rodičů ocení, jak vytřihovat, lepit a celkově - jak s papírem a kartony pracovat. A pak? 

Pak následuje nádherných 70 nápadů na různé hračky, zvířátka, pohádkové postavičky, autíčka, zámky a pirátské pevnosti atd. Vše je popsáno pečlivě krok za krokem a doprovázeno kvalitními fotografiemi, které vám pomohou, pokud si nejste jisti, kam přilepit papír, jak ohnout katron atd. Za mě a za děti naprosto dokonalá kniha, se kterou ztrávíme ještě mnoho času. Zatím jsme dělali princeznu do našeho zámku, který ještě musíte dozdobit, dalekohledy a máme nachystaná autíčka. Já ale musím zajet do Pepca, kde mají prý zmíněné nalepovací oči, takové ty "jakodrahokamy" na polepení královských a princeznovských korunek atd. 

A  jak nám šla práce od ruky? Na to se mrkněte na fotografiích. :)




 





To zaujetí, když něco tvoří, to prostě miluju! :)







 



Znáte tuto publikaci? Tvoříte také z kartonu a ruliček? :)

Knihu Tvoříme z papírových ruliček koupíte na Knihcentrum.cz, kterému moc děkuji za poskytnutí knihy k tvoření. 

Vaše Sabi

Komentáře

  1. Sabi, i my jsme s dětmi z ruliček už tvořili zvířátka, roboty, princezny a krále, už si ani na všechno nevzpomínám. Pořád slyším od Loly: babi, ty už si přestala sbírat ruličky. Tak je zase schovávám. Měj pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, tvoříte si hezky a ta knížka bude určitě fajn inspirace. Můj syn byl vždycky hlavně na sport, takže mi jsme doma pořádali různé turnaje, soutěže, závody s autíčky ap., na nějaké tvoření došlo málokdy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)